devamsızlıktan sayılır mı? Evet.
itibaren BEŞ İŞ GÜNÜ İÇERİSİNDE dilekçe ile birlikte öğrenci işlerine vermek zorundadır. Bu sürenin dışında yapılan başvurular işleme konulmaz. ile belgelemeleri gerekir. Raporu kabul edilen öğrenciye sadece giremediği ara sınav sınavlar için özür sınav hakkı verilir.
Ailelerin 'corona' çekincesi nedeniyle yüz yüze eğitim başladığında okula gitmeyecek öğrencilerin sağlık raporu almadıkları takdirde 'devamsız' sayılacağı bildirildi. Okulların 31 Ağustos'ta uzaktan eğitimle açılacağı, 21 Eylül'de ise yüz yüze eğitime geçileceği duyurulmuştu.
Sağlık raporu almak isteyen öğrenci ve veliler aile hekimliklerinden sonra 2. basamak olan devlet hastanelerinden sağlık raporu alabilmektedir.
Ancak bunun yanında, alınacak muhtemel raporlara da tam teşekküllü hastanelerden "heyet raporu" olma zorunluluğu getirilmiştir. Okul yönetimleri bunun haricindeki tek hekim veya özel poliklinik raporlarını kabul etmemektedir.
İlgili 16 soru bulundu
2 gün raporluyum raporumu okula vermedim ama okula gitmek istiyorum öğrenciyim bir şey olur mu? Raporla ilgili sorun yaratacak şey raporun gerçeğe uygun olmaması yani hasta olmamaya rağmen rapor almak gibi durumlardır. Bunun dışında raporlu olmaya rağmen okula gitmek sorun çıkarmaz.
Çocuğunuz daha sık veya daha uzun sürelerle mi hastalanıyor? O zaman doktordan sağlık raporu almalısınız. Bu raporları çocuğunuzun okula döndüğü gün okula gönderin. Eğer çocuğunuz 10 günden uzun süreyle evde kalırsa, doktor raporunu okula hemen göndermelisiniz.
Velinin izni ile birlikte rapor doğrultusunda alınan devamsızlık özürlü devamsızlık olarak bilinir. Özürsüz devamsızlık ise okul yönetimi dışında öğrencinin okula gelmemesi üzerinden ortaya çıkan devamsızlıktır. Yani alınan rapor ya da veli izni ile birlikte yasal süreç altında okullarda özürlü devamsızlık ele alınır.
Millî Eğitim Bakanlığı yayınladığı devamsızlık yöneltmesinde öğrencilerin özürsüz 10 gün özürlü 20 gün okula gitmeme haklarının olduğunu belirtmiştir. Yani öğrenciler okula raporsuz 10 gün raporlu 20 gün gelmeme haklarına sahiptir. Bu noktada öğrencilerin okula gitmeme hakları toplam 30 gündür.
İlgili maddede bir öğrencinin bir eğitim ve öğretim yılı içerisinde özürlü olarak 20 gün devamsızlık hakkı bulunduğu belirtilir. Ancak aşağıdaki durumlardaki bir öğrencinin özürlü olarak 50 gün devamsızlık hakkı bulunur.
Devamsızlığın silinmesi için, öğrencinin ya da ailenin okul idaresine bir rapor ya da veli izin belgesi sunması gerekmektedir. Okul yönetimi, bazen bu raporun veli tarafından sunulmasını talep edebilir. Devamsızlık sildirme, özellikle devam sorunu yaşayan öğrenciler için okul hayatlarında önemli bir konudur.
Evet. Mazeretli geçirilen süreler devamsızlıktan sayılır. Yani bu sürelerde öğrenci devam zorunluluğunu yerine getirmemiş sayılır.
Hastalık durumunda 1 günlük veya 2 günlük istirahat raporları için rapor parası ödenmediğinden, 1-2 günlük hastalık raporları için çalışılmadığına dair bildirim yapılması gerekmemektedir.
Sağlık raporu için; 18 yaşından büyükler velisi olmadan, 18 yaşını doldurmamış olan kişiler ise velisi nezaretinde muayene olacaktır.
Bakan Selçuk, "Artık çalışanlarımızın istirahat raporu almak için tekrardan doktora müracaat etmesine gerek kalmayacak. Filyasyon ve İzolasyon Takip Sistemi üzerinden düzenlediği istirahat raporları SGK tarafından otomatik olarak işleme alınabilecek.
Aile hekimleri kısa süreli hastalıklarda (genellikle 1-2 gün) rapor yazabilmektedir. Daha uzun süreli hastalık veya durumlar için Aile Hekimi sizi ilgili uzmana yönlendirebilir ve uzman doktorunuz size gerekli raporu verebilir.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçtiğimiz aylarda yayımladığı yönetmelik değişikliğiyle birlikte takdir ve teşekkür belgesini de içeren ödül sistemini değiştirdi. Buna göre, 5 gün devamsızlık yapan öğrenci, takdir ve teşekkür belgesi almaya hak kazanamayacak.
(5) (Değişik:RG-21/4/2022-31816) Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
Toplam devamsızlık süresini aşmadığın sürece özürlü devamsızlık için herhangi bir sınır bulunmuyor ancak özürsüz devamsızlığın 5 günü geçerse takdir ya da teşekkür belgesi alamıyorsun fakat onur belgesi alabiliyorsun. Onur belgesi almak için de sınıf öğretmeninizin idareye isim vermesi gerekiyor.
Ancak özürsüz devamsızlık süresi ücretsiz izin süresinden düşülür.
İlkokulda Milli Eğitim Bakanlığı devamsızlık konusunda bir gün sınırı koymamıştır. Tabi ki bu öğrencinin devamsızlık hakkı sınırsız demek değildir. Yani 1.sınıfta, 2.sınıfta, 3.sınıfta, 4.sınıfta devamsızlık hakkı yoktur. Öğrenciler uzun süre okula gelmezse okul idaresi duruma hemen müdahale etmektedir.
Özer 12. sınıf öğrencilerinin devamsızlıktan kalmayacağını duyurdu. 12. sınıf öğrencileri için devamsızlık affı geldiğini açıklayan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "YKS'ye rahatça hazırlanmaları için devamsızlıktan muaf olacaklar." ifadelerini kullandı.
"Acilden rapor alınabiliyor mu?" sorusu da aklınıza takılabilir. 7 gün 24 saat açık olan ve hizmet veren acil servislerde görev yapan doktorlar, iş göremezlik ve istirahat raporu verebilir. "Acilden kaç gün rapor alınabilir?" diye de merak ediyorsanız bu sorunun yanıtının da 10 gün olduğunu belirtelim.
Açıkçası işçi, işverene raporunu bildirmese bile, ilgili sağlık kuruluşu sağlık raporunu SGK'ya bildirir ve SGK'ya elektronik ortamda gönderilen belgeler de işverenin SGK ekranına otomatik düşer. Ayrıca işçinin rapor alması halinde, işverenlerin sistemde kayıtlı telefon numaralarına gerekli uyarılar da gelir.
Bunu güler yüzle ve makul bir bahane ile söylediğinizde rapor alma şansınız oldukça yüksektir. Doktorlar gerçekten yardımsever insanlardır ve canları bir şeye sıkılmamışsa sizi asla üzmezler. Rapor almanın yollarından biri hasta rolü yapmaktır, mesela karın ağrısından kıvranabilirsiniz, bayılma numarası yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri