Anamnez, doktorun hastaya teşhis koyma amaçlı olarak hastaya sorduğu sorular sonucu elde ettiği hastanın öyküsüdür. Hastanın mevcut ya da geçmiş hastalıkları hakkında, kendisinden ya da bir yakınından alınan bilgilerdir. Anamnez, hastalığın teşhisinde en önemli adımlardan biridir.
EPİKRİZ: Sağlık kurumlarına müracaat eden hastanın poliklinik dosyasından başlayan ve klinik tedavinin bitiminden itibaren hastanın seyir durumunu belirleyen rapordur. Epikriz o hastanın hastalığı, teşhis ve tedavisi ile ilgili her türlü bilgiyi içerir.
Hasta olan bir kişinin hastaneye başvurması ile başlayıp tedavisi ile ilgili yapılan tüm tetkik ve tahlilleri içeren rapora epikriz raporu denir. Bu rapor ilgili sağlık kuruluşlarınca kişinin talebi üzerine verildiği gibi doğrudan sağlık kurulunca da verilebilir.
Epikriz, tıbbi terimler arasında geçen bir ifadedir. Bu rapor, sağlık kuruluşuna başvurulmasından itibaren tutulmaya hemen başlanır. Epikriz raporunda hastanın hastaneye başvurmasından itibaren hasta için yapılan tüm tetkikler, hastaya verilen ilaçlar ve tedavide kullanılan tüm yöntemler epikriz raporu ile belgelenir.
Her ne şekilde olursa olsun hastanın kendi epikriz raporunu takip etmesi, talep etmesi kendi için çok önemlidir. Bu sayede tedavi geçmişinin takibi mümkün olabilecektir. Zaten epikriz raporları uzun süre sağlık kuruluşlarının arşivlerinde de tutulabilir. Çünkü hastanın tedavi geçmişine ulaşmak zorunluluğu doğabilir.
İlgili 35 soru bulundu
Tıbbi sekreterin bu konudaki görevi, hekimin yazmış olduğu epikriz raporunu bilgisayar ortamında hatasız ve kuralına uygun olarak yazmaktır.
ve daha birçok bilgiler yer almaktadır. Bu raporu almak için e-nabız üzerinde herhangi bir işlem yapmanıza gerek yoktur. Tedavileriniz için gittiğiniz sağlık kurumlarından epikriz raporu hazırlatabilirsiniz.
Gerek evine taburcu edilen, gerekse bir başka hekime veya sağlık kurumuna sevk edilen hastalar için epikriz (dosya özeti) denilen bir raporun tanzim edilmesi gerekir.
2 EPİKRİZ RESMİ OLARAK GEÇERLİ BİR SAĞLIK RAPORU DEĞİLDİR.
BİLGİLENDİRMEK AMAÇLI OLARAK DÜZENLENMİŞ BİR BELGEDİR. ANCAK EĞER HASTA İSTERSE HEKİMİ BU BİLGİLERİ BİR SAĞLI RAPORU OLARAK DA DÜZENLEYİP HASTAYA VERMEK ZORUNDA DIR EPİKRİZ HASTA İÇİN SON DERECE ÖNEMLİ BİR BELGEDİR.
Epikriz, hekimin aynasıdır
Epikriz düzenlemek, hekimin asli görevidir. Hiçbir hekim bundan kaçınamaz.
tedavi vb. tıbbi dille açıkça gösterildiği ve doktorlar tarafından verilen belgedir. önerileri sunmak amacıyla yazılan raporlardır.
Tek hekim durum bildirim raporunda, tek bir hekim tarafından yapılan muayene sonucunda kişinin sağlık durumu ile ilgili bilgiler paylaşılmaktadır. Kişinin sağlık durumuna ya da raporu talep eden kurumun kriterlerine göre tek bir uzman doktor tarafından yapılan muayenenin yeterli görülmesi ile oluşturulan raporlardır.
Epikriz kelimesinin kökeni Fransızca dilidir. Epikriz kelimesinin Fransızca dilindeki karşılığı épicrise şeklindedir.
Tıbbi rapor, bir muayene, inceleme ya da bir analiz sonucunu ve kararı içeren yazılı bir belge olup, hekimin ya da bir kurulun kişinin sağlığı, bedeni veya ruhsal durumu hakkında düzenlediği yazılı sonucun bir yetkili kuruma bildirilmesidir.
Hastanın tedavisinin tamamlandığına ve taburcu olması gerektiğine hastanın doktoru/ları karar verir. Bu karar hasta ailesine sözlü olarak bildirilir ve hastanın hastanede yattığı sürece kendisine yapılan tüm tetkik, muayene, konsültasyon gibi bilgileri içeren “Epikriz” raporu hazırlanarak verilir.
Epikriz, muayene rapor gibi kişisel sağlık verilerinin hastane tarafından verilmemesi. Anayasal hak olarak her birey devlet, kamu kurumu, üniveriste, hastane, resmi veya özel olsun olmasın her kurumdan kendisi hakkında tutulan, işlenen verileri talep etme hakkı vardır.
Hastanın kimlik bilgileri,tanısı,yapılan cerrahi müdahale,hastalık kodu,alerji durumuna ilişkin bilgiler,hastaya verilen ilaçlar,ilaç dozları,hastaya uygulanan diyet türü(her gün için) kayıt altına alınmaktadır. Hastanın yatışı sürecinde uygulanacak ilaçlar, ilgili hekim tarafından hasta tabelasına yazılır.
Özel hastaneden alınan rapor geçerli olup, işverenin kabul etme zorunluluğu bulunuyor. SGK ile sözleşmesi olmayan özel bir hastanede Bakanlıkça yetkilendirilen hekimin verdiği rapor da geçerli.
Evet. Doktor raporunuzu iptal edebilir. Tekrar raporu yazan doktor ile görüşmeniz lazım.
Hastalığın veya tedavi süresinin 40 günü aşması hâlinde ise rapor, hastalık iznine çevrilebilir. Sağlık kurulu onayıyla verilen hastalık izni kanser, akıl hastalığı, verem gibi uzun süreli tedaviye gereksinim duyulan hastalıklarda 18; diğer hastalık hâllerinde ise 12 aya kadar uzatılabilir.
Sağlık raporu almak için 4 adet vesikalık fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi ve aslı ve hangi raporu ne amaçla almak istediğinizi belirten dilekçe gerekmektedir. Dilekçeyi, sağlık kuruluşunun danışma bölümünden alabilirsiniz. Belgelerinizin eksik ya da yanlış olması durumunda sağlık raporu alamazsınız.
Engelli raporu alabilmek için öncelikle Sağlık Bakanlığı tarafından yetki verilmiş hastanelere başvurmak ve muayene olmak gerekiyor. Muayene uzman doktor tarafından yapılmalıdır. Daha sonra muayene sonuçları sağlık kurulunda değerlendirilmektedir ve muayene sonucuna göre rapor verilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri