Tavşan, geyik, hamburger, taco, sandviç, sosis gibi et türleri ile de oldukça lezzetlidir. Hardalın et yemeklerinde kullanıldığı gibi sebze yemeklerinde de kullanılabilir. Patates, haşlanmış patates salatası, lahana, fasulye gibi yiyeceklerle beraber oldukça lezzetlidir.
Hardal en çok et yemeklerinde tercih edilse de patates ile yapılan çeşitli tarifler ile de oldukça uyum sağlayan bir baharattır. Haşlanmış patates ile hazırlanan salatalara hoş bir lezzet katarken, patates kızartmaları içinse leziz bir sos olarak kullanılır.
Ev yapımı dijon hardalı tarifinin ardından en az onun kadar sevilen, patates kızartmalarına, salatalara, cipslere, fırınlanmış sebzelere çok yakışan bir sosla daha karşınızdayız. İsminden midir bilinmez, ballı hardallı sos pek havalı bir duruş sergiliyor.
Nefis etlerin vazgeçilmezi Calve Hardal ile, sevdiklerinize sunduğunuz hamburgerlerin, sosisli sandviçlerin içine dökerek harika lezzet kombinasyonları yakalayabilirsiniz. Ayrıca, tavuk, et ve fırınlanmış sebze yemekleri ile birlikte kullanarak, mutfaklarınızın vazgeçilmez damak tatları arasına koyabilirsiniz.
İlgili 33 soru bulundu
Ballı hardallar, buzdolabinda iki kat daha uzun süre dayanabilmelerine rağmen Dijon ve kahverengi hardallarla aynı süre boyunca saklanır ve kuru hardallar kilerde iki yıla kadar saklanır. Görsel olarak, küf veya herhangi bir bakteri oluşumu, hardalınızı çöpe atmak için bir işarettir.
Hardal Soslu Makarna Tarifi Nasıl Yapılır? Makarnalar haşlanır süzülür soğumaya bırakılır. Bir kapta mayonez hardal ketçap rendelenmiş sarımsak nane ve tuz karıştırılır. İçine makarnalar da eklenip tekrar karıştırılır servis tabağına alınır.
Diyet menülerine uygun olacak şekilde hazırlanan hardal soslu yeşil salatayı; marul, roka, turşu ve hardal ile kolayca hazırlayabilirsiniz.
Hardal tohumunu öğütüp yemeklere bir tutam atmanız önerilmektedir. Bu şekilde iştah açan bir toz baharat olarak mutfağınızda yerini alacaktır. Çocuklarda yaşanan yemek yememe isteğini çözmek için yemeklere birkaç adet hardal tohumu ekleyerek lezzetli kokular oluşturabilirsiniz.
Ketçap ve hardal gibi sosların kapakları açılmadığı takdirde son kullanım tarihinden sonra tüketilmeleri mümkündür. Açılmamış ketçap 6 ay, açılmamış hardal ise 1 yıl dayanabilir.
Hem yemeklerde ve salatalarda sos olarak hem de baharat olarak hardal kullanabilirsiniz. Hoş kokusu ve tadı ile hardal, hemen her yemeğe çok yakışır. Özellikle patates kızartmasıyla, hamburgerle, etle, tavukla, salatalarda… Çeşitli lezzetler il hardalı buluşturabilirsiniz.
Makarnamızı tencerede bol su ile haşlayın. Haşlanan makarnaları süzüp sarımsaklı yoğurt ( dilerseniz sarımsaksız da olabilir ben sarımsaklı tercih ettim), mayonez, hardal sosu, kuru nane ekleyelim. Marul ve maydanozu ince kıyıp makarnamızın içine dökelim fazla karıştırmadan servis tabağına döküp servis edelim.
Hardal zayıflatır mı? Diğer soslara göre daha az kalori içerse de kilo almak istemeyen kişiler, tüketim miktarına dikkat etmelidir. Çünkü hardalın zayıflatıcı özelliği yoktur sadece kalorisi diğer soslara nazaran daha azdır ve diyet besinlerini lezzetlendirmek için tercih edilebilir.
Hardal, zengin bir A vitamini kaynağıdır, Bu özelliği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve göz sağlığına iyi gelir. Kas ağrıları, hardal tüketerek savaşabileceğiniz problemlerden bir başkasıdır. Hardalın faydaları arasında, kas spazmlarını rahatlatma ve romatizmaya iyi gelme de yer almaktadır.
Pişirildiğinde ise acı tadı ve topraksı aroması iyice ortaya çıkar. Tohumların renkleri koyulaştıkça aromaları da sertleşip keskinleşir. Beyaz hardal tohumları hafif tatlımsı bir tada sahipken kahverengi tohumlar acı ve kuvvetli aromalıdır. Siyah tohumlar ise en güçlü aromaya ve keskin tada sahiptir.
Sarı hardal tohumlarının daha hafif olduğu için hardal sos hazırlamak için daha iyi bir tercih olarak kabul edilir. Siyah hardal tohumları ise yüksek aromaları ile yemeklerde doğrudan baharat olarak kullanıma daha uygun kabul edilir.
Siyah Hardal Tohumunun Yan Etkileri
Uzun süre ciltte durduğunda cilt üzerinde tahriş ve kızarıklara sebep olabilir. Fazla tüketimi vücudunuza ödem olarak geri dönebilir. Kalp sağlığını negatif yönde etkileyebilir. Yüksek dozda tüketimi ishal, anemi ve solunum sıkıntılarına yol açabilir.
Değerli kardeşimiz, Tıbbi açıdan bir sakıncası olmadığı sürece, hardal yağı kullanmakta bir sakınca yoktur.
Özellikle mevsim geçişlerinde kullanılması önerilir. Bağırsakların işleyişini destekleyici özellikleri olan hardal, şişlik ve kabızlık problemlerini ortadan kaldırır.
Ayrı bir kasede yoğurt, mayonez, hardal, zeytinyağı, şeker, tuz, karabiber ve limon suyunu güzelce karıştırın. İsteğe bağlı turşu suyundan ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız sosu,patateslerin üzerine dökün ve güzelce karıştırın. Afiyet olsun.
Rus salatası hazırlamak için patetes, havuç, bezelye, salatalık turşusu ve dereotu malzemelerini bir kenarda hazır edin. Diğer mayonezli salatalara ek olarak dilimlenmiş salam da eklenir. Mayonezli sosu mayonez, hardal, zeytinyağı ve baharatlar ile hazırlanır ve tüm malzemeler harmalanır.
Hardalın sıklıkla et yemeklerinde tercih edildiği herkes tarafından bilinir. Çünkü hardal et yemekleriyle beraber tüketildiğinde eşsiz bir tat verir. Hızlı veya uzun sürede pişirilen yemeklere, tavuğa, kırmızı ete çok ayrı bir lezzet katar.
Tavuk etleri piştikten sonra üzerine 2 yemek kaşığı hardal ve 2 yemek kaşığı bal koyun. Orta kısık ateş üzerinde 2 dakika kadar sürekli karıştırarak, pişirin. Son olarak ballı hardallı tavuğun üzerine yarım paketten biraz fazla sıvı krema, damak tadınıza göre tuz ve karabiber ekleyin.
Tamamiyle göz kararı yapılacak bir ekleme. Ya da hiç limon suyu ve zeytinyağı koymadan sadece suyla karıştırın. Aynı lezzeti yakalarsınız. İstenirse içine bir-iki çay kaşığı toz şeker ve ½ çay kaşığı tuz ilavesi ile tadını çeşnilendirebilirsiniz.
Kekik, taze ya da kuru olarak keskin lezzeti ile makarna soslarına tat katar. Yemeklerin hoş kokulu lezzetçisi nane, makarna soslarının vazgeçilmez lezzetçisidir adeta. Naneyi, taze ya da kuru olarak kullanabilirsiniz.Özellikle makarna salatalarına değişik bir tat katar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri