Sıvalı duvarlarda, beton sıva yeni nesil ise bu duvara kağıt uygulanmasından herhangi bir sorun yaşanmaz. Ancak yüzey bol pürüzlü ve eski nesil ise kağıt uygulamasından sonra tatmin edici bir görüntü sağlanamayacaktır.
Duvar Kâğıdı Hangi Yüzeylere Uygulanabilir? Günümüzde hemen her türlü yüzeyin yapısına uygun duvar kâğıdı çeşidi bulunur. Bu sayede kullanıcılar metal, plastik, ahşap ve alçı zeminler üzerine duvar kâğıdı uygulayabilirler.
2- Pütürlü ve sorunlu duvarlara duvar kağıdı uygulamak zor olduğundan dolayı duvarda herhangi bir çatlak ya da delik olmadığından emin olmalısınız. Uygulamayı yapacağınız duvarın toz tutmaması için saten alçı çekilmiş olması son derece önemlidir.
Boyalı duvar üzerinde, duvar kağıdı uygulaması yapılabilir. Ancak duvar kağıdını uygulayan kişinin usta olması gerekir. Çünkü uygulama sonrasında pürüz oluşmaması istenir. Bunun için de boyanın aşınmamış olmasına dikkat edilir.
Yapılamaz. Sıva üzerine Kaba alçı sonrasında saten alçı çekilmiş yüzeye zımpara ve astar sürüldükten sonra boya veya kağıt yapılabilir.
İlgili 31 soru bulundu
– Yüzey kuru, temiz ve sağlam olmalıdır. Duvarda nem olmamalıdır. – Yüzeydeki kirlilikler temizlenmeli ve yüzeyin düzgünleştirilmesi için hafif olarak zımparalanmalıdır. Duvar yüzeyindeki çatlaklar varsa bunlar alçı sıva veya saten alçı ile kaplanmalı ve duvarın tüm yüzeyine saten alçı macun çekilip zımparalanmalıdır.
Tutkal çok fazla seyreltildiği takdirde, yapıştırma gücünün %50'den fazlasını yitirebilir. Bunun sonucu ise kağıdın zemine yeterince yapışamamasıdır. Duvar kağıdı zemine yeterince yapışmaz, dikiş yerleri yukarıda kalır ve bazen de kabarcık oluşabilir.
Duvar kağıdı uygulamalarında ise bu süre çok daha uzundur. Dayanıklılık: Duvar kağıtları boyalara göre daha uzun süre dayanır, bu süre yaklaşık olarak 10 yıldır. Boya için bu süre yaklaşık 5 yıldır. Çabuk sıkılan biriyseniz uygun maliyetli boya uygulamaları ile evinizin görünümünü sürekli değiştirebilirsiniz.
Kullanım alanı açısından boyanın duvar kâğıdına göre daha avantajlı olduğu günleri geride bıraktığımızı söyleyebiliriz. İlerleyen teknoloji doğrultusunda, duvar kâğıtları da farklı bir boyut kazandı. Suya dayanıklı, alev almaz modeller, banyo ve mutfak gibi zor alanlarda da duvar kâğıdı kullanımına imkân vermektedir.
Sayın müşterilerimiz duvar kağıdı uygulaması öncesinde eski yüzeyli boya zeminine mutlaka yeni uygulama öncesinde geçiş astarı boyasıyla boyanmasını öneriyoruz, eski boyalı zemini saten boyalı ise kesinlikle kağıt geçiş astarı ile boyası yapılmalıdır.
Kireç yapan eski boyalar su ile yumuşatıldıktan sonra duvar kağıdı sökücüsü eklenerek yıkanmalıdır. Kurutulduktan sonra zemine kağıtlama zemin astar boyası sürülmesi gerekir. Diğer tüm eski boyaların (örneğin dispersiyon, yağlı boya veya lak boyalar /cila) ilk önce zemine iyice yapışık olup olmadıklarına bakılmalıdır.
Eğer kullanacağınız duvar kağıdının duvarla temas edecek yüzeyi nonwoven yani elyaf ise yapıştırıcıyı duvara uygulamalısınız. Yapıştırıcıyı duvara sürdükten sonra kestiğiniz kağıt parçaları ile duvarları düzgünce kaplamanız gerekiyor.
Duvar Kağıdı alırken hesaplarken bilinmesi gerekenler
-Evet. Bir odaya kaç metre duvar kağıdı gider? – 30-40 metre. Yani 2-3 top; Beğendiğiniz duvar kağıdı modeli 16m²lik ise 2-3 rulo, 10m²lik ise 3-5 rulo gerekir.
Dünya genelinde en sağlıklı duvar kağıdı çeşidi olarak bilinen ve kabul edilen duvar kâğıdı modeli tradisyonel duvar kâğıdıdır. Ön ve arka kısmı kâğıttan oluşur ve herhangi bir vinil kaplama bulunmaz. Bu duvar kâğıdı kuru veya çok az nemli bir bez ile rahatça temizlenebilir.
Odanızın dekorasyonunda kullandığınız ana rengi baz alarak bir duvar kağıdı seçebilirsiniz. Eğer hangi rengi seçeceğinize karar verdiyseniz dekorasyonda var olan diğer renklerin, duvar kağıdının desenlerinde de yer aldığından emin olmalısınız. Böylece duvar kağıdı ve oda dekorasyonu birbirini tamamlar.
Cevap 15: Duvar kağıtları tüm yıl boyunca uygulanabilir. Dikkat edilmesi gereken uygulama alanında yüksek ısı değişimlerinin olmaması ve uygulama alanındaki ortam sıcaklığının 7-8 derece altına düşmemesidir.
Temizlik Bezi veya Sünger
Duvar kağıdını temizlemek için yumuşak bir bez veya sünger kullanabilirsiniz. Duvar kağıdı ıslak bezle silinir mi sorusuna ise nemli bezle silmek daha doğru olur şeklinde cevap vermek mümkündür. Bunun için temizlik bezini veya süngeri suyla nemlendirin ve fazla suyu sıkarak kullanın.
Duvar kağıdının birçok avantajı vardır; Uygulaması kolaydır, uygulama sırasında koku yapmaz.
Bu dekoratif araçlardan biri de duvar kağıdıdır. Duvar kağıtları, duvarlara dekoratif amaçlı olarak özel tutkalla yapıştırılan çeşitli renk ve desenlerde olabilen estetik tasarım öğeleridir. Uygulandığı duvarda renklendirme ve özel yapısına, dokusuna, kabartmasına bağlı olarak hareketlilik sağlar.
Vinil Duvar Kağıtlarını Sökmek Daha Kolaydır
Duvar kağıdı modelleri arasında en kolay sökülenler, vinil tasarımlardır. Vinil tasarımlı taş desenli duvar kağıdından sıkıldıysanız ya da üründe deformasyonlar oluştuysa su kullanmanız işe yaramaz. Vinil duvar kağıtları için falçata kullanarak kesikler atmanız gerekir.
Mutfak duvarlarının hijyenik olması, pişirilen yemeklerin hijyeni için de oldukça önemlidir. Bu nedenle sıklıkla duvar boyamak gibi zahmetli yöntemlere yönelmek yerine mutfak duvar kağıdı kullanmak oldukça avantajlıdır.
Öncelikle duvar kağıdımızın bir rulosunun en ve boy bilgilerini bilmeliyiz. 16,5 m2'lik bir rulonun eni 106 cm ve boyu 15,50 metredir.
Kuru bir bezle temizleyebilirsiniz. Zarar vermemek için duvar kağıdının tozunu yumuşak hareketlerle yukarıdan aşağıya doğru aldığınızdan emin olun. Kuru bezle silmekten daha kolay bir yöntem arıyorsanız elektrik süpürgesi ile duvar kağıdı temizliği yapabilirsiniz. Süpürge fırçasının yumuşak olduğundan emin olun.
Yüzey hazırlığı için bir ön koşul boya türünün belirlenmesidir. Kaba alçı sonrasında saten alçı çekilmiş yüzeye zımpara ve astar sürüldükten sonra boya veya kağıt yapılabilir. Böyle bir zemin boyanmış ise üzerine duvar kağıdı yapılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri