' bardak kuru nohutu 8 bardak suyla düdüklüde yaklaşık 30 dakika haşlayın ve bu haşlama suyuyla birlikte soğutun.
Bir gece öncesinden nohutları kavanoza koyup üzerine kaynar su ilave edin. Üstü kapalı bir şekilde bekletildikten sonra ertesi gün sabahleyin aç karna süzülmüş bir şekilde için. Nohut suyu tüketiminden 25 dakika sonra kahvaltı yapıp 1'er hafta aralıklarla uygulayıp mola verin.
Hatta yumurta akı gibi yumuşak bir beze haline getirilebilir veya şekerleme, köpük ve kurabiye gibi lezzetli, vegan ve alerji dostu tatlılar haline getirilebilmektedir. Nohut suyu, mayonez ve aioli gibi geleneksel yumurta bazlı tariflerin lezzetli vegan versiyonlarında da popüler bir bileşendir.
Kaynattıktan sonra veya bir gece suda beklettiğiniz nohudun suyunu çeşitli sebeplerden dolayı yemeklere eklemiyor olabilirsiniz. Ancak nohut suyunu bundan sonra atmamanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü nohut suyu sağlığınız açısından oldukça faydalı. Cinsel gücü arttırır.
Nohut suyu, bağırsakları rahatlatıcı etkisi ve metabolizma hızlandırıcı özelliği sayesinde besin sindirimini kolaylaştırır ve zararlı bakterileri tamamen temizlemeye yardımcı olur.
İlgili 22 soru bulundu
1 lt ölçüsünde cam kavanozun içerisine yarım litre üzüm sirkesi aktarılır ve sonrasında içerisine bir bardak nohut konulur. Bu nohut yaklaşık 5 gün kadar bekletilir ve sık aralıklarla nohutlar tüketilir. Bu nohutları ailecek yemeniz takdirde kilo vermenize ve parazit düşürmede çok faydanızı göreceksiniz.
bir kap içine koyarak buzdolabında 1 hafta kadar saklayabilirsiniz.
Bağırsak sorunlarının giderilmesine ve metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olan nohut suyu, diyet yapanlar için de idealdir. Cilt sağlığını koruyarak, akne oluşumunu engeller ve cilde canlılık katar. Nohut suyu aynı zamanda vücuttaki ödem ve şişkinlikleri de önler.
İçeriğinde bol miktarda vitamin ve mineral barındırmaktadır. Nohut kemik, saç, cilt, kolesterol ve kalp için faydası bulunmaktadır. Nohut diyet yapan insanlar için özellikle de kadınlar için, tokluk hissi verir ve bu yönüyle de kilo vermeye yardımcı olur.
Besin değeri açısından çok sengin bir bakliyat olan nohut kilo aldırmaz. Tok tutan nohut zayıflamak isteyen kişiler için ideal besinlerden biridir. Beslenme listelerinde yer alan nohut sağlıklı zayıflamaya da yardımcı olur.
2-Nohut suyu cilt sağlığını genel anlamda korur, cildi ölü cilt hücrelerinden ve yağlardan temizler, cilt gözeneklerini açarak nemlenmesini sağlar, cildin esneklik kazanmasına yardımcı olur. Cilt hücrelerinin yenilenmesini ve güçlenmesine yardımcı olur.
Sık sık karıştırmamaya özen gösterin. Her ne şekilde haşlarsanız haşlayın üzerinde oluşan köpükleri mutlaka alın. İçerisine ilk aşamada tuz atmamaya ve karbonat atmamaya özen gösterin. Özellikle karbonat ilavesi nohutun vitaminlerinin azalmasına neden olacaktır.
Doku ve hücrelerin hızlı bir şekilde onarılmasını sağlayan nohut suyu, yaralarda iltihap oluşmasını engeller. Cinsel gücü arttıran nohut suyu, erkeklerde sperm sayısının artmasına yardımcı olur.
Pişireceğiniz nohutu bol su ile önce iyice yıkamanızı, daha sonra kullanmadan bir gece önceden soğuk su dolu bir kaba koyup bekletmenizi öneririz. Bu sayede nohut su çeker, dış kabukları yumuşar ve daha kolay pişer. Ayrıca nohutları beklettiğiniz soğuk suyun içine bir çay kaşığı karbonat da ekleyebilirsiniz.
Nohut Nasıl Islatılır ve Haşlanır? Nohut pişmeden önceki gece suda bekletilirse daha hızlı pişecektir. Nohut bir gece öncesinden üzerini 2 parmak geçecek kadar suya koyulur ve suyun içine bir tatlı kaşığı karbonat atılırsa nohut yumuşayacak, şişecek ve daha hızlı pişecektir. Islatılan nohut süzülür.
Haşlama suyunu bir kabın içinde soğuyuncaya kadar bir süre bekletin. Soğuduktan sonra ise bitkilerinizi sulayın. Bitkileriniz için son derece yararlı ve sağlıklı olduğunu göreceksiniz.
Bağırsakta zararlı bakterilerin gelişmesini engellerken, sindirim sistemi için gerekli olan yararlı bakterilerin gelişimini de destekler. Nohut yüksek lif içeriği sayesinde kolon ve anüsle bağlantılı kanser riskini düşürür, sindirim sistemini korur ve mideyi kuvvetlendirir."
Çoklu doymamış yağ asitlerinden zengin olan nohut , içeriğindeki zengin protein miktarı ile saç ve cilt sağlığı için fayda sağlıyor . Bunun yanı sıra A , E , C , B6 gibi vitaminler ve magnezyum , demir , fosfor gibi mineraller yönünden zengin bir besin . Nohutun kolesterol içermediğini biliyor musunuz ?
Nohut; C vitamini, E vitamini ve K vitamini yönünden son derece zengindir. Vitamin ve minarel deposu olan nohut cildin derin kırışıklarla mücadele etmesine yardımcı olur. Düzenli olarak tükettiğiniz nohut yıllara meydan okumanıza sandığınızdan çok daha faydalı olacaktır.
Kullanacağınız miktardaki nohutları iyi şekilde yıkayın ve düdüklü tencere içine ekleyin. 25 dakika sonra nohutlar hazır!
Dikkat Küçük boy kavanoza 1 tatlı kaşığı kaya tuzu koyunuz. Kavanozlara iyice kaynamış olan suyu ilave edip yeni kapağınız ile dikkatlice kapatıp ters çeviriniz. 5dk. bu şekilde tutup düz bir şekilde koyunuz. Kavanozlar soğuduktan sonra buzdolabında saklayınız. Dikkat Kavanozun kapağı içine çökmüş olması lazım.
İyice yıkanıp temizlendikten sonra, temiz ve ılık bir suda 8 ile 10 saat boyunca bekletilmesi gerekir. Eğer sabah saatlerinde pişirecekseniz akşam, akşam haşlayacaksanız sabah erken saatlerde suya koymalısınız. Islatmada sıcak su kullanacak olanlar için ise bekleme süresi ortalama 3-4 saattir.
Nohut pişirirken dikkat edilecek hususlar; Nohut bir gece önceden soğuk suyla ıslatılmalıdır. İçine isteğe bağlı 1 çay karabiber, karbonat eklenebilir. Karbonat nohutun dış zarlarını yumuşatıp daha kolay pişmesini ve gazını hafifletmesini sağlayacaktır.
Nohutlar bir gece önceden suya konur ve kabartma tozu, 1 çay kaşığı tuz eklenerek ağzı kapatılır. (kabartma tozu nohutların daha iri görünümlü olmasını sağlıyor.Tuz da çabuk haşlanmasını sağlıyor. )
Satın alınan kuru nohutların, lezzetli bir şekilde pişmesi için bir gece önceden suya bırakılması gerekiyor. Suda bekledikçe nohutlar, mide tarafından sindirilemeyen zehirli maddeler ortaya çıkarıyor. Gece boyunca nohutların suya bıraktığı gaz ise sağlık için son derece zararlı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri