DEĞERLİ HASTA VE HASTA YAKINLARIMIZIN HİZMET ALIRKEN BİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR; 1) Hastaneye dışarıdan yiyecek, içecek getirmek hastalarımızın sağlığı açısından yasaktır.
Çocuk hasta refakatçileri, çocuklarının yanından ayrılmamalı ve hastane sınırları dahilinde refakatçi kartlarını yanlarında taşımalıdır. Refakatçilerin yemek hizmetinden faydalanabilmeleri için yemek kartı çıkartmaları gerekmektedir.
Tüm refakatçiler hastane tarafından verilecek olan refakatçi gömleklerini ve kartlarını takmak zorundadır. Zorunlu olmadıkça 18 yaş altı olan refakatçi kabul edilmemektedir. Bayan hasta yanına bayan erkek hasta yanına erkek refakatçi olmalıdır. Refakatçi olarak kalacak olan kimselere yatak verilmemektedir.
-Hastane malına zarar verilmez. -Hasta odası ve tuvaletleri temiz tutulur. -Gereksiz su ve elektrik kullanımından kaçınılır. -Hastalar değerli eşyalarını yanlarında bulundurmaz. Bulundurmalarının zorunlu olduğu durumlarda hastane veznesine teslim edilir.
Hastanızın sağlığını korumak için lütfen dışarıdan yiyecek-içecek getirmeyiniz. Ziyarete gelirken, topraklı çiçek ve vazoya konulmak üzere buket çiçek getirmeyiniz. Bu çiçekler hastanız için enfeksiyon riski taşıdığından hasta servislerine kabul edilmemektedir.
İlgili 16 soru bulundu
Hastane müdürü; hastaneler, klinikler, kamu sağlığı kurumları veya benzer kuruluşlardaki sağlık hizmetlerini planlamak veya koordine etmekle sorumludur.
Hastane Refakatçi Ücreti
Refakatçilik süresi 3 gün, 5 gün bazen daha uzun da olabilmektedir. Eğer hastanede hasta 3-5 gün kalacaksa günlük refakatçi ücreti alınır. Günlük refakatçi ücreti 675 TL ile 950 TL arasında değişmektedir.
SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİZ. Hasta ziyareti bir defada 2 kişi ile sınırlı olup, bu hastanın sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır. Hasta ziyaretleri hastanemizin belirlediği saat aralığında gerçekleşmektedir.
Hastanızda bir sorun olduğunda servis hemşiresine bildiriniz. Giysi dolabı ve etajerlere yiyecek koymayınız. İstirahat edebilmeniz için hasta odalarında bulunan refakatçi koltuklarını(yastık, çarşaf vb. malzemeler koltuğun altında) sabah 08:00 den (vizit saati) önce lütfen toplayınız.
Öğle yemeği saat 12:00-13:00 arasında, akşam yemeği de 17:00-18:00 saatleri arasında verilmektedir. Bazı özellikli hastalara (diyabet gibi) saat 10:30, 15:30 ve 20:30' da ara öğün verilmektedir.
Refakatçi izni, hem devlet memurlarına hem de özel sektör çalışanlarına belli bir süreye kadar ücretli olarak verilir.
Zira rapor ; ilgili yönetmeliğin 10. Maddesinin 2. Fıkrasına uygun olarak düzenlenmiş olmalıdır. Yine , refakat edecek memur aynı kişi ve vakaya ilişkin en çok 6 ay refakat izni kullanabilecek , koşulları taşıması halinde farklı bir kişi ve vaka için ise yeni bir refakat izni alabilecektir.
Refakat izni, birinci derece yakını rahatsızlanan çalışanlara tanınan bir haktır. Birinci derece yakınlar arasında çocuk, eş, anne, baba ve kardeş yer alır. Bir işverene bağlı olarak çalışanlar, söz konusu yakınlarının hastalıkları durumunda izin talep edebilir.
Refakatçi kartı almak için hastanın yattığı servis doktorunca Refakatçi izin belgesi doldurulduktan sonra hasta veznesine ücreti yatırılır. Refakatçi izin belgesi ve Ücret yatırıldı makbuzu ile birlikte Hastanelerimizin zemin katındaki Danışma noktasına başvurulur.
Refakatçi Giderleri (Yol, Gündelik)
Hastanın yoğun bakım ünitesindeki yatarak tedavi süresi ile sınırlı olmak üzere sağlık hizmeti sunucusunda kalınmayan her gün için refakatçisine gündelik ödenir.
Bundan sonra Kliniklere doğrudan bağlı olmayan personel ile Başhekimlik bünyesinde çalışan diğer personelin disiplin amiri Başhekim, üst disiplin amiri ise Hastane Yöneticisidir.
eleman.net verilerine göre, Hastane Müdürü 2023 yılında ortalama 31.800 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Hastane Müdürü , Ocak 2023 yılında ortalama 25.520 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 15.664 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
MADDE 14 – (1) (Değişik:RG-13/7/2020-31184) Hastane Başmüdürü, en az dört yıllık yüksek öğrenim mezunu olan, en az 10 yıl kamu kurumlarında görev yapan ve ilgili mevzuatta belirtilen şartlara uygun kişiler arasından Rektör tarafından görevlendirilir. Hastane Başmüdürü, Merkez Müdürüne karşı sorumludur.
Hizmetten çekilme hakkının içeriğinde, hekimin hem hastayı reddetme hakkı hem de başlanmış olan tedaviyi sonlandırma hakkı yer almaktadır. Türk Hukukunda hekimin hizmetten çekilme hakkı, Tıbbi Deontoloji Tüzüğü ile Çalışan Güvenliği Genelgesi'nde düzenlenmiştir.
İsteğe bağlı Taburculuk işlemleri: Bazı durumlarda hasta ailesi çeşitli nedenlerle (sosyal, ekonomik, ailesel, sunulan hizmetten memnun olmama tayin, göç vs.) hastasını taburcu etmek isteyebilir. Bu durumda hastanın doktorları aileye olası tüm riskleri anlatmakla yükümlüdür.
Zikredilen hüküm ve açıklamalar çerçevesinde; 657 sayılı Kanunun 105 inci maddesi ve 6 Seri no'lu Kamu Personel Genel Tebliği hükümlerine uygun sağlık kurulu raporu alınması halinde hastanede yatan eş için refakat izni verilmesi gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri