Tabii ki Türkiye denince ilk akla gelen tatlı baklava. Anlatmaya gerek bile yok. Baklavanın Osmanlı İmparatorluğu'nun hüküm sürdüğü coğrafyanın genelinde zevke tüketildiğini de hatırlatalım. İngiliz mutfağının bu çok sevilen tatlısı için hurmalı bir kekin üzerine karamelli bir sos dökülüyor.
Dünyanın en pahalı tatlısı Kahramanmaraş'ta: Bir tepsisi 2.5 milyon lira. Kahramanmaraş'ta bir pastanede altın tepside yapılan bülbülyuvası ve baklavanın fiyatı dudak uçuklattı. Altın tepside baklava 2.5 milyon, bülbülyuvası tatlısı ise 500 bin liraya satılıyor.
Gulab Jamun – Hindistan
Hindistan'da sıkça tüketilen bu tatlı, yaklaşık 7-8 cm çapında yuvarlak toplar şeklinde yaılıyor. Unla yapılan tatlının son dokunuşları ise gül suyu dökülerek tamamlanıyor. Mutlaka sıcak yemelisiniz.
1. Sufle. Fransız mutfağının en ünlü tatlılarından biri olan sufle; temelde süt, tereyağı, yumurta ve un kullanılarak hazırlanıyor. Tarihçesi 1700'lü yılların ortalarına dek uzanıyor.
İlgili 15 soru bulundu
İtalyan mutfağı denince akla ilk gelen tatlı tabii ki tiramisu!
Hindistan'ın en tanınmış sokak lezzetlerinden biri olan jalebi, çıtır çıtır kızarmış halka şeklindeki hamurların şerbete bulanmasıyla elde ediliyor. Bu tarifle tulumba ya da halka tatlısını hatırlatan jalebi'nin en önemli farkı, hamurunda pirinç unu ve zerdeçal bulunması.
Jalebi Hint Tatlısı Yapımı (videolu)
Portekiz'in simgesi tatlı olan bir tatlı. Nata, Portekizcede krema anlamına geliyor. Dışı milföy katmanlari ve içinde krema olan, cupcake görünümlü bir tatlı. Portekiz'de tüm restaurantlar ve kafelerde bulabileceğiniz enfes bir tatlı pastel de nata.
Geleneksel Türk lezzetlerinden biri olan aşure, BBC tarafından efsanelere dayanan geçmişi ve temsil ettiği kültürel kodlarla 'dünyanın en eski tatlısı' olarak nitelendirildi. İslam geleneklerine göre “Nuh'un Aşuresi” olarak da anılan tatlı, Hz. Nuh'un ve ailesinin tufandan kurtulmasının ardından ortaya çıktı.
Türk Mutfağının Tüm Dünya Mutfaklarını Unutturacak Kadar Nefis 41 Şahane Tatlısı Türk mutfağı... Mis gibi ana yemeklerinden zeytinyağlılarına, mezelerinden şerbetli ya da sütlü tatlılarına, her köşesi hala keşfedilmeyi bekleyen lezzet hazineleriyle dolu, her köşesi damakta uzun süre iz bırakacak kadar iddialı ve nefis!
Sufle, kökeni 18. yüzyıl Fransa'sına dayanan tatlıdır. Sufle, bir ana yemek veya tatlı olarak servis edilebilir. Sözcük, Fransızca "souffler" (Türkçe anlamıyla: üflemek) fiilinden türetilmiştir.
Türk mutfağında yer alan birçok sütlü tatlı içinde en yaygın yapılanlarından ve tanınanlarından biri de sütlaçtır.
Halka tatlısının İstanbul'a giden yolculuğunda birkaç farklı teori var gibi görünse de, halka tatlısı, tulumba ve churros'un ortaçağ Arap mutfağında bir mirası paylaştığını, bu tür tatlıların bilinen en eski kökeninin İbni Sayyar el-Varak tarafından kaleme alınan Kitâbü't-Tabîh'te (Yemekler Kitabı) yer alan “zalabiya ...
Churro (İspanyolca telaffuz: [ˈtʃuro], Portekizce telaffuz: [ˈʃuʁu]), bir tür kızarmış hamur tatlısı. İspanya, Portekiz, Fransa, Filipinler, İbero-Amerika ve Güneybatı Amerika Birleşik Devletleri'nde popülerdir. Genellikle kahvaltıda champurrado, café con leche, sıcak çikolata veya süt reçeline batırılarak yenir.
Başta İzmir olmak üzere Batı Anadolu'ya özgü bir tatlıdır. İzmir Şambalisi adıyla coğrafi işaret almıştır. Ramazan aylarında özellikle yapılmaktadır.
Besan ladoo, Hindistan mutfağına ait bir tatlı. Kakulenin ve kuru yemişlerin lezzetlendirdiği bu basit tatlıyı siz de evinizde kolayca yapabilirsiniz.
İbiza tatlısına çok sevilen ve gözde bir tatlı olan saray lokumu tatlısının ufalanmış bisküvi ile sarılmış hali diyebiliriz. Neden ispanyada bulunan ibiza adasının isminin verildiğini bende bilmiyorum. Artık buna ibiza tatlısı diyorlar.
Aksaray İnceelek Tatlısı, özellikle ramazan ayında iftar ve sahurda, bayramlarda ve düğünlerde tüketilen bir üründür.
Aside tatlısı; un, tereyağı ve pekmez kullanılarak hazırlanan, içinde şeker olmayan, oldukça pratik, lezzetli ve de çok hafif bir tatlı tarifidir. Aside tatlısı Kayseri yöresine ait bir tatlıdır. Kıvamı muhallebi kıvamına yakındır, helva gibi olmamalıdır.
İtalya'daki Moena Köyü'nün yerlileri Türklerden daha fazla Türk gibi yaşayan bir topluluk. İşte ilginç gelenekleri ve Türklere duydukları 323 yıllık hayranlıklarıyla Moena Köyü...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri