Yıkanmış, soyulmuş pancarları suda yumuşayana kadar haşlayın. Süzdükten ve soğuttuktan sonra Koroplast Kilitli Poşete yerleştirin. Havasını alarak kapatın. Derin dondurucuya yerleştirin.
Temizlenmemiş pancar karanlık bir yerde üç gün, buzdolabında on gün saklanabilir.
Haşlanan ve soğuyan pancarları küp küp doğrayın. Buzdolabı poşetlerine porsiyonluk olacak şekilde koyun. Ağzını kilitleyin. Poşetin bir kaç yerine kürdan ile delik açın havasını almak için.
Bir litrelik cam kavanoza pancarları aralarında sarımsak olacak şekilde doldurunuz. Bir kasede tuz, sirke ve tatlı suyu eritip, pancarların üzerine dökünüz. Eğer su pancarları geçmediyse, geçecek şekilde tatlı su ile doldurmaya devam ediniz. Ağzını sıkıca kapatınız.
İlgili 16 soru bulundu
Kırmızı Pancar Turşusu Tarifinin Püf Noktası
Kapakları hiç açılmadan kuru ve serin bir ortamda veya buzdolabında 6 ay saklayabilirsiniz. Kapak açıldıktan sonra buzdolabında saklayarak 3 ay boyunca tüketebilirsiniz.
Haşlayıp tek başına tüketebilir veya cipsini yapabilirsiniz. Dilerseniz suyunu sıkıp içebilirsiniz. Birçok kişinin aklında “pancar suyu içilir mi” sorusunun olduğunu biliyoruz. Uzmanlara göre pancar suyu içmek çok faydalı.
Yıkanmış, soyulmuş pancarları suda yumuşayana kadar haşlayın. Süzdükten ve soğuttuktan sonra Koroplast Kilitli Poşete yerleştirin. Havasını alarak kapatın. Derin dondurucuya yerleştirin.
Pancar sindirim sistemini düzenleyen iyi bir lif kaynağıdır. Kan temizlenmesi ve karaciğerin zehirlerden arınmasına yardımcı olduğu için detoks olarak kullanılabilen aynı zamanda iltihap önleyici, azaltıcı etkiyede sahiptir. Kırmızı pancarda bulunan betanin yüksek oranda antioksidan özelliği gösteriyor.
Pancarları haşladığınız suya sirke ve tuzu ekleyip tuz eriyene kadar karıştırın, Suyu kavanozlara paylaştırın (az gelirse üzerlerini kapatacak kadar kaynayıp soğumuş su ekleyebilirsiniz), Kapaklarını kapatıp oda sıcaklığında güneş görmeyen bir yerde 5-7 gün bekletin.
Pancarlar yumuşayınca ayrı bir yerde karıştırdığınız sirke, tuz ve rendelenmiş sarımsakları karıştırın ve üstlerine dökün. Ardından altını kapatıp soğumaya bırakın. Ve soğuduktan sonra maydanozla süsleyip servis edin. Afiyetler olsun!
Yumuşayan malzemelerin üzerinde maya benzeri beyazlıklar oluşuyor. Bu beyazlıklar turşunuzun bozulduğunu ya da bozulmaya başladığının işareti diyebiliriz. Turşunun üzerinde beyaz ve zarımsı bir tabaka oluştuğunda ise bu onun tuzunun eksik ve sirkesinin de eksik olduğu anlamına gelir.
Kırmızı pancarın kabukları temizlenir ve orta ateşte haşlanır. Ateşten alındıktan sonra kabuklar soyulup rendelenir. Yoğurt, sarımsak, zeytinyağı ve tuz ile karıştırılarak tüketilir.
Soğuk suda ağır ağır haşlamak hem renklerini hem de lezzetini korumasına yardımcı olacaktır. Bu nedenle pancarların üzerine sıcak suyu ilave etmeden soğuk su ekleyerek haşlamaya özen gösterin. Dilerseniz pancarlarınızı haşlamadan önce soyabilirsiniz. Ancak renklerini kaybetme durumu yaşayabilirsiniz.
Pancar haşlamanın en pratik yolu düdüklü tencere kullanmaktır. Kabukları ile iyice yıkadığınız pancarları parça parça bölerek düdüklü tencereye alın ve kaynadıktan sonra 15 dakika haşlayın. Haşlama süresini 15 dakikadan uzun tutarsanız, pancarın içindeki A vitaminini oluşturan betakarotenler yok olmaya başlar.
Bunun için pancarlara ön haşlama yapmadan kabuğunu ince soyup, küp şeklinde doğrayın. Bir kavanoz içine doğradığınız pancarları koyun. Üzerlerine tuz, sirke ve içme suyu ekleyip, kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Haşlamadan pancar turşusu uzun sürede olacaktır.
Pancarları yıkayıp bir çorba kaşığı sirke ile suda haşlayın. Pancarlar yumuşadıktan sonra süzülür ve üzerine soğuk su dökülür. Pancarları soğumaya bırakın. Pancarlar soğuduktan sonra onları soyup iri gözlü bir rende üzerine rendeleyebiliriz.
Ben 3 adet kavanoz kullandım pancarları kavanozlara koyalım. Üzerine sirkeyi 3 kavanoza pay edelim sarımsakları aralarına serpiştirelim tuzu ılıyan pancar suyunun içine ilave edelim eritelim. İsteğe göre kırmızı acı biberi kırarak aralarına koyabilirsiniz ben koymadım kavanozlara pay edelim.
Şeker oranı yüksek bir sebze olduğundan, pancar suyunun da aşırı tüketilmemesi gerektiğine dikkat çeken Uzm. Dr. Özgür Şamilgil, "Çalışmalara göre çok yüksek besin değeri nedeniyle haftada 2 gün, yarım veya bir bütün pancar ya da aynı aileden pazı, ıspanak, kinoa tüketimi önerilmektedir.
Pancarlar güzelce yıkanır, kabukları soyulur, rendelenir. Havuç rendelenir, maydanoz ince doğranır, turşu küp doğranır, yağ, limon, tuz ilave edilir. Ezmeden iyice karıştırılır. Afiyet olsun.
Pancarları soyup istediğiniz şekilde kesip derin bir tencereye alıp üzerine elma sirkesi koyup 5 -6 saat bekletin. Ardından içine 15 bardak su koyup kaynatalım. İçinden pancarları alıp suyunu günde 2 kez 1 kahve fincanı içelim. Yemeklerden sonra içelim.
Kırmızı pancar, soyulup dilimlenerek salataya eklenebilir ve çiğ olarak tüketilir. Pancarı dilimleyip, tuz, karabiber, limon suyuyla ve baharatlarla sağlıklı bir atıştırmalık hazırlanabilir. Kırmızı pancarları bütün veya dilimlenmiş olarak kızartabilir ya da buharda pişirilebilir.
Pancar yapraklarını da sıkarak buzdolabı poşetine alın. Elinizle suyunu iyice sıktırın. Daha sonra dondurucuda muhafaza edin. Dondurucudan çıkarıp yemeğini çorbasını kavumasını nasıl severseniz yapabilirsiniz.
Kırmızı pancar turşusu, pancar salatası, pancar çorbası, pancar yemekleri hatta keki, pastası gibi tariflerle kırmızı pancar tüketmenin bir çok yolu var.
Kırmızı pancar tüketimi, dışkıda ya da idrarda pembe renge sebep olabilir. Bu durum zararsızdır. Pancarın özellikle yeşil yapraklarında bulunan oksalat, özellikle böbrek taşı olanlar için sorun yaratabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri