Semizotunu yıkayıp bulgurla beraber haşlıyoruz ,haşladıktan sonra suyunu süzüp kaba alıyoruz üzerine sarımsaklı yoğurt ve mısırı ekleyip karıştırıyoruz, servise sunabilirsiniz ,afiyet olsun. 5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.
İsterseniz semizotunu çiğden kullanmak yerine hafifçe haşlayabilirsiniz.
Damak tadınıza göre tuz ve 1 buçuk çay bardağı kadar su ekleyip, 1-2 kere karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, yemeği kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp, 15-20 dakika kadar pişirin. Semizotu yemeği piştikten sonra ocaktan alıp, oda ısısında soğumaya bırakın.
Kaynatma olarak kullanıldığında bağırsak parazitlerini ortadan kaldırırlar. Dizanteri için etkili bir çaredir. Semizotunun yaprakları ve sapları hipnotik özellikler gösterebilir. Semizotu hipertansiyon, anemi, astım ve şeker hastalığı için tavsiye edilir.
İlgili 34 soru bulundu
Çiğ bir şekilde salataya doğranarak tüketilebilir. Aynı zaman da yoğurt içerisine de çiğ bir şekilde ilave edilerek tüketimi son derece sağlıklı olmaktadır. Semiz otunun diğer bir kullanımı ise pişirilerek elde edilir.
Semizotu yapraklarını ve saplarını da ekleyerek ezmeden karıştırın, Geniş bir servis tabağına alıp üzerine zeytinyağ ve pul biber gezdirin.
Semizotunu yıkayıp bulgurla beraber haşlıyoruz ,haşladıktan sonra suyunu süzüp kaba alıyoruz üzerine sarımsaklı yoğurt ve mısırı ekleyip karıştırıyoruz, servise sunabilirsiniz ,afiyet olsun.
Omega-3 yağ asitleri, A ve C vitaminleri, lif ve diğer besin maddeleri sayesinde, semizotunun kalp sağlığı, sindirim sağlığı ve genel sağlık üzerinde olumlu etkileri vardır. Özellikle sağlıklı beslenme ve doğal tedavi yöntemlerine ilgi duyanlar, semizotunu diyetlerine dahil etmeyi deneyebilirler.
Semizotu, Türk mutfağında çokça tüketilen bir besin. Yoğurtla birlikte tüketilmesi durumunda müthiş faydaları ortaya çıktı Semizotu en faydalı besinlerden. Uzmanlara göre günde bir tabak yoğurtlu semizotu tüketerek uzun süre hem tok kalmayı sağlıyor hem de vücudun enerjini yüksek tutuyor.
Semiz otlarını ince ince doğruyoruz, saplarının sert kısımlarını almıyoruz. Açtığımız süzme yoğurdun üzerine dövdüğümüz sarımsakları, doğradığımız semiz otlarını ve tuzumuzu içine ekleyip karıştırıyoruz. İsteğe bağlı üzerine kırmızı pul biber dökebiliriz. Lezzetli mezemiz hazır, afiyet olsun.
Semizotu tamamen kuruduğunda buzdolabı poşetine yerleştirin ve hava almayacak şekilde bağlayın. Pişmiş semizotunu bu şekilde 9 aya kadar buzlukta saklayabilirsiniz.
Antioksidan etki gösteren bitki, damarları rahatlatır ve yüksek kolesterolü olanlara iyi gelir. Toksin temizleyici ve idrar söktürücü özelliğiyle dikkat çeken semizotu, böbreklerdeki taşı ve kumu dökmeye de yardımcı olur. Aynı zamanda dizanteri ile birlikte hemoroit sorunu yaşayanların da tüketmesi tavsiye edilir.
Semizotu Yemek Gaz Yapar mı? (
En zararsız olması ile beraber aynı zamanda en sağlıklı yeşilliklerden biri olarak semizotu öne çıkar. Bu sebepten dolayı kişi de herhangi bir olumsuz etki yaratmayacağını ifade etmek mümkün. Yani semizotu gaz ve şişkinlik gibi problemler ortaya çıkarmaz.
Buzdolabına, diğer sebze-meyvelerle temas etmeyecek şekilde yerleştirin. 3 Gün içerisinde tüketin.
Derin bir kaba semizotlarını doğrayın. Üzerine yoğurt, su ve rendelenmiş sarımsağı ekleyin. Tuzu da ayarlayıp, iyice karıştırın. Son olarak semizotlu cacık üzerine nane serpiştirip, tekrar karıştırın.
1, 5 çay kaşığı tuz. 1 çay kaşığı kuru nane. 1/2 (yarım) çay kaşığı sumak. İsteğe göre bir diş rendelenmiş sarımsak.
Sarımsaklı Semizotu Salatası Tarifi Nasıl Yapılır? Semiz otunu temizleyip yıkayalım ve doğrayalım.Salatalığı da yıkayıp doğrayalım.Sarımsağı da soyup ezelim. Üzerine damak tadınıza göre tuz ekşi acıyı ekleyip harmanlayalım hepsi bu. Yemeden hemen önce hazırlayın .
Yoğurtlu Buğdaylı Semizotu Salatası yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, baklalı tarhana çorbası, etli domates dolması, yoğurtlu buğdaylı semizotu salatası ve bademli keşkül (keşkül-ü fukara) son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.
Madensel tuzlar ve vitaminler yönünden oldukça zengin olan semizotu nisan, mayıs ve haziran aylarında haftada 3-4 kez tüketilmelidir.''
Kemik Sağlığına Faydalıdır: İçerdiği kalsiyum, magnezyum ve diğer diğer pek çok mineral sayesinde kemik sağlığı üzerinde son derece faydalı olan Semizotu, özellikle ileri yaş kadınlarda kemik erimesini önlemek amacıyla mutlaka tüketilmeli.
Magnezyum oranı açısından oldukça zengin olan semizotu, yüksek tansiyon hastaları için vazgeçilmez bir tat olacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri