Yumurta kabuğu protein ve kalsiyum içeren yapısı sayesinde, kemik sağlığını da korumaktadır. Birçok kemik onarıcı ve eklem onarıcı ilaçların içinde kullanılan yumurta kabuğu, kas ve kemik sağlığını yakından ilgilendirmektedir.
Yumurta kabuğu nasıl tüketilmeli? Yumurta kabuğu tozu besinlere veya içeceklere ilave edilerek kullanılabiliyor. Hatta ekmek, makarna, spagetti, pizza ve pişmiş et, üzerine yumurta kabuğu tozu serpmek için ideal! Kendi yumurta kabuğu tozunuzu kendiniz hazırlayabilirsiniz.
Uzmanlar, "Yumurtanın kabuğunu sakın atmayın ve günde bir çay kaşığı yumurta kabuğu yiyin." diyor. Peki yumurta kabuğu nasıl yenir? İşte yanıtı...
Büyük bir cam kavanozu içine toz haline gelmiş yumurta kabuklarını alın. Üzerine yavaşça limon suyunu katın. Sakın birden limon suyununu koymayın limon asitli olduğu için birden kabarma yapar. Kaşıkla karıştırın.
İlgili 34 soru bulundu
Yapılışı: Kurumuş yumurta kabuklarını mutfak robotundan geçirin ya da bir havanda döverek toz hale getirin. Kabuklar toz hale geldikten sonra içine 1 yumurtanın akını ekleyip iyice karıştırın. Temiz cildinize sürün ve 15 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulayın.
Yumurta kabuğu kalsiyumu ve D3 vitamini takviyesiyle yapılan çalışmalarda kemik yoğunluğu ölçümlerinde artışlar gözlemlenmiştir. Bu nedenle de osteoporoz (kemik erimesi hastalığı) riskini azaltmaya yardımcı, iyi bir kalsiyum kaynağı olarak güvenli bir şekilde günlük beslenmeye eklenebilir.
Yumurta kabuğu gizli bir kalsiyum deposudur. Yumurta kabuğu diş sağlığının korunmasına yardımcı olmaktadır. Kemik erimesini önlemektedir. Cilt Hücrelerini Yenilemektedir.
Bunun için en uygun çözüm limon suyu... Sinir bozucu durumun üstesinden gelmek için yumurta haşlarken suyuna az bir miktar limon suyu ilave etmeniz yeterli olacaktır. Limonun asidi, yumurta kabuğunun kırılmasına karşı koruma sağlar.
Yumurtayı kaynattığınız su içerisinde yumurtanın kendisinde bulunan kalsiyumdan daha fazla kalsiyum içerdiği söyleniyor. Bu nedenle kemik erimesi ve kemik ağrısı gibi rahatsızlıklara iyi geldiği biliniyor. Yumurta suyunun içerisinde yer alan kalsiyum bitkiler içinde oldukça faydalı.
NEM yani Doğal yumurta kabuğu Zarı, doğal bir polimer olması nedeni ile içinde birçok faydalı bileşeni taşıdığı ayrıca proteinden zengin olmasının da etkisi ile kireçlenme tedavisinde ağrı ve tutukluğu gidermeye yardımcı olur.
Bitkilerinizin dibini kazıp buraya yumurta kabuğu yerleştirmek hem bitkilerin daha fazla su almasını hem de toprağın daha fazla havalanmasını sağlar. Yumurta kabukları çabucak çözünür. Kabukta bulunan kalsiyum ve mineraller kısa sürede toprağınızı zenginleştirir.
Yumurta kabuklarını fırınlamayı da unutmamalısınız
Yumurta kabuklarını sirkeli suda kaynattıktan sonra sudan çıkarın ve bir tepsiye dizip fırına atın. Fırında da 30 dakika kadar en az 100 derecede bekletin. Tertemiz olan yumurta kabukları kullanıma hazır!
Yumurta kabuğu yüksek oranda kalsiyum içermektedir. 1 tatlı kaşığı yumurta kabuğu 800-1000 miligram civarında kalsiyum ihtiva etmektedir. Bu özelliği sayesinde kemik ve diş sağlığına önemli faydaları vardır. Kemik erimesinin önüne geçer.
Haşlanmış yumurtanın kabuğunun tüketmeden hemen önce soyulması bakterilerin ortaya çıkmasını engeller. Ancak yine de haşlanmış yumurtanın buzdolabındaki ömrü yedi gün kadardır.
Günde yarım çay kaşığı organik yumurta kabuğu tozu günlük beslenme için yeterlidir.
Bu protein kaynağı eklemlerde oluşan kireçlenmeyi önlemektedir. Yumurta kabuğu zarı kireçlenme probleminin doğal çözümlerinden biridir. Sık sık masa başında çalışanlar, uzun süre hareketsiz kalanlar, sağlık sorunu nedeniyle eklemlerinde kireçlenme olanların yumurta kabuğu zarı tüketmesi önerilir.
Yumurta kabukları ve zarları kalsiyum ve mineraller açısından zengindir. Onları suda bekletmek, mineralleri ve kalsiyumu kabuklardan dışarı ve suya bırakır. Bu su güçlü kemiklerin oluşmasına yardımcı olur. Bunun yanında kemik ağrısı, eklem ağrısı ve iltihabın giderilmesine yardımcı olur.
Yumurta kabuğunu potansiyel bakterilerin ölmesi için öncelikle kaynatmak, ardından da 200 F (93 ºC) derecede 10-15 dakika fırında pişirmek gerekiyor.
Yumurta kabuğu yaklaşık % 85-95 kalsiyum karbonat, % 1,4 magnezyum karbonat, % 0,76 fosfat, % 4 organik maddeden oluşmaktadır. Ayrıca yumurta kabukları sodyum, potasyum, çinko, mangan, demir ve bakır gibi elementleri iz miktarda içermektedir (Chojnacka, 2005).
İşte çok merak edilen o sorunun cevabı... Haşlarken yumurtaların çatlamaması için, kabın içine fincan tabağı koyun ya da kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun. Bu şekilde yumurtaların çatlamasının önüne geçmiş olursunuz.
6 saatin ardından etleri ve ilikleri kemiklerden ayırıyoruz. Suyun içine tekrar kemikleri koyup, bir bardak sirke ekliyoruz. Kaynamaya başladığında mum alevinde bu kez 18 saat kaynatıyoruz. 18 saatin sonunda kemik suyumuz hazır.
Yumurta insan vücudunda kolajen üretiminde aktif bir şekilde kullanılan prolin maddesine sahiptir. Protein açısından da zengin olan yumurta günlük düzenli tüketilmesi halinde lizin adı verilen maddenin de alınmasını sağlar. Kolajen üretiminde büyük bir etkiye sahip olan kükürt maddesi de yumurta içerisinde bulunur.
Yumurtanın beyazı, glisin ve prolin de dahil olmak üzere kolajeni oluşturan diğer amino asitleri de içerdiği için en iyi kolajen kaynaklarından biri olarak nitelendiriliyor. Ancak sadece yumurta beyazı yerine tüm yumurtayı tüketmek kolajen desteğinin yanı sıra sağlıklı yağ ve yüksek kalitede protein de sağlıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri