Parfüm kalıcılık süreleri, esans miktarına göre farklılık gösteriyor. EDC ürünler 1-2 saat, EDT ürünler 3-5 saat, EDP'ler ise 6 ile 8 saat etkisini gösteriyor.
Eau de parfüm (EDP) içerikleri, Eau de Toilette formüllerine göre daha kalıcı ve yoğun notalar içerir. EDP seçenekleri daha yoğun ve konsantrasyonu daha fazladır. EDP konsantrasyonu %10 - 20 arasındadır ve 6 - 8 saat arasında kalıcılık sağlar. Hangi parfümler kalıcıdır sorusunun cevabı EDP'dir.
%20 ila %40 esans yoğunluğuna sahip parfümler yani ''perfume'' 6 ila 8 saat kadar kalıcıdır. Eau de toilette %7 ila %15 yoğunluğa sahip, 2-3 saat kadar kalıcı, hassas ciltler için uygun. Eğer cildiniz yağlıysa parfümünüz 6 saate kadar kalıcılığını korurken kuru cilde sahipseniz bu süre daha az olacaktır.
Eau de Toilette yani EDT, üretiminde %5 ila %15 oranında uçucu yağ kullanılan parfüm çeşidi olarak tanımlanabilir. EDP parfümlere göre daha hafif ve kalıcılık oranı daha düşük olan bu koku çeşidini günlük hayatta ve yaz mevsiminde rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Bileklerin iç kısmı, boyun ve ense bölgesi ve kulak arkasını içeren bu bölgeler vücut ısısının yüksek olduğu bölgeler olduğu için parfümün kalıcı olmasına yardımcı olur. Uzun saçlar parfümün yayılması için önerilen bir diğer bölgedir. Parfüm nereye sıkılır kadın sorusuna yanıt olarak saçlar verilebilir.
İlgili 38 soru bulundu
Yoğun parfümlerden 1-2 fıs, hafif parfümlerden 3-4 fıs sıkmak genel bir öneridir. Parfümün cilde yedirilmesi için ovmaktan kaçınılmalıdır. Aşırı parfüm kullanımı, boğucu bir kokuya neden olabilir.
Parfümün gerçek rayihasını denemenin en iyi yolu direkt cildinize sıkmaktır, tercihan da bileğinize veya parmak uçlarınıza. Bu iki nokta güçlü nabız noktalarıdır, kan akışı yoğun olduğu için de teninizin ısısı yüksektir. Bu da kokunun yayılmasının başlıca sebeplerindendir.
EDP parfümlerde genellikle %15 ile %20 arasında parfüm yağı kullanılır. Bu oranla birlikte de kalıcılığı 6 saat kadar devam eder.
Satın alacağınız parfüm şişesi içerisinde %15 ile %20 oranları arasında esans barındığını EDP ibaresinden anlayabilirsiniz. Muadillerine göre nispeten daha yoğun bir kokuya ve kalıcılığa sahip olan EDP türünü tercih ederek parfümde kalıcılığı yakalayabilirsiniz.
Parfüm içeriğindeki alkol ısıya maruz kaldığında buharlaştığı için parfümü asla sıcak bir ortamda saklamamalısınız. Bu yüzden parfümlerinizi kendi kutularında, kapağı kapalı bir şekilde buzdolabında saklamak, herhangi bir ısıya maruz bırakmadığından dolayı daha uzun süreli kullanım deneyimi sunacaktır.
Parfüm Tene Mi, Kıyafete Mi Sıkılır? Parfümü sadece cildinize uygulamalısınız. Parfümünüzü saçlarınıza sıkmanız durumunda şampuan kokunuz ile, kıyafetlerinize sıktığınızda ise deterjan kokunuz ile karışacaktır ve böylece doğru koku elde edemeyebilirsiniz.
Parfüm ısıya tepki veren bir madde olup, parfümü nabız noktalarınıza uygulamak gün boyunca kokunun etkisini sürdürmeye yardımcı olur. Parfümü, enseye, dirseklerinizin iç kısmına, bileklerinize veya dizlerinizin arkasına sıktığınızda daha iyi performans aldığınızı göreceksiniz.
Çağla şikel in kullandığı parfüm Thierry Mugler Alien Oud Majestueux Duyusal şevki ortaya çıkaran lüksün doğuşu ile birl... Instagram.
Parfümü uygulamadan önce vazelini, ince bir tabaka halinde, özellikle bileklere ve boyun bölgesine, yani nabız bölgelerine sürüyorsun. Daha sonra buraya parfümünü sıkıyorsun. Vazelin makyajdaki baz gibi parfümün kokusunu kilitleyerek kalıcılığını ve etkisini artırıyor. Ayrıca kokuyu taze tutuyor.
Genel olarak EDP'ler kış aylarında veya gece aktivitelerinde daha çok öneriliyor. EDT parfümlerde esans yoğunluğu EDP'ye oranla çok daha az; yüzde 4 ile 10 arası. Bu oran EDT'leri gündelik kullanım için en uygun parfümler yapıyor. Tüketim oranı en yüksek olan EDT'ler dört mevsim kullanılabiliyor.
“Eau de toilette parfüm ne demek?” sorusuna, kısaca kalıcılığı 4-6 saate kadar olan kokular şeklinde cevap verebiliriz.
Size tavsiyemiz sıcak bir iklimde parfümünüzü saçlarınıza veya kullandığınız fulara sıkmanız yeterli olacaktır. Erkeklerde parfüm boyun, bilekler ve göğüs kısmına sıkılmalıdır. Kadınlar da ise parfüm, kulağın arka kısmına, boyun ve göğüs bölgesine sıkılmalıdır.
Öncelikle parfüm nasıl kullanılmalı şeklinde gelen soruların ilk yanıtı olarak; parfüm sıkılacak yerin temiz ve kuru olması gerekmektedir. Çünkü parfüm kokusu ten ile karıştıktan sonra koku bırakmaktadır. Bu yüzden temiz ve kuru bölge parfüm kokusunu tam anlamı ile ortaya çıkaracaktır.
Parfüm kullanırken dikkat edilmesi gereken şeylerden biri de kıyafete parfüm sıkılmaması gerektiğidir. Çünkü kıyafetler vücut kokusunu da aldıkları için parfümle karıştığında kötü koku ortaya çıkarabilirler. Bunun yanında kıyafete sıkılan parfümün kalıcılığı tene sıkılmasına göre çok daha düşüktür.
EDT, Eau de Toilette) ve EDP, Eau de Parfum demektir ve konsantrasyon düzeylerini gösterir. EDT, hafif bir konsantrasyona sahiptir ve ferah bir koku vadeder. Gün içerisinde tazelemeyi gerektirir. EDP, yoğun bir konsantrasyona sahiptir ve bunun sonucunda da daha uzun süre kalıcılık sağlar.
Bu parfüm özellikle temiz tene (boyun bölgesine) 2 fıs olacak şekilde uygulamak yeterli. Muhteşem bir kokusu var. İlk 4 saat etkisi ve yayılımı oldukça fazla, ancak sakın 4 saatte bitiyor gibi algılanmasın.
Eau de Parfum kokunun daha kalıcı olmasını isteyenlerin tercihidir. Yüzde 8-15 oranındaki parfüm yağı sayesinde tüm gün kalıcılığını korur. Piyasada yaygın olarak satılan Eau de Toilette ve Eau de Cologne tipi kokular ise içlerinde en az parfüm yağı barındıran kokulardır. Günde iki ya da üç kez uygulamanız gerekir.
Ben çoğu parfümü tenime ve kıyafete karışık olarak 7 - 8 fıs sıkıp bu kadar yeter dedikten sonra iki fıs daha sıkıyorum. Kalemat ve Oud Honey'i ise üç dört fıs göğüs ile boyun arasına sıkıyorum.
Eğer yeni bir parfüm deniyorsanız, koklamadan önce 30 saniye bekleyin. Böylece eğer varsa içindeki alkol içeriği buharlaşır, siz de kokuyu doğru bir şekilde alırsınız. Bir parfümde sevmediğiniz bir notayı belirlemeniz bu notadan bir daha hiç hoşlanmayacağınız anlamına gelmiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri