Limon birçok yemeğin baş tacıdır, yakışanıdır. Hatta bazılarının da olmazsa olmazıdır. Salatayı, çorbayı, balıkları, zeytinyağlıları anlarız. Haydi lahmacunu ve midye dolmayı da anlarız ama olur olmadık şeylere sıkmayın şu limonu yahu!
Günlük hayatta limonu hemen hemen her yerde, limonata olarak, çorbada, içeceklerin yanında, süslemek için tatlı ve tuzlu yemeklerde özellikle zeytinyağlılarda, salatalarda kullanırız. Limon, lezzeti arttırmak, sindirimi kolaylaştırmak vücut direncini kazanmak için kullanılan önemli bir C vitamini kaynağıdır.
Aside maruz kalan et, daha düşük sıcaklıkta pişirseniz bile daha çabuk sertleşmeye başlar. Özellikle limon suyu ile marine edilmiş balıkların, kızgın tava ya da fırına verilmeden önce pişmeye başladığını bilen bir aşçıbaşı, pişirme veya marine etme süresini daha kısa tutmaya gayret edecektir.
Limon suyu etleri yumuşatmakta oldukça etkilidir. Sert etlere pişerken eklenecek limon suyu hem etmeri yumuşatacak, hem de daha lezzetli olarak daha çabuk pişmesini sağlayacaktır.
Limon faydalıdır. Ama çorbanın içindeki tatları bozar. Ayrıca hiçbir sıcak yemeğe limon sıkılmaz. Limonu yalnızca patates çorbasının terbiyesine koymalısınız.
İlgili 16 soru bulundu
mercimek çorbasına limon sıkılmaz. çünkü limonun keskin aroması daha yumuşak olan mercimek aromasının önüne geçer. mercimeğin kendisine özgü tadının doğal halinde alınıp fark edilmesini engeller.
Salçayı hafif kavurduktan sonra şehriye ve naneyi ekleyip 1-2 dakika kavuruyoruz. Suyu, 3 tane bulyonu ve yarım limonu ekleyip kaynatıyoruz. Şehriyeler piştiğinde servise hazırdır.
Bol yeşillik, özellikle maydanoz ve limon sıkılarak domatesle dürülen lahmacun haftada 1-2 kez tüketilebilir.
Buyur bir de buradan yak: Kıymalı pide
Açık da olsa kapalı da olsa hatta kıymalı ya da ıspanaklı da olsa pideye de limon sıkılmaz arkadaşlar.
Ispanağı yumurtalı ya da kıymalı tüketin, zeytinyağlı etsiz tüketiyorsanız üzerine limon sıkın. Böylece demir eksikliği anemisini önlemek üzere doğru bir adım atmış olursunuz.”
Kebaba limon sıkılmaz diye bir kural yok bu tamamen. kişisel tercih meselesidir.
patates kızartırken birkaç damla limon sıkarsanız patates kızartmanızın rengi açılır, yani üzerinde sağında solunda kızartma izleri kalmaz, fritözden çıkmış havası katar. gayet yerinde bir eylemdir. fakat yanına mutlaka dövülmüş sarımsak eklenmelidir.
Ülkemizde fiyatı bir hayli yüksek olan lime, iklim koşulları konusunda bir hayli hassastır. Bu yüzden üretimi diğer turunçgiller çeşitlerine göre biraz daha azdır.
Yeşil limon sarı limona göre daha ekşidir, asit değeri daha fazladır, daha suludur, boyutu daha küçüktür. Ayrıca son olarak da misket limonu toplandıktan hemen sonra tüketilmeye uygun değildir, belli bir süre beklettikten sonra tüketilmesi doğrudur.
Limon, içeriğindeki C vitamini sayesinde immün sistemini (bağışıklık sistemi) destekleyerek cilt sağlığını korurken aynı zamanda bağırsak sağlığı için çok önemlidir. Çok güçlü bir antibakteriyal olan pektin lifi içerir. Bu sayede sindirim sisteminin düzgün çalışmasını sağlar.
Et Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır? Önce etlerimizi küp küp doğrayıp 1 limonu içine sıkıp üzerine zeytin yağını ilave ederek yarım saat bekletiyoruz. Eğer bu işlemi yaparsanız sizde etinizin Daha lezzetli olduğunu göreceksiniz.
Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sonra et köftelerini koyun pişirmeye devam et köfteler su yüzeyine çıkacak. Pişen sulu köftelere limonlu terbiyeyi ekleyin.
Sirke harcın asit dengesini düzenleyeceği için içindeki malzemelerin lezzetini harca daha iyi vermesini sağlar. Ayrıca sirke, köftenizi kabartır ve daha iyi pişmesini sağlar.
Tahin, kırmızı toz biber ve limon suyu ile yapılır. Helvanın üzerine limon sıkıp biraz süt döküp fırına atın. Eridikten sonra fırından çıkarıp üzerine birkaç adet damla çikolata koyup ılıkken yiyin.
Maydanoz, sarımsak, kapya veya yeşil biber de lahmacun harçlarında sıkça kullanılan malzemelerden. Baharat olarak ise genellikle toz kırmızı biber, pul biber ve karabiber tercih ediliyor. Kimyon ise opsiyonel. Bir diğer opsiyonel malzeme ise salça.
Etimoloji. İsmi; Arapça "etli hamur" anlamına gelen lahm bi ajin'den (لحم عجين) türemiştir.
Çorbayı pişireceğiniz tencereye 2 su bardağı yoğurt, 1,5 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı limon suyu ekleyip pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın.
Bir süre daha kavuralım. Ardından sıcak suyumuzu ekleyip kaynatılır. Ardından şehriyeler eklenir ve 15 dk pişirelim sonra 2 limon sıkıp servis edelim.
işkembe çorbası, kelle paça gibi çorbalara da limon veya sirke eklenebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri