- Beyinsel ve fiziksel olarak yorgunluklara çok iyi gelmektedir. - Her 100 gramında yeteri kadar C vitamini bulunmaktadır. Bunun yanında kestanedeki gibi sodyum, potasyum, protein ve şeker içermektedir. - Kestane kabuğunun suda kaynatılarak hazırlanan suyun etkili derecede ateş düşürücü özelliği bulunmaktadır.
Kestane kabuğu saç sağlığı için de oldukça etkili bir yöntemdir. Saçların daha canlı olmasını isterseniz, yaklaşık 100 gram kestane kabuğunu suda kaynatın. Süzüp, ılık hale getirilen kestane kabuğu suyu ile saçlarınızı yıkayın. Bir saat bekledikten sonra saçlarınızı durulayın.
Vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin olan kestanenin kabuğunun da insan sağlığına pek çok faydası vardır. Kestane kabuğunu haşlayıp, suyunu içerek faydalarından yararlanabilirsiniz.
İçerdiği antioksidanlar ile vücudun arındırılmasına yardım ederek mideye ve karaciğere iyi gelir. Zengin bir lif kaynağı olduğundan tokluk hissi ve organizmanın su dengesini sağlamada etkin rol oynar. Kasları kuvvetlendiren ve enerji veren içeriğiyle yorgunluk ve halsizliği engeller.
At kestanesi tohumlarının özünden elde edilen ilaçlar özellikle varise bağlı ortaya çıkan ağrıların, bacaklarda şişliğin, kaşıntının azaltılmasında oldukça etkin. Bazı yayınlarda ortaya çıkan varisleri de azaltmasının da olası olduğu belirtilmekte. At kestanesinin içindeki öz aslında kan sulandırıcı etki gösteriyor.
İlgili 26 soru bulundu
Kestanede bol miktarda yağ ve protein bulunmaktadır. Ayrıca potasyum, fosfor, magnezyum, klor, kalsiyum, demir, sodyum minerallerini de içermektedir. Kestanenin Faydaları: Vücuda kuvvet ve enerji veren bir besin olan Kestane aynı zamanda cinsel gücü arttırır.
Kestane kalsiyum, fosfor ve magnezyum içeriğiyle kemikleri ve dişleri sağlıklı tutar. Kestanedeki fosfor ve B vitaminleri sinir sistemi için faydalıdır. B vitamini sinirleri güçlendirir ve beyindeki mutluluk hormonu serotonin üretimini destekler.
Karaciğer ve mide için yararlı, sindirim düzenleyicidir. Kestane ishal yapar? mı sorusu yaygın olsa da yanıt tam tersidir. Kestane az yenildiği durumlarda ishalin çaresidir.
Kestanenin yüksek potasyum içeriği nedeniyle böbrek hastalarına zararlı.
Kestanenin haşlanarak pişirildiğinde kalori oranı düşüyor, kızartıldığında ise kalori oranı yükseliyor ve daha çok enerji veriyor. Bu açıdan günde 3 kestane tüketilmesini öneriyoruz."
Kestanenin zararları: Aşırı tüketimde hazımsızlık ve ishal gibi problemlere yol açmaktadır. Yüksek tansiyon ve diyabet hastaları, kestaneyi fazla tüketmekten kaçınmalıdır. Kestane damar sertliğine yol açtığı için, damar hastalığı olan kişilerin kesinlikle kullanmaması önerilir.
Kestanelerinizi suda da pişirebilirsiniz. Bu yöntemle kestanelerin kurumasını da engellemiş olacaksınız. Kestane suda pişirilmeyecekse mutlaka iki saat kadar suda bekletilmelidir. Bu işlem kestanelerin hem yumuşamasını hem de daha kolay soyulmasını sağlamaktadır.
Koyu kestane rengini açmak için öncelikle oryal gibi güçlü bir açıcıya ihtiyacınız olabilir. Diğer saç açıcı ürünler, koyu tonlarda istediğiniz başarıyı vermeyebilir. Ancak bu işlemi yaparken oldukça dikkatli olmalı ve saçlarınız eğer açılmıyorsa daha fazla açmak için ısrarcı olmamalısınız.
At Kestanesi Saçları Uzatır mı? Evet, at kestanesi saçları yormadan ve kırılmaları engelleyerek saçların hızlı uzamasına yardımcı olur. Uzatmanın yanı sıra saça bakım yaparak daha gür ve sağlıklı olmasını sağlar.
1800'lü yıllardan kalma gazino arazisi üstünde bir çeşme vardır. Buradan yola çıkarak Emin Akkaya bazı su kaynaklarına ulaşır. İkinci kuşak Kemalettin Akkaya ise bayrağı 1954 yılında devir alır ve tam teşekküllü bir tesis kurar. Böylece “Kestane Su” markası tescillenir.
Lif, mineral ve vitamin açısından kestanenin oldukça zengin olduğunu ve sağlık için çok faydalı olduğunu vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir, “Kestane stresi azaltır, kan basıncı ve kolesterolü dengeler, bağışıklığı güçlendirir ve kalbi korur” açıklamasında bulundu.
Kızartma, fast food, işlenmiş gıdalar ve kırmızı et aşırı tüketildiğinde hipertansiyona, bu hastalık da böbrek yetmezliğine neden olur. Aynı zamanda kafein ve asitli içecekler de böbreklerin baş düşmanıdır. Böbrek vücutta oluşan atıkların atılmasından sorumlu olan organlarımızdan birisidir.
Uzmanlara göre, aşırı protein tüketimi, yeterince su tüketmemek, aşırı tuz tüketmek, alkol ve sigara kullanmak böbreklere zarar veriyor.
Kestane bazı bebeklerde, çocuklarda ve yetişkinlerde gaz, ishal gibi mide bağırsak sorunlarına neden olabilmektedir. Bu durum kestaneye karşı alerjiden meydana gelebileceği gibi, kestane lifli besinlerden olduğundan, normalin üstünde lifli yiyecek tüketiminden de kaynaklanabilir.
Ceviz şekil olarak beynin loblarına benzer bir özellik gösterir.
Yüksek karbonhidrat içeriği nedeniyle, şeker hastalığı, kolit veya obezite hastalarına kestanenin kontrollü tüketilmesi önerilir. Kestane çiğ tüketildiğinde sindirim sorunlarına neden olabilecek bazı aktif maddeler içermektedir. Hazımsızlık veya gastrit gibi bağırsak sorunlarına neden olabilir.
Kestane, iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir. Bazı kestane antioksidanları üzerinde yapılan çalışmalar, tümör hücrelerinin büyümesini ve yayılmasını baskılayabileceklerini göstermiştir.
Çiğ kestane mide hastalıklarını hafifleterek rahatlama sağlayacaktır. Kan basıncının düşürülmesinde yardımcıdır aynı zamanda kansızlık için çok faydalıdır. Özellikle akciğer kanserinin en önemli düşmanıdır. Kanserin oluşmasını engellemeye yardımcı olur.
Düzenli kestane tüketen kişilerde kansızlık problemi son bulmaktadır. Demir eksikliği sorunu olanların kestaneyi sık olarak tüketmesi faydalıdır. Kestanede bulunan önemli miktardaki fosfor ve magnezyum kemiğin metabolizmasının desteklenmesini sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri