Turkuaz, ham Akik, Florit, Yeşim taşı, Hematit, Malakit, Opal, Selenit, Kalsit, Azurit, Pirit, Lepidolit, Lapis Lazuli ve Angelit taşları suyla temas etmemesi gereken grupta yer alır. Bu doğal taşları ise toprakta, ay ışığında veya yağda temizlemek mümkündür.
Suya maruz bırakılamayan birçok doğal taş, su elementini tutamayacak kadar yumuşak minerallerden yapılmıştır. Suya maruz kaldıklarında yüzeyleri kırılabilir veya çözülebilir. Bazı taşlar gözeneklidir, yani yüzeylerinde suyun içeriye sızmasına izin verecek küçük delikler vardır.
Şayet bir doğaltaş taşıyorsanız ve vücudunuzdan hiç çıkarmıyorsanız onunla duşa girmeniz sakıncalı olmayacaktır. Tam aksine doğal taşlarla duşa girmek doğal taşları temizlemenin bir yoludur ve düzenli olarak temizlenen doğal taşlar pozitif enerjileri anlamında daha fazla verim sağlayacaktır.
Birkaç örnek vermek gerekirse; malakit, selenit, halit, kalsit, hematit, lepidolit ve angelit gibi yumuşak, gözenekli veya eser metaller içeren taşlar su ve tuzlu su ile temizlemeye uygun değildir.
Peki, pembe kuvars suya girer mi? Farklı yöntemlerle enerjileri temizlenebilen bu taşlar arasında su ile temizlenebilenler oldukça az sayıdadır. Kuvars grubu taşları ise akan su veya tuzlu suda nötrlenebilmektedir. Pembe kuvars taşları sert yapısı sebebiyle suda yıkanmaya uygundur.
İlgili 18 soru bulundu
Yaz tatilinizde boynunuzdan çıkarmadığınız doğal taşınız veya taşlarınız, Ametist, Obsidiyen veya Kuvars ise deniz suyu ile temas etmesinde herhangi bir sakınca yoktur. Aksine tuzlu su, taşlarınızı arındırarak enerjilerini yenileyecektir.
Gün içerisinde ter, parfüm (-ki aslında doğal taşınızı korumak için alkol ve parfüm içeren üründerin değmemesi gerekir.)
Aventurin taşının sertlik değeri, Mohs ölçeğine göre 6.5 ile 7 arasındadır. Bu ölçekte sertlik değeri 5 ve üzerinde olan doğal taşlar, suya girmek için güvenli kabul edilmektedir. Bu nedenle, aventurin taşı suya girebilir ve su ile temizlenebilmektedir.
Doğal Taş Aldım Ne Yapmalıyım? Taşı ilk aldığınızda iyice temizlemelisiniz. Olası negatif enerjiden bu sayede arındırmış olursunuz. Bunun için tuzlu suda yıkama ve ay ışığında bekletme seçenekleri uygun olacaktır.
Bu taşın rengi çok dengesizdir ve uzun süre güneş ışığına maruz kaldığında azalabilir.
Turkuaz, ham Akik, Florit, Yeşim taşı, Hematit, Malakit, Opal, Selenit, Kalsit, Azurit, Pirit, Lepidolit, Lapis Lazuli ve Angelit taşları suyla temas etmemesi gereken grupta yer alır.
Doğal kristallerin en bilinen ortak özelliklerinden biri, negatif enerjileri uzaklaştırması ve bu sayede stresi azaltmasıdır. Bu sebeple yatarken doğal taş takı takmak, kristallerinizi yastığınızın altına veya komodinin üzerine koymak, daha huzurlu ve rahat bir uyku çekmenize yardımcı olabilir.
Kuvars ailesinin bir üyesi olan ametist, banyo yaparken takabileceğiniz kristaller arasında en üst sıralardadır. Ametist taşı ile banyo yapmak anksiyete ve stresi azaltır, odaklanmayı arttırır ve sezgileri güçlendirir.
Ametist Hangi Sıklıkla Temizlenmeli? Ametist taşı ve diğer doğal taşlar tamamen sizin ihtiyacınıza göre temizlik yapabilirsiniz. Sürekli tuzlu su ve diğer temizleme yöntemleri ile temizlemek taşı yıpratabilir bu yüzden ayda 1 ya da 2 kez taşınızı temizleyebilirsiniz.
Ametist Taşı Zararları
Ancak ametist taşının insan sağlığı üzerinde maddi ya da manevi herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır.
Tek seferde 2-3 doğal taş seçin
Özellikle, çevreden gelen enerji ve uyaranlara karşı çok hassassanız; sizi bunaltabileceğinden, aynı anda çok fazla taşı birlikte kullanmayın. Çok sayıda şifalı doğal taşı taşımak yerine, sizinle en çok rezonansa giren iki ila üç taşı seçin.
Sadece akik değil, daha birçok doğal kristalin insan bedeni için şifalı olduğu bilinir. Fakat burada dikkat edilmesi gereken nokta şudur, para, sağlık, mutluluk, aşk ve başarı gibi dileklerin Allah'tan değil de taş ile geleceğine inanmak ve ondan medet ummak günahtır.
Doğal taşlar yapısı gereği pürüzsüz değildir, yüzeylerinde baloncuk ve çatlaklar vardır. Sahte taşlar ise bu tür detaylar barındırmaz ve az kusurlu olmasıyla dikkat çeker. Taşınıza büyüteç yardımıyla göz gezdirerek üzerinde bulunan kusurları inceleyebilir, böylelikle gerçekliği ile ilgili fikir sahibi olabilirsiniz.
Doğal taşlar etkisini kullanılmaya başlandıktan yaklaşık bir hafta içerisinde bariz belli bir fark olacaktır.
Peridot,Kaplangözü,Malakit,Yeşim,Sitrin,Yakut,Aventurin,Rodonit ve Karnelyan bolluk ve bereket getiren doğal taşlardır.
Sitrin Taşı (Para Taşı) Nedir? Sitrin taşı, kuvars grubu içerisinde yer alan ve sarı tonda doğal bir taştır. İçerisinde bulunan yoğun demir sayesinde sarıdan açık kahveye doğru geçişli bir renge sahiptir. Bu saf doğal taş, ismini Yunanca'da limon olarak bilinen citron kelimesinden alır.
Yumuşak bir taş olduğu için suyla temasından kaçınılması önerilir. Suya maruz kaldığı takdirde formu değişir. Bünyesine aldığı su, yapısını bozarak farklı bir taşa dönmesine sebebiyet verir. O artık Angelit taşı değil, alçı taşı yani 'Gypsum' hâline gelir.
Mohs skalasındaki değeri 10 olan elmas, bu özelliği ile de en sert ve dolayısıyla en dayanıklı kristaldir. Elmas taşı, ruhsal ve zihinsel acıları yatıştıran, yaratıcılığı ve hayal gücünü arttıran bir kristaldir. Daha pek çok farklı enerjisi ile bu kristal, safirden sonra en güçlü doğal taş olarak kabul edilir.
Doğal kristaller, sentetik taşlara kıyasla daha canlı ve göz alıcı renklere sahiptir. Doğal kristaller ışığın altına tutulduğunda, bu ışığı daha yoğun ve gözle görülür bir şekilde yansıtırlar. Taşınızı ısıya maruz bırakmak, taş veya aksesuarlara oldukça zarar verebileceği için dikkatle uygulanmalıdır.
ametist, aquamarin,dumanlı kuvars, jasper /DİKKAT! koyarak yine enerjilerinden faydalanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri