Hanımeli kelimesinin doğru heceleme şeklin ise '' ha - nı - me - li '' şeklinde olmaktadır.
- Hanımeligillerden, tırmanıcı, çalılıklarda ve korularda yetişen bir bitki. - Bu bitkinin güzel kokulu çiçeği. Hanımeli kelimesinin anlamı dışında yazılışı da pek çok kişi tarafından yanlış bilinmektedir. Hanım ve eli kelimelerinden oluşan hanımeli kelimesi bitişik yazılmaktadır.
Açıklama: Merhaba, Bu kelimenin hecelerine ayrılması, Ha-nı-me-li olarak yapılır..
Ha - nım - a - ğa= Hanımağa.
Semizotunu en temiz şekilde ayıklamak için öncelikle köklerini koparmalısınız. Köklerini ayırmak için bıçak kullanabilirsiniz. Bıçakla köklerini kestiğiniz semizotunu soğuk sudan geçirerek diğer adıma doğru ilerleyebilirsiniz. Eğer köklerini temizlemezseniz, semizotu böbreklerinize zarar verebilir.
İlgili 34 soru bulundu
Öğrencilere bu kelimeyi yazılış ve okunuş açısından öğretebilmek için heceleme yöntemi kullanılır. Bu doğrultuda ilkokul kelimesinin hece doğru heceleme hali, 'il - ko - kul' şeklinde öne çıkmaktadır.
Mutlaka TDK sözlüğünden kontrol edilmesi gereken birleşik kelimeler heceleme şekliyle en az 2 heceden oluşarak kelimenin uzunluğuna göre değişir. Buna göre TDK yazım kurallarına göre kırkayak "kır-ka-yak" şeklinde hecelenir.
"Hanımeli" şeklinde yazımı ise doğru bir kullanımdır. Peki hanımeli TDK'ye göre nasıl hecelenir? Bu kelimenin hecelere ayrılması ise TDK kurallarına göre "ha-nı-me-li" şeklinde olmalıdır.
Türkçede satır sonunda kelimeler bölünebilir fakat heceler bölünemez. Satıra sığmayan kelimeler bölünürken satır sonuna kısa çizgi (-) konur. İlk heceden sonraki heceler ünsüzle başlar. Bitişik yazılan kelimelerde de bu kurala uyulur: ba-şöğ-ret-men, il-ko-kul, Ka-ra-os-ma-noğ-lu vb.
Buna göre Trabzon kelimesi de Trab-zon şeklinde 2 heceye ayrılabilir.
Tek bir kavramı işaret etmeleri yönüyle belirtisiz ad tamlamaları birleşik sözcük oluşturmaya müsait yapılardır ve Türkçede bu yolla oluşmuş birleşik sözcüklere sıkça rastlanır (ayakkabı, binbaşı, hanımeli, Beypazarı vb.).
Doğrulanmış Cevap. "As-lan-ağ-zı"diye.
“üzüm” sözcüğü satır sonuna sığmadığı zaman bölünmez. Tamamı alt satıra yazılır. sığmadığı zaman ay-ak şek- linde hecelenir.
Merhaba, Bey, Hanım, Amca, Efendi gibi sözcükler özel isimlerden sonra gelip o ismi nitelerse büyük harfle yazılır ve gelen ekler kesme işareti ile ayrılır.
Birleşme sırasında kelimelerinden hiçbiri veya ikinci kelimesi anlam değişikliğine uğramayan birleşik kelimeler ayrı yazılır.
Hanımeli kelimesinin kökeni Türkçe dilidir.
Okul = ''O - kul'' Görüldüğü üzere bu kelime içerisinde iki tane sesli harf vardır ve aynı şekilde iki hece bulunur.
Tren sözcüğü yabancı bir dilden Türkçe' ye geçmiş bir kelimedir. Tren kelimesi tek heceli bir kelimedir. Bu sebeple de "tren" sözcüğü başkaca bir heceye ayrılamaz.
TDK yazım kuralları sözlüğünden anında öğrenebileceğiniz bu kurala göre; bir bitişik sözcüğün ilk hecesinden sonraki tüm heceleri sessiz harf ile başlamalıdır. Örneğin Başöğretmen kelimesini ele alırsak bu kurala göre ba-şöğ-ret-men şeklinde hecelemesi yapılır.
- İl - köğ - re - tim (Doğru)
O yüzden iki heceleme ile beraber bu bileşik sözcük ele alınır ve değerlendirilir.
İlk ve bahar kelimelerinden meydana gelen ilkbahar kelimesinin yazılışında yapılan hata ise bitişik yazılması gereken kelimenin ayrı ayrı yazılması olarak ifade edilebilir.
Doğrulanmış Cevap
⸕De-ni-zal-tı olarak hecelenir. Deniz altı bitişik yazılan bir sözcüktür.
Cevap E - Mİ - NÖ - NÜ olacaktır.
MERHABA; KELEBEKLER KELİMESİ KE-LE-BEK-LER ŞEKLİNDE HECELENİR.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri