Bağırsakları hareketlendiren hardal tohumu, bağırsakların kısa sürede rahatlamasını sağlayacaktır. Yemek sonrasında oluşan hazımsızlık gibi problemleri de yine hardal tohumu iyileştirebilir.
Hardal, zengin bir A vitamini kaynağıdır, Bu özelliği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve göz sağlığına iyi gelir. Kas ağrıları, hardal tüketerek savaşabileceğiniz problemlerden bir başkasıdır. Hardalın faydaları arasında, kas spazmlarını rahatlatma ve romatizmaya iyi gelme de yer almaktadır.
Siyah hardal tohumu nadir de olsa alerjik reaksiyonlara sebep olabilmektedir. Bu reaksiyonlar arasında kaşıntı, deride döküntü kızarıklık vs bulabilmektedir. Fazla tüketildiği taktirde midede ülsere sebep olabilmektedir.
- Hardal tohumunun içerisinde magnezyum ve potasyum mineralleri bulunmaktadır. Bu nedenle kas ağrılarına iyi gelmektedir. - Hardal tohumu kan basıncını düşürerek kan basıncının dengede kalmasına yardımcı olmaktadır. - Ani felç ve kalp krizi risklerine karşı önlem sağlamaktadır.
Beyaz, siyah ve kırmızı hardal türlerinden kırmızı olanı Hint hardalı olarak da bilinir. Sos haline getirilmiş hali, yemeklerin yanında ya da yemeklerin içinde kullanılırken tohumları da yine aynı şekilde baharat olarak yemeklere tat vermesi için kullanılır.
İlgili 25 soru bulundu
Bağırsakları hareketlendiren hardal tohumu, bağırsakların kısa sürede rahatlamasını sağlayacaktır. Yemek sonrasında oluşan hazımsızlık gibi problemleri de yine hardal tohumu iyileştirebilir.
Vücutta zararlı toksinlerin ve iltihabın birikmesini önler. 6- İçeriğindeki selenyum vücudu temizler ve vücudun daha sağlıklı olmasında önemli rol oynar. 7- Kan yapıcı olması ve aynı zamanda A vitamini barındırması nedeniyle göze faydalıdır. Gözün görme fonksiyonunu artırır ve iltihap giderir.
Diyabet hastası iseniz ve bunun için ilaç kullanıyorsanız siyah hardal tohumunu tüketmemeniz gerekir. Güçlü bir adet söktürücü özelliği olduğundan dolayı hamilelik riski olan ya da hamile olanların uzak durması gerekir. Alerjik reaksiyonlara yatkı kişiler de alerji riskine karşı siyah hardal tohumunu kullanmamalıdır.
İnsan vücudu için son derece olan karaciğerin işleyişine önemli etkileri olan siyah hardal tohumu karaciğer zarının zarar almasını önler. El ve ayaklarda meydana gelen üşüme ve ısınamama sorunlarını ortadan kaldırır.
Hardal tohumu yemeklerde nasıl kullanılır diyorsanız işiniz oldukça kolay olacak. Hardal tohumundan yaklaşık 1 kaşık alın ve bir cezve içinde haşlayın. Haşlanan hardal tohumunu salata ya da yemeklerde kullanabilirsiniz. Bu şekilde hem hoş bir tat elde ederseniz hem de yemeklerin sindirimini kolaylaştırmış olursunuz.
Bağırsakların işleyişini destekleyici özellikleri olan hardal, şişlik ve kabızlık problemlerini ortadan kaldırır.
Çok basit ve ucuz malzemelerle evde yapacağınız hardal lezzetli olduğu gibi fermentasyon tekniği sayesinde içinde bolca iyi bakterinin olduğu harika bir probiyotik besin aynı zamanda.
Başlıca hardal belirtileri şunlardır:
Karın ağrısı, ishal, bulantı veya kusma, Baş dönmesi, Anafilaksi.
Kolesterol Düşürme Yeteneği: Hardal bitkisinin yaprakları muazzam kolesterol düşürücü güce sahiptir.
Hardal tohumunun içerisinde B vitamini, C vitamini, E vitamini ve K vitamini yanı sıra bolca potasyum, demir, magnezyum, fosfor ve kalsiyum gibi mineraller de yer almaktadır. Brassica familyasına mensup bir bitki olan hardalın, içerisinde yer alan ve bakla şeklini andıran tohumları bulunmaktadır.
Kan şekeri: Henüz yeterli çalışma olmasa da hardalın kan şekerini düşürücü etkisi umut verici! Yapılan çalışmalar hardal tohumlarının pankreasta ß hücrelerinden insülin salınımını uyararak kan şekerinin düşmesine yardımcı olabileceğini söylüyor.
1) Akciğere İyi Gelir
Akciğer sağlığına iyi gelen hardal tohumu yoğun bir şekilde akciğer zarına nüfuz ederek daha iyi çalışmasını sağlar Bu şekilde akciğer zarı hastalıkları olan kişilerde hardal tohumu sıklıkla önerilmektedir. Akciğer sağlığına iyi gelen hardal tohumu pek çok kişi tarafından önerilmektedir.
Kilo vermek ve egzersiz karaciğer yağlanmasına iyi gelmektedir. Akdeniz tipi beslenme ve haftada 3-4 gün egzersiz yapılmalıdır. Ayrıca karaciğer için en faydalı besinlerin arasında kahve gelmektedir. Günlük kahve tüketimi karaciğer yağlanmasının yanında karaciğer kanserine bile iyi gelebilmektedir.
Patates, patates salatası, lahana ve fasulye gibi yiyeceklere toz baharat olarak kullanabilirsiniz. Hardal tozunun lezzet vermesinin dışında bazen de yapılan yiyeceğe renk vermesi içinde kullanılır. Tüm bunların yanı sıra hardal tozu içecek olarak da kullanılabilir.
Hardal tohumunun metabolizmayı hızlandırıcı bir etkisi vardır. Zayıflama süreçlerinde kullanılmasının sebebi budur. Düzenli tüketildiğinde içerisindeki antioksidanlar sayesinde cildinizin sağlığını korur.
Ketçap ve hardal gibi sosların kapakları açılmadığı takdirde son kullanım tarihinden sonra tüketilmeleri mümkündür. Açılmamış ketçap 6 ay, açılmamış hardal ise 1 yıl dayanabilir.
HARDAL TOHUMU KÜRÜ;
Bir ay boyunca düzenli olarak her gün bir çay kaşığı hardal tohumunu suyla beraber ilaç gibi yutun. Ancak böbrek ve tiroid şikayeti olanların bunu tüketmesi doğru değildir.
Guatrojenik besinler brokoli, turp, beyaz lahana, kara lahana, Brüksel lahanası, şalgam, karnabahar, marul, hardal tohumu gibi besinlerdir. Hipotiroid hastalarının bu besinleri çiğ olarak tüketmemeleri ve diyetlerinde sınırlandırmaları önerilir.
Sarı hardal tohumları tüm hardal tohumları arasında en yumuşak, hafif aromada olan tohumlardır. Siyah tohumlar ise t en sert aromada olanlardır. Lezzet bakımından çok daha keskin ve aromatiktir. Sarı hardal tohumları Doğu Akdeniz'de yaygın yetişirken, siyah hardal tohumları çoğunlukla Orta Doğu'da yaygındır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri