HDD satın alırken, kapasite, hız, güvenilirlik ve uyumluluk gibi faktörleri göz önünde bulundurmak önemlidir. İhtiyaçlarınızı ve kullanım amacınızı belirleyerek doğru kapasiteyi seçebilirsiniz. Hız ve performans için dönüş hızı, önbellek boyutu ve veri aktarım hızı gibi faktörleri değerlendirebilirsiniz.
SSD alırken dikkate almanız gereken temel faktörleri özetlemek gerekirse; kapasite ve performans ihtiyaçlarınızı belirlemek, SSD türleri ve arabirim seçeneklerini değerlendirmek ve uyumluluk ve güvenilirlik özelliklerini göz önünde bulundurmak önemlidir.
HDD Arızalarına Karşı Önlem Alın
Yine de bir sürücü ne kadar güvenilir olursa olsun, yedeklemelerden asla vazgeçmemelisiniz. Mümkün olan en güvenilir markayı ve modeli satın alsanız dahi, risk hala oralarda bir yerlerdedir. Nitekim yazılım sorunları bile çalışan bir sürücüden veri silinmesine neden olabilir.
İlgili 43 soru bulundu
Seagate markası tarafından lansmanı yapılan Mach.2 Exos 2X14 HDD adındaki yeni sürücü 524MB/s sürdürülebilir aktarım hızlarına ulaşarak yeni bir rekora imza atıyor ve en hızlı HDD modeli haline geliyor.
Temel bir PC oyuncusuysanız, sizler için bütçe dostu kurulum 256GB SSD ve 1 TB HDD olmalıdır. Daha fazla oyun ve daha fazla akıştan yanaysanız, 500GB ya da 1 TB SSD yanında 2 TB HDD kurulumu uzun vadede sizler için iyi bir seçim olacaktır.
Harici sabit diskin maksimum ömrü ise 10 yıl olabilir. Diskin performansı üzerinde olumsuz bir etki yaratması ve buna bağlı olarak harddiskin hızlı aşınması, ortamda oluşan aşırı nem, dış etkiler ayrıca cihazın yakınında bulunabilecek güçlü mıknatıslardan kaynaklanır.
HDD, Bilgisayar Depolama Birimi olan Harddisk'in kısaltmasıdır. Sabit disk olarak da adlandırılan HDD, bilgilerin depolanması için kullanılan bir depolama aygıtıdır. Hard disk, manyetik kaplı plastik veya metal plakaları içerir. Bu plakalar, manyetik ortamda 1 ve 0 olarak değerlendirilen bilgileri barındırır.
SSD'ler HDD'lerden daha hızlıdır: SSD'ler, HDD'lere göre veri aktarımında önemli iyileştirmeler sunar. Piyasada bulunan en hızlı HDD'ler 160MB/s hız sunarken, giriş seviyesi bir SSD bile genellikle 3 kat daha hızlıdır ve birçok SATA sürücüsü 500MB/s'nin üzerinde okuma ve yazma hızlarına sahiptir.
SSD'ler HDD'lerden daha hafiftir, daha az güç tüketir ve hareketli parça bulunmaması nedeniyle neredeyse hiç titreşim yoktur. Ayrıca, HDD'lere göre kazara düşmelere daha iyi dayanırlar. SSD'ler verileri elektronik olarak 'hücrelerde' depolarlar, bu da veri erişimini dönen bir HDD'ye göre daha hızlı hale getirir.
Fakat bilgisayar ve tabletler ilk alındığı zamanki gibi hızlı kalmayabilirler. Elimizdeki cihazı hızlandırmak için ise yapabileceğiniz en pratik işlem bilgisayarımıza SSD takmak olacaktır. SSD'ler ise HDD'lerin yerine takılarak bilgisayarı daha hızlı ve güncel hale getirilmesine yardımcı olurlar.
Herhangi bir SATA SSD'yi alabilirsiniz.
Birçok kullanıcının minimum ihtiyacı olan 256GB depolama alanıdır. Ancak, daha büyük dosyalarla çalışıyorsanız veya yüksek kapasiteli bir oyun bilgisayarı kullanıyorsanız, 500GB veya 1TB SSD önerilir. Daha düşük bütçeler için 128GB veya 256GB SSD'ler de mevcuttur.
SSD, HDD'ye (Hard Disk Sürücü) göre çok daha hızlıdır ve verilere erişim sürelerini önemli ölçüde kısaltır. Bu, bilgisayarınızın daha hızlı açılmasını, programların daha hızlı başlatılmasını ve dosyaların daha hızlı kopyalanmasını sağlar.
Çalışmayan HDD'nin motoru bozulmaz.
Hard disk hızı ve performansı, bilgisayarın genel performansını etkileyen temel faktörlerden biridir. Bilgisayarların sabit disklerindeki verilere erişme hızını belirleyen okuma/yazma hızları, bilgisayarın işlem hızını da doğrudan etkiler.
Frenleme yaparken gürültülü sesler duymanız fren diskinin bittiği konusunda ilk işaret olabilir. Diskin eğilmesi ve deforme olması gibi durumlarda tekerleklerden gıcırtı şeklinde sesler duyulması mümkün. Aşınmanın daha ileri seviyelerde olduğunun göstergesi ise pedalın üzerinde meydana gelen titreşimdir.
Çalıştırı açıp (Win + r) "dfrgui" yazın (tırnakları silin) açılan pencerede sürücüleriniz bulunmaktadır. Katı hal sürücüsü yazıyor ise bilgisayarınızda SSD disk vardır. Sabit sürücü yazıyor ise bilgisayarınızda HDD disk vardır.
HDD, bir çeşit depolama cihazıdır ve bilgileri depolamak için kullanılır. HDD, bilgisayar depolama birimi olan hard diskin kısaltmasıdır. Hard disk, dönen mil üzerinde bulunan parçalardan oluşmaktadır.
Oyun yüklediğim için 1TB hard disk çok sık doluyor, 100GB falan kalıyor genelde. Ve uygulama açarken oyun açarken çok yavaş açılıyor. Kullanım kişiden kişiye göre değişebiliyor. 360 GB (120+240 olarak) SSD fazlasıyla işimi görüyor. 1 TB yetmiyor ise eğer 480 GB bir SSD işinizi görecektir.
Genel bir örnek vermek gerekirse, 1080p çözünürlüğünde ve 15 fps kare hızında kayıt yapan bir kamera, bir 1TB sabit diske yaklaşık olarak 15-20 gün kadar kayıt yapabilir.
Birçok kişi “1 TB harddisk ne demek?” sorusunun cevabını merak eder. 1 terabayt harddisk, 1000 GB kapasiteye sahip sabit diskler olarak öne çıkar. 1 TB laptop dahili harddisk alternatifleri dizüstü PC'ler için uygun kullanım özelliklerine sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri