Fasulyeleri oda sıcaklığında bekleterek soğumasını bekleyin. Pişen fasulyeleri buzdolabı poşetine koyun ve havasını alarak ağzını kapatın. Ardından 2. buzdolabı poşetine koyun ve yine hava almayacak şekilde kapatarak dondurucuya yerleştirin. 2 poşete koymak, fasulyelerin buzluktaki kokuları almasını önleyecektir.
Tane fasulyeyi yemek olarak pişirerek de buzlukta saklayabilirsiniz. Bunun için fasulyeyi normal şekilde ayıklayın ve domates ekleyerek tencerede pişirin. Daha sonra bu yemek soğuyunca buzdolabı poşetlerine koyarak buzluğa atabilirsiniz.
Soğuduğu vakit pişmiş olan taze fasulye yine aynı şekilde buzdolabı poşetlerine yerleştirilir. Ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra ise buzdolabına atılır. Böylece uzun bir süre ve hatta aylar boyunca taze fasulye pişmiş bir şekilde dondurucuda bekletilebilir.
Tekrar fasulyeleri bir poşet içerisine koyun. Taze fasulyeler 2 poşet içinde olursa, bulunduğu dondurucuda diğer donan sebzelerin kokusunu almaz. Hazırladığınız bu yöntem ile çiğ taze fasulyeyi buzlukta uzunca bir süre saklayabilirsiniz.
Fasulyeleri soğuk sudan çıkartıp, temiz bir havlunun üzerine yayın. İyice kurulayın. Daha sonra fasulyeleri buzdolabı poşetlerine paylaştırıp, içindeki havayı tamamen alın. Poşetlerin ağzını sıkıca bağlayın.
İlgili 33 soru bulundu
Uzun süre saklamak istediğiniz her yemeğinizi derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz; çorbalar, sebze yemekleri, pilavlar, makarnalar, hamur işleri, etler, etli yemekler, baklagiller… Aklınıza gelebilecek her yemeği derin dondurucuda uzun süre saklayabilirsiniz.
Dondurucudan fasülyeyi alıp, poşetinin içinden çıkartın. Kaynayan suyun içine fasulyeyi buzlu halde yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatıp, ocağın altını kısın. Fasulye çözülmeye başladığında 1-2 kere karıştırın.
Pişirildikten sonra buzdolabına kaldırılan yemekler 4. günün sonunda bozulmaya başlar. Bu nedenle kuru fasulyeyi buzdolabında 3 gün saklayabilirsiniz. Ancak 3 gün boyunca aynı tenceredeki yemekleri ısıtmamanız önemli.
Temizlenen fasulyeler kaynayan suda 3dk boyunca haşlanır. Sonrasında soğuk suya çıkartılarak şoklanır. Tamamen soğuduktan sonra süzgece alınır. Buzdolabı poşetlerine alınarak dondurucuya kaldırılır.
Doğradığınız domatesleri 2 adet kilitli poşete paylaştırın, Üzerlerine fasulyeleri paylaştırın, Dibinden ağzına doğru hafifçe bastırarak fazla havasını çıkartın ve kilitlerini kapatın, Bekletmeden dondurucuya yerleştirin.
Buzdolabı poşetlerine ya da kilitli poşetlere haşlanmış nohutlarınızı pay edin. Ağızlarını hava almayacak şekilde kapatın. Buzluğa atın. Buzlukta bekleyen nohutlarınızı 6 ay - 1 seneye kadar (eğer dolabınızda herhangi bir ısı değişimi, bozulma olmazsa) taze bir şekilde saklayabilirsiniz.
Sebzeler :patates, soğan, sarımsak gibi sebzeler dışındaki tüm sebzeler buzdolabında saklanmalıdır.ıspanak, marul ve domates gibi sebzeler 2-3 gün,lahana, havuç,kereviz gibi sebzeler 6-7 gün,taze fasulye,bakla ve bezelye gibi sebzeler 3-4 gün tazeliklerini buzdolabında korurlar.
Taze sebzeler, yani işlenmemiş ve paketlenmemiş sebzeler buzdolabında saklandığında besin değerlerini hızla kaybederler, bu nedenle ideal olanı onları 2 veya 3 günden fazla buzdolabında saklamamaktır. Püreler, yemekler veya çorbalar genel olarak 3 ila 4 gün saklanabilir.
Fasulyeleriniz hafif yumuşadıktan sonra oda sıcaklığında dinlendirin. Ardından kilitli poşetlere ya da buzdolabı poşetlerine kuru fasulyelerinizi pay edin. Ağızlarını güzelce kapatıp buzluğa aktarın.
Kaynayan suyun içine fasulyeleri ekleyip, 3 dakika pişirin. Fasulyeler pişerken başka derin bir kaba olabildiğince buz küpleri ile dolu soğuk su koyun. Süre sonunda pişen fasulyeleri süzerek sıcak sudan çıkartın. Bekletmeden hemen buzlu soğuk su dolu kabın içine koyup, şoklamasını sağlayın.
Bunun için taze günlük bir şekilde pişirdiğiniz zeytinyağlı taze fasulye yemeğini soğumasını bekleyin. Tamamen soğuduktan sonra buzdolabı poşetine güzelce dökün. Poşetin ağzını sıkıca kapatın buzluğa atın.
Soğumuş fasulyelerimizi buzdolabı poşetine istediğiniz miktarda alın, poşeti yan yatırın. Hafif bastırarak havayı alın (Derin dondurucuda az yer kaplayacaktır) Ağzını bağladığınız poşetleri derin dondurucuya alın.
Sıcak su ile yıkadığınız ya da kaynattığınız kavanozların dibine 1 dilim domates yerleştirin. Fasulyelerin üzerine 1 dilim daha domates koyun ve haşlama suyunu kavanozlara paylaştırın. Bir bıçak yardımıyla hafifçe karıştırarak fasulyelerin arasındaki havayı çıkartın. Kavanozun ağzını kurulayıp sıkıca kapatın.
Peki hem zeytinyağlısı hem de sıcak yemeği yapılan taze fasulyenin bozulduğu nasıl anlaşılır? Eğer fasulye kolay bir şekilde kırılmıyorsa, tabiri caizse çıtır değilse, esnemiyorsa, bozulmuş demektir. Ayrıca bozulan taze fasulyenin kokusu da farklıdır.
Taze Fasülye Dondurucuda Kaç Ay Saklanır? Buzdolabında yalnızca 3-5 gün kadar bozulmadan saklayabileceğiniz fasülyeler buzlukta 6 ila 8 ay arasında bozulmadan saklanabilmektedir.
Dondurucudan fasülyenizi aldıktan sonra poşetinin içinden çıkartın ve tencereye buzlu halde yerleştirin ve tencerenin altını kısın. Fasülye tamamen çözüldüğünde suyunu kontrol edin ve gerekirse tekrar sıcak olarak ilave edin. Tuzunu serpin ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
Şoklanmadan dondurulmuş taze fasulye tencerede en düşük ısıda 60 dakikada pişer. Şoklanarak dondurulmuş taze fasulye ise 30 dakikada pişer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri