Haşlanmış et, diğer yağda kızartılmış ve Mangalda pişirilmiş etlere göre daha az kaloriye sahip olsa da fazla tüketilmesi halinde kilo alımına yol açabilir.
Haşlama patates içerisinde yüksek oranda nişasta bulunsada içeriğinde yağ bulunmamasından dolayı kilo almaya neden olmamaktadır.
1) Kırmızı Et
Kilo almak isteyenler için iyi bir protein kaynağıdır. Haftada birkaç kez kırmızı et tüketimi kas kütlesinde artış sağlayabilir. Protein ağırlıklı besinler kilo aldıran şeylerin başında gelir.
Zayıflamak için öne sürülen pek çok diyet listesinde yağ tüketiminin neredeyse sıfıra indirildiği bu yüzden de etin önerilmediği görülür. Ancak et, vücudun alması gereken önemli bir protein kaynağı olması nedeniyle tamamen bırakılmaması gereken gıdalar arasındadır.
En sağlıklı pişirme yöntemlerinden biri ise haşlamadır. Özellikle hastalıklara karşı, bağırsak sağlığını düzenleyici etkilerinden ötürü haşlama et tüketilmesi tavsiye edilir. Eti ile kemiği birlikte kaynatarak daha da sağlıklı bir besin elde etmeniz mümkündür.
İlgili 41 soru bulundu
Haşlama Et Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 89 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 220 gramlık miktarında Haşlama Et 196 kalori bulunmaktadır. Haşlama et; yağlı kısımları ayrılarak yenildiğinde sağlıklı bir et yemeğidir.
En sağlıklı pişirme yöntemleri haşlama ya da fırınlamadır. Etlerin uygun ısıda pişmesi sayesinde hem yanma olmaz hem de etin içinde bir parazit varsa o da etkisiz hale gelir. Kurban etinin yüksek ısıda tereyağı veya kuyruk yağı ile pişirilerek kavurma yapılması sağlık açısından uygun değil.
Glikojen depolarını doldurulduktan ve vücudun enerji ihtiyacı da karşılandıktan sonra, aldığın fazladan enerjiler ise yağ olarak depolanacaktır. Yani 1 kilo alabilmek için ortalama 7000 kalori daha fazla alman gerekiyor ve bunu da bir gecede yapman neredeyse imkansız.
Pek çok et çeşidine göre daha fazla yağ içeren kırmızı et, fazla miktarda tüketilirse vücuda hızlı bir şekilde yağ gider. Bu nedenle de şişmanlamaya neden olur.
Makarnayı akşam saatlerinde yemek eğer porsiyon miktarını aşarsanız size kilo aldırabilir. Porsiyonun yanı sıra makarnayı hazırladığınız sosun ve içindeki tuz ve yağ oranının da etkisi büyüktür. Eğer makarnanızı kepekli, tam buğday tüketir ve porsiyona dikkat ederseniz kilo alma problemi yaşamazsınız.
Artmıyor ise neden? Hiçbir zaman yediğimiz yemeğin kütlesinde bir kilo artışı yaşayamayız. Besinleri ağız yoluyla aldığımız andan itibaren fiziksel ve kimyasal sindirim reaksiyonları başlar. Bu reaksiyonlar sayesinde vücut hücreleri aktivitelerini devam ettirirler.
–Akşam yemeği, yatmadan 4-5 saat öncesine kadar; meyve, süt, yoğurt gibi hafif bir ara öğün ise yatmadan 2-3 saat öncesine kadar tüketilebilir. -“Akşam 19'dan sonra yememek” bir kilo verme çözümü değildir. -Bütün gün bol kalorili ve yağlı beslenip, akşam 19'dan sonra birşey yemeyerek kilo veremeyiz, kilo alabiliriz!
“ÜŞÜMEK YAĞ YAKMAYI YÜZDE 3 İLA 30 ARALIĞINDA ARTIRIYOR”
“Kilo vermek için kış aylarının seçilmesinin nedenlerinin arasında, soğuk havanın kalorilerin daha hızlı yakılmasını sağlaması ilk sırada yer alıyor. Kış meyve ve sebzelerinin liflerinin çok olması da kilo vermeyi kolaylaştırıyor.
Yüksek protein içeriyor: Baklagiller
Yüksek lif ve protein içeriği ile tokluk sürecini uzatan besinlerdir. Ayrıca dirençli nişasta olarak adlandırılan bir karbonhidrat türünü içerir. Bu sayede kilo kaybı açısından yararlıdır. Mercimek, kuru fasülye, barbunya ve nohut, bu besin gurubu içerisinde yer alan besinlerdir.
Eğer çok acıkmışsanız yemekten önce tarçın serpilmiş yarım elma yiyip üzerine 1 büyük bardak su içmek iştah kontrolü sağlayacaktır. Avokado: İyi yağlar hem iştahı kontrol eder hem de yağ yakımını destekler. Öğle yemeğinde salatanıza dilimlediğiniz yarım avokado, akşam yemeğine kadar daha tok olmanızı sağlar.
Günlük rutinlerini gerçekleştirirken kendini sürekli zinde ve canlı hissediyorsan ideal kilona kavuşmaya başlıyorsun demektir. Aynı zamanda uyku düzenin de rahatlamaya başlar. Zorlayıcı aktiviteler bile eskisinden kolay geliyor hatta onlardan zevk almaya başlıyorsan kesinlikle iyi durumdasın demektir.
ilk önce üstten başlar yani omuzlardan... Sonra yavaş yavaş bel kısmı baldır , bacak, bilekler, kollar, kalça en son göbek erir hele ki alt göbekte yağ birikmişse onları vermek daha da zordur ama asla pes etmemek gerek :Eğer daha uzun olsaydı sabahları sevebilirdim... Unutmayın ki o küstahlığıyla ünlü obur bir kedi..
Etiniz oda ısısındayken (buzlu ve donmuş şekilde olmamalı) bir tencerenin içerisine aktarın. Üzerine su ilave edin. Ocağın üzerine alın ve kısık ateşte pişirmeye başlayın. Eğer kemikli ya da büyükçe bir etiniz varsa suyu ekleyip ocağın üzerine aldıktan sonra ara ara kontrol ederek 1 - 1,5 saat arasında pişirin.
Et haşlama terbiyesi için bir kaseye 1 yumurta sarısı, yarım limonun suyu, 1 yemek kaşığı un ve 2 yemek kaşığı haşlama etin suyundan ekleyin. Karışımı güzelce çırpın. Tencerede pişmiş olan et haşlamaya yavaş yavaş ekleyerek ve sürekli karıştırarak kesilmesini engelleyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri