E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR? e-Devlet şifrenizi içeren zarfınızı PTT Merkez Müdürlüklerinden, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numaranızın bulunduğu kimliğinizi ibraz ederek temin edebilirsiniz.
Daha önce cep telefonu numaranızı www.turkiye.gov.tr'ye kaydedip, doğruladıysanız, PTT'ye gitmeden yeni bir şifre oluşturabilirsiniz. Mobil imza veya elektronik imza kullanıcısı iseniz bunlardan biri ile de sisteme giriş yapabilir, dilerseniz şifre oluşturabilirsiniz.
Dolayısıyla PTT Merkezlerinden ve yetkilendirilen PTT Şubelerinden alınan e-Devlet şifresi, hayatınızı değiştirecek ve kolaylaştıracaktır.
Vatandaş PTT aracılığı ile şifre zarfını teslim alır ve zarfta bulunan 5 haneli nümerik şifre vatandaşın tek kullanımlık ilk şifresi olarak kendisine tanımlanır. Vatandaş e-Devlet Kapısı'na ilk defa girdiğinde bu şifreyi kullanmak zorundadır.
e-Devlet Kapısı'na daha önce şifre ile giriş yaparak cep telefonu numarasını kaydedip doğrulayan vatandaşlarımız; e-Devlet şifrelerini unuttukları durumda, şifrelerini PTT şubelerine veya TÜRKSAT Kablo ofislerine gitmeden hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde @ekapi üzerinden yenileyebilirler.
İlgili 16 soru bulundu
Şifreyi Nereden/ Nasıl Alabilirim? Şifreyi; şahsen başvuru ile yurt içinde PTT işyerlerinden veya yetkili acentelerinden, Türksat Kablo Ofislerinden yurt dışında ise Dışişleri Bakanlığı'na bağlı elçilik ve konsolosluklardan temin edebilirsiniz.
e-Devlet şifrenizi içeren zarfınızı PTT Merkez Müdürlüklerinden, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numaranızın bulunduğu kimliğinizi ibraz ederek temin edebilirsiniz.
Üstelik e imza ile giriş ve internet bankacılığı ile giriş de çeşitli giriş seçenekleri arasında yer almaktadır. Telefon numaranızın kayıtlı olmaması durumunda ise farklı seçenekleri kullanarak şifre yenilemek mümkün olmaktadır.
Vekilin kimliğini ibraz etmesi, .e-Devlet Kapısı taahhütnamesinin vekil tarafından vekaleten imzalandığının şerh düşülerek imzalanması durumunda e-devlet şifresi vekil olarak alınabilmektedir.
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi - Adrese Teslim e-Devlet Kapısı Şifre Başvurusu Hizmeti Artık Tüm Türkiye'de.
İPÇ şifresini unutan veya ilk defa almak isteyen müşterilerimiz PTT Anasayfa Online işlemler menüsünden yeni şifre al/şifremi unuttum sekmesinden kart bilgileri ve cep telefon numarası güncel ise şifre oluşturabilir.
Ana Bölümler. e-Devlet Kapısı ile ilgili sorun ve görüşlerinizi iletmek için lütfen aşağıdaki formu doldurunuz. Ayrıca e-Devlet Kapısı ile ilgili işlemler için 160 numaralı Çağrı Merkezimizi 7/24 arayabilirsiniz.
Şifreyi, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğin ibraz edilerek Yurt içinde PTT Merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınabilir. PTT'den ilk kez alınan e-devlet şifre ücreti 2 TL'dir. Unutulması durumunda tekrar alınan her şifre için 4 TL alınır.
Bu işlemlerden herhangi birini yapmadığınız takdirde PTT şube ve Merkezlerinden şahsen yeni bir şifre almanız gerekmektedir. Şifre yenileme hizmetinin detayları için 160 numaralı e-Devlet Kapısı İletişim Merkezinden destek alabilirsiniz.
18 yaşından küçük olan kişiler IMEI kaydı yapamamaktadır. Sayfaya anne veya babaya ait olan şifre ile giriş yapıldığında "Çocuğumun bilgileriyle kayıt yapmak istiyorum" seçeneğini seçerek anne veya babalarına ait olan kullanıcı girişi sonrasında kayıt yapılabilmektedir.
Bunun yanı sıra mahkeme kararıyla kendine vasi tayin edilmiş kişiler vasileri aracılığıyla e-Devlet Kapısı şifresi temin edebilirler. Bu durumlar haricinde başkaları adına şifre alınması mümkün değildir.
Bir adreste kimin oturduğunu öğrenmek için, e Devlet sitesine girdikten sonra aşağıdaki adımları izleyin: Arama bölümüne “hane halkı” yazın. Aynı hanede ikamet eden kişi belgesi sorgulama üzerine tıklayın. Barkodlu belge oluştur butonuna tıklayın.
Depremden etkilenen illerimizdeki afetzede vatandaşlarımızın mağduriyetlerini azaltmak amacıyla kimlik kartı başvurusuna gerek olmaksızın geçici kimlik belgelerinin e-Devlet üzerinden alınabilmesine olanak sağlandı.
E Devlet şifresini bilen birinin yapabileceği işlemler şunlardır: Kişi adına işlem yapabilir. Kimlik örneğine ulaşabilir.İkamet ve adres bilgilerini görüntüleyebilir. Kişi adına kayıtlı araçları ve mülkleri sorgulayabilir.Dava ve icra dosyalarını görebilir, inceleyebilir.
1. NFC teknolojisi ile farklı bir telefon numarası doğrulama: e-Devlet Kapısı şifresi veya internet bankacılığı ile giriş yaptıktan sonra farklı bir telefon numarası ile giriş yapma seçeneğini kullanarak kimlikle doğrulanmış cep telefonu numaranızı değiştirerek sisteme giriş yapabilirsiniz.
Kayıtlı cihazınızdaki e-Devlet Kapısı mobil uygulamasının giriş sayfasında yer alan “Mobil Onay” isimli işlem menüsünden onay vererek, Kayıtlı cihazınızdaki e-Devlet Kapısı mobil uygulamasının giriş sayfasında yer alan “Karekod ile Giriş” isimli işlem menüsünden işleme ait karekodu okutarak giriş yapabilirsiniz.
e-Devlet şifreniz size özeldir ve kişisel bilgilerinizin güvenliği için şifrenizi kimseyle paylaşmayınız. Kredi başvurusu, işe giriş vb. nedenler ile sizden şifrenizi isteyen kişilere şifrenizi vermeyiniz.
e-Devlet Kapısı şifresi almayan 65 yaş üstü kişiler uygulama kapsamında "www.turkiye.gov.tr" adresi üzerindeki başvuru formunu doldurarak, şifrenin adreslerinde kendilerine teslim edilmesini isteyebiliyor. Şifre teslimleri, ilgili kişiyle yüz yüze kimlik doğrulaması gerçekleştirildikten sonra yapılıyor.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yabancılara düzenlenen geçerli çalışma izin kartı ile birlikte pasaport ibrazı istenmektedir. Geçici Koruma Belgesi olan vatandaşların pasaport ibrazına gerek yoktur. Yurtdışında yaşıyorsanız, e-Devlet şifresini yurt dışında Elçilik ve Konsolosluklardan temin edilebilirsiniz.
Kullanacağınız kimlik tipini seçerek " Kimlik No" ve "Kimlik Detay" sayfalarında istenen bilgileri ilgili kutucuklara yazınız. e-Devlet Kapısı'nda doğrulanmış iletişim bilgilerinizi yazınız. Güvenlik Kodu" sayfasında cep telefonunuza veya e-posta adresinize gönderilen doğrulama kodunu yazınız. Yeni şifre belirleyiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri