Başvurduğunuz pozisyonla ilgili olan diplomaların yanı sıra, tüm kısa kursları, kurum içi eğitimleri ve çevrimiçi kursları CV'nize ekleyin. Örneğin, mevcut işvereniniz şirketin kullandığı herhangi bir yazılımı güncellediyse ve tüm personel en son sürüm hakkında genel bir eğitim aldıysa, bunu CV'nize ekleyin.
5- Eğitim bilgilerinizi yazarken yalnızca Üniversite ve lise bilgilerinizi yazın. 6- Üniversite bilgilerinizde Üniversite adı, bulunduğu şehir, ülke, fakülte, program, sınıf, burs bilgileri, başlama tarihi yer alsın. 7- Not ortalamanız eğer 3,00'ın üzerindeyse eğitim bilgileriniz içine bunu da yazın.
İlgili 23 soru bulundu
Bu sorulara cevabınız evetse online kursları da CV'nize dahil edebilirsiniz. Tabi ki edindiğiniz becerileri gerçek hayatta iş vereninize gösterebiliyor olmanız önemlidir.
Tam olarak bu noktada aldığınız eğitimlerin ve yeteneklerinizin başarısını tescilleyen “sertifikalar” kısmı devreye giriyor. CV'de mutlaka yer alması gereken sertifikalar; aldığınız eğitimleri ve bu eğitimlerde elde ettiğiniz başarıyı kanıtlıyor.
E-devlet onaylı sertifikaların hem resmi hem de özel kurumlarda geçerliliği olduğunu da bilmenizi isteriz.
Evet, sertifika ile işe girilir. Ancak bazı durumlarda mümkün olmayabilir. Örneğin sosyal medya yöneticiliği gibi üniversitelerde bölümü olmayan bir sertifika programına katıldıktan sonra sosyal medya yöneticiliğini meslek olarak yapabilirsiniz.
Europass sistemi meslekli yeterlilik belgelerinin sadece yurtiçi değil aynı zamanda yurtdışı geçerli olmasını da sağlamaktadır. Bu sayede Türkiye'de aldığınız bütün mesleki yeterlilik belgeleri Avrupa ülkeleri ve Europass'i kabul eden bütün ülkelerde geçerli olmaktadır.
Avrupa Eğitim Akreditasyon Merkezi olan EETAC onayı ile eğitimlerimize katılımınız çerçevesinde edinmiş olduğunuz sertifikalarınız uluslararası geçerliliğe sahiptir. Kurumsal Kampus E-Sertifika, Türkiye'deki ilk ve tek EETAC onaylı eğitim sistemidir.
Üniversiteler tarafından onaylanmış sertifikalar, bireyin aldığı eğitimi temellendirmesinin yanı sıra birçok meslek kapısının da açılmasına olanak sağlar. Eğitim merkezlerinin sunduğu üniversite onaylı sertifikalar, meslek alanında geçerlilik ve güvenilirlik problemlerine maruz kalmaz.
Örneğin, sağlık, güzellik, bilişim, muhasebe, pazarlama, insan kaynakları, eğitim gibi alanlarda iş garantili kurslar bulunmaktadır. Bu kurslar, hem yeni mezunlar hem de çalışanlar için faydalıdır. Yeni mezunlar, iş garantili kurslar sayesinde mesleki deneyim kazanabilir ve CV'lerini güçlendirebilirler.
MEB onaylı sertifika, Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) yetkilendirdiği özel öğrenim kurumlarından ya da halk eğitim merkezlerinden alınır.
Sonuç olarak, sertifika almak, bireylerin kendilerini geliştirmeleri, bilgi ve becerilerini belgelemeleri ve kariyerlerinde ilerlemeleri için önemlidir. Sertifikalar, işverenler için değerli bir referans sağlar, kariyer fırsatlarını artırır ve kişisel gelişim için bir fırsat sunar.
Sertifikalar, sahip olduğunuzu söylediğiniz becerilere sahip olduğunuzu potansiyel işverenlere veya mevcut işvereninize kanıtlamanız için bir yol sunar. Sadece bildiklerinizi test etmezler, aynı zamanda görevlerin nasıl gerçekleştirileceğini ve problem çözmeye nasıl yaklaşılacağını da test ederler.
Özgeçmişinizin beceriler/yetenekler bölümü, başvuruda bulunmakta olduğunuz işlerle ilgili yeteneklerinizi içerir. Bu bölümde, bilgisayar becerileri, yazılım becerileri ve / veya dil becerileri gibi ilgi alanınız veya kariyer alanınızla alakalı becerileri listelemelisiniz.
Etkili bir CV'nin önemli unsurları; kişisel bilgiler, iletişim bilgileri, iş veya staj deneyimi, eğitim bilgileri, kurs ve sertifika bilgileri ve yabancı dil bilgisidir. Bu unsurlar CV'de yer alırken, önemli olan düzen ve tutarlılıktır.
Özgeçmişinin içeriğini, isim, soy isim, iletişim bilgileri, eğitim durumu, iş tecrübesi deneyimler, referanslar, özel zevkler gibi konuların özetleri oluşturur. Herhangi bir iş başvurusunda bulunmadan önce kendini tanıtman için mutlaka doğru hazırlanmış bir CV sunman şart.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri