Mekânın ünlü yemekleri arasında Vişne Kebabı, Halep Kebabı, Naneli Kebap ve Mumbar gibi lezzetler bulunmaktadır.
İlgili 45 soru bulundu
Ünü tüm yurda yayılmış Hatay usulü yemeklerden fellah köftesi, kaytaz böreği, et ve sebzeler eşliğinde fırınlanan belen tava, Hatay tava, güney illerimizin meşhur tatlarından katıklı ekmek, Hatay'da oruk adıyla bilinen içli köfte, tahinin en nefis tariflere eklendiği humus, mütebbel gibi mezeleri ve listede sizi ...
UNESCO tarafından gastronomi şehirler ağına alınan Hatay'ın meşhur tatlısı künefe, Kurban Bayramı'nda da sofraların vazgeçilmezi oluyor. Hatay'ın meşhur tatlısı künefe, bayram sofralarının vazgeçilmez lezzeti olmaya devam ediyor.
Hatay'dan Alınabilecek Yiyecekler: Gastronomi şehri Hatay, 600'e yakın çeşit yemeğiyle UNESCO tarafından Dünya Gastronomi Şehri olarak kabul edilmiştir.
Antakya'nın simge restoranlarından Hatay Sultan Sofrası'nın İşletme Sahibi Metin Tansal, Ramazan ayına özel lezzeti Şıhıl Mahşi'nin tarifini sizler için hazırladı.
31 Aralık 2019 tarihi itibarıyla Türkiye nüfusu 83.154.997 kişidir. Hatay'ın 1.628.894 kişilik nüfusunun %50,2'si (817.998 kişi) erkek, %49,8'si (810.896 kişi) kadındır. Hatay 81 il içerisinde 2018 yılında da olduğu gibi toplam nüfus bakımından 13. sıradadır.
Uzun Çarşı İçerisinde; Bakıcılar, Gümüşçüler, Zeytin, Zeytinyağı, Kuru Biber, Domates – Biber Salçası, Baharat, Narenciye satan dükkânlar, Hediyelik Eşya satılan yerler, Kasap dükkânları, Kıyafet, İpek Kumaş satılan stantlar bulunuyor.
Hataydan alınacak hediyelik eşyalar nelerdir diye gezerken araştırma yaptığınızda karşınıza; Hatay temalı çeşitli tasarımlarda magnet hediyelikler, Hatay çayı, peştemal, keşan, çay kolonyası, fındık, anzer balı, hasır iskemle gibi hediyelikler çıkacaktır.
Tebbule, humus, sarmaiçi, Şam oruğu, Lübnan Cevizlisi, zahter salatası, biber yoğurtlama, taş fırında Antakya peyniriyle pişen sarımsak, Ali Nazik, naneli köfte, tepsi kebabı, et öcce, kaz başı, peynirli irmik helvası, kaymaklı künefe favori lezzetleri.
Kaç Günde Gezilir; Hatay'ı ziyaret etmek için 2-3 gününüzü ayırmanız gerekmektedir. Ziyaret Etmek İçin En İyi Zaman; Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü şehirde yaz ayları sıcak kış ayları ise ılık ve yağışlı geçmektedir. Yılın her mevsimi gezmek için uygundur. Bu sebeple her zaman gidebilirsiniz.
Hatay, peynir yapımı dendiğinde akla gelen pek çok ilden biridir. Hatay'ın yöresel peynirleri olan Sokma Peynir, Carra Peyniri, Sürk Peyniri, Çörekotlu Yaprak Peyniri, Testi Peyniri, Sünme Peyniri ve Tuzlu Künefe Peyniri, sevdiklerinize alabileceğiniz hediyelerdir.
395 yılında Roma İmparatorluğu ikiye bölündü. Doğu Roma (Bizans) sınırları içinde kalan Antakya 638'de İslam orduları kumandanı Ebu Ubeyde İbn'ül Cerrah tarafından fethedildi.
1937'de Milletler Cemiyeti kararıyla Hatay sorununun çözümü için kurulmuştur. Devletin kuruluşu Hatay Millet Meclisi'nin 2 Eylül 1938 tarihli kararıyla ilan edilmiştir. Devlet Başkanlığına Tayfur Sökmen, Meclis Başkanlığı'na Abdülgani Türkmen, Başbakanlığa ise Abdurrahman Melek seçilmiştir.
Hatay Arkeoloji Müzesi, Vakıflı Köyü, Harbiye Şelaleleri, St. Pierre Kilisesi, İskenderun Deniz Müzesi ve Hatay Uzun Çarşı görmek isteyebileceğiniz yerler olarak dikkat çekmektedir. Sizler de konakladığınız otelden ayrılarak veya günübirlik gezinizi daha keyifli bir hale getirmek için bu yerlere seyahat edebilirsiniz.
Hatay'ın “Baharat Yolu” üzerinde bulunması sebebiyle diğer mutfaklardan ayırt edici özelliği olan baharat çeşidi ve kullanımı ortaya çıkmıştır. Bazı baharat örnekleri; Zahter (Kekik), Şumra (Rezene), Küncü (Susam), Joziltip (Muskat), Habak (Reyhan), Küzbara (Kişniş) dir.
Kentin yerlileri arasında Türkler, Araplar, Kürtler, Hristiyan Araplar, Ermeniler bulunmaktadır. Hatay'ın çoğunluk nüfusunu Türkler oluşturmaktadır. İskenderun, Antakya, Dörtyol, Yayladağ, Reyhanlı, Erzin, Belen, Kırıkhan, Hassa ilcelerinde Türkler çoğunluktadır.
Hayır çarşı genel olarak pazar günü kapalı sadece dükkan sahipleri açmak isterse bir kaç tanesi açık oluyor o da hava durumuna göre de değişiklik gösteriyor tabi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri