Yönetmeliğin ilgili maddesi şu şekildedir:Mezuniyet aşamasında;a) GANO'su 2,25 ve üzerinde olan öğrencilerin DC harf notları,b) GANO'su 2,50 ve üzerinde olan öğrencilerin DD harf notları başarılı sayılarak mezun olurlar.
Dönemin ağırlıklı not ortalaması ve genel not ortalaması hesaplanırken FF notunun 4'lük sistemdeki çarpanı sıfırdır. FD notu içinse 0.5 çarpan kullanılır. Bu yönü ile FD notu ile başarısız olmuş bir öğrencinin dönem ve genel not ortalaması artmış olur.
Üniversite harf sistemi, yeni başlayanlar için yabancı gelecektir. Üniversitenin harf notu sistemi, kişinin sene sonu başarısını büyük derecede etkileyecektir. Bu durumda bir dersten koşullu geçen kişi, ortalamasını yükseltmek için bir sonraki dönem tekrar alabilir.
Başarı notları aşağıdaki gibidir: a) Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC, G harf notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. b) Bir dersten DC, DD harf notlarından birini alan öğrenci, o dersi koşullu olarak başarmış sayılır.
DD harf notu ile öğrenci büte girebilir. Çünkü bütünleme sınavı ara ve vize sınavlarında başarısız olan öğrencilere tanınan bir geçme hakkıdır. Bu sınavlarda öğrencilerin ortalamalarını yükseltmeleri beklenir. DD alan bir öğrenci de ortalamayı yükseltebilmek için bütünleme sınavına girme hakkına sahip olabilir.
İlgili 25 soru bulundu
DC harf notunun başarılı olabilmesi için bir dönemde aldığınız tüm derslerin (alttan dersler dahil) ortalaması (ANO değeri) 2.25 üzeri olması halinde dersten başarılı sayılırsınız. 2.25 altında ise DC olan derslerinizin bütünleme sınavlarına girmeniz gerekmektedir.
Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır. Mezuniyette koşullu başarılı notların, başarılı kabul edilebilmesi için öğrencinin AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir, öğrenciler ilgili derslerin sınavına tekrar girerek notlarını yükseltebilir.
Geçmiş dönemde ortalaması 1,99 ve aşağısı olan ve DC, DD harf notlarının başarısız olması, sonraki dönemlerde ortalamanın 2,00 ve üzeri olması ile değişmeyecektir. Yani geçmiş dönemlerde DC veya DD alınan ders başarısız ise başarısız, başarılı ise başarılı kalacaktır.
Koşullu geçme en basit haliyle bir dersten genel not ortalamasına bağlı olarak geçmektir. Genel not ortalaması koşullu geçmeyi olanaklı kılmaktadır. İlgili fakültenin belirlediği bir puan sınırı bulunmaktadır. Bu genellikle 2.00 ya da 2.50 şeklinde olmaktadır.
30 AKTS kredisi, öğrencilerin dönem içerisinde gerçekleştirdikleri tüm aktiviteleri(ders saatleri, ödev, proje, ara sınav, final vb.) içine alan 750-900 saat arasında bir iş yükü ile ilişkilendirilir. Genel Akademik Not Ortalamasının(GANO) hesaplanması, öğrencilerin başarı katsayısı ve AKTS kredilerine göre yapılır.
Gerek yarıyıl, gerekse genel not ortalamasının hesaplanmasında AA'dan FF'ye kadar verilen notlar esas alınır. Tekrarlanan derslerde ise alınan en son notlar ortalamalara katılır.
Yönetmeliğin ilgili maddesi şu şekildedir:Mezuniyet aşamasında;a) GANO'su 2,25 ve üzerinde olan öğrencilerin DC harf notları,b) GANO'su 2,50 ve üzerinde olan öğrencilerin DD harf notları başarılı sayılarak mezun olurlar.
Öğrencilerin sınavdan elde ettikleri puanların ortalamasına göre harf notu belirleniyor. FF harf notu başarısız iken CD, DC, DD harf notu ise koşullu ders geçme anlamı taşıyor.
Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC harf notlarından birini alan öğrenciler, o dersi başarmış sayılırlar. DC ve DD notları şartlı başarılı notlardır. Öğrencinin DC veya DD notu aldığı bir dersten başarılı olması için genel ağırlıklı not ortalamasının (GANO) en az 2.00 olması gerekir.
Kaydet : Girilen notları kaydetmek içindir. Bu aşamada notu öğrenci görmez. Yanlış girdiğiniz not var ise ilan tarihine kadar not değişikliği yapabilirsiniz.
BÜTÜNLEME SINAVINA HANGİ ÖĞRENCİLER GİREBİLİR
Koşulları yerine getirmesine rağmen bitirme sınavına giremeyen veya girdiği halde başarısız (FF) ya da koşullu başarılı (DD) ve (DC) harf notu alan öğrenciler o ders için açılacak bütünleme sınavına girebilir.
Öğrenci, AGNO'sunu yükseltmek isterse; kendi isteğiyle 1. ve 2. yarıyıllarda öncelikle DD ve DC aldığı derslerini(örnekte A, B ve D dersleri) tekrar alabilecektir. Öğrencinin AGNO hesaplamasında tekrarladığı bir dersten aldığı en son not kullanılacaktır.
“(1) Notların harf, 4'lük ve 100'lük sistemdeki karşılıkları aşağıdaki tabloda gösterildiği gibidir: Harf 4'lük sistem 100'lük sistem AA 4.00 90-100 BA 3.50 85-89 BB 3.00 80-84 CB 2.50 70-79 CC 2.00 60-69 DC 1.50 50-59 DD 1.00 45-49 FF 0.00 0-44 FD 0.00 0.00 FG 0.00 0.00 ” “FD: Devamsız, FG: Sınavlara Girmedi.” MADDE 4 ...
a) Bir öğrencinin bir dersten aldığı ağırlıklı puanı, o dersin kredisi ile o dersin başarı notu katsayısının çarpımıdır. Genel not ortalaması, alınan bütün derslerin ağırlıklı puan toplamının, derslerin kredileri toplamına bölünmesiyle bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri