Mekanik darbelerle de hasarlanabilecek olan bu parça, mutlaka değişmesi gereken önemli bir parçadır. Eğer airbag beyni bu şekilde hasar gördüyse mutlaka bu parçayı değiştirmelisiniz, çünkü hava yastığınızın açılmasını bu parça sağlıyor.
Araç kontak açıldığında airbag lambanız yanmıyorsa airbag beyni arızalı , sigortası atmış veya lambası sökülmüş olabilir. Airbag kontrolü için öncelikle bakmanız gereken yer airbag lambasıdır. Airbag lambası yandıktan sonra kısa bir süre içerisinde sönüyorsa herhangi bir problem olmadığına işarettir.
Airbag ekspertizde çıkar. Araç almadan önce oto ekspertiz yaptırarak airbag durumunu öğrenebilirsiniz.
Airbag Kontrolü Nasıl Yapılır? Airbag kontrolü birçok ekspertiz merkezinde profesyonel test ve tespit cihazları ile yapılabilir. Aracın torpido gözünde bulunan airbag, koltuklarda bulunan airbag, direksiyonda yer alan airbag işinin ehli olan bir usta ile sökülür ve tek tek kontrol edilerek tekrar yerine yerleştirilir.
İlgili 40 soru bulundu
Hava yastıgı patladığı zaman aracınız değer kaybetmez. Kaza esnasında emniyet kemerinden sonra ikinci olarak sizi koruyucu hava yastığı gelmektedir. Bu iki koruma sistemi aynı statüdedir.
₺ 1750. Bu paketin tahmini uygulanma süresi yaklaşık 20 dakikadır. Bu süre araç tipine ve yoğunluğa göre değişkenlik gösterebilir.
Airbag patlaması ağır kusur mu? Airbag patlaması, aracın hasar durumunun değerlendirilmesinde önemli bir faktördür ve ağır kusur olarak kabul edilebilir.
Hava yastıkları açılmış araçların alım satımında herhangi bir engel bulunmamaktadır. Airbagleri açılmış araçlar alınadabilir satıladabilir. Yukarıda bahsettiğimiz unsurları göz önünde bulundurarak hava yastıkları patlamış bir aracı satın alma konusunda artık daha rahat hareket edebilirsiniz.
Sürücü koltuğunda bulunan airbag ortalama 1000-2000 TL arası değişkenlik göstermektedir. Airbag bölümü; hava yastığı ve sensör onarımı olarak düşünülebilir. Sensör değişimi, hava yastığına nazaran daha uygundur. Sensör fiyatları her yerde aynı olmaması ile birlikte 200-300 TL arası değişmektedir.
Patlak airbagi anlamak için aracın kontrol paneline dikkat etmekte fayda vardır. Kontağı çalıştırdığınızda airbag lambaları 2-3 saniye yanıp geri sönüyorsa bir sorun yoktur. Ancak airbag lambaları sönmüyor veya hiç yanmıyorsa en kısa zamanda bir teknik servisle iletişime geçmeniz gerekmektedir.
AirBag ışığı yandığı sırada muayenede aracın kusuru olduğu söylenecektir.
Hava yastığının patladığı durumlarda araç diğer pert kriterlerini yerine getirmiyorsa hava yastığı tamiri dahil tüm hasarlar giderilerek otomobil tekrar kullanılabilir hale getirilebiliyor.
Airbag lambası yandığında aracı servise götürmeden önce aracın sürücü koltuğunun altında bulunan soketleri söküp takabilirsiniz. Sorununuzun bu şekilde çözülme ihtimali var ancak çözülmez ise yetkili servise, airbag servisine veya oto elektrikçisine gidebilirsiniz.
Eğer araba ekspertiz yaptırırsanız da arabanızda hava yastığı açılıp açılmadığı araç ekspertiz raporu içerisinde görünecektir.
Motor beyni arızalandığında parça değişimi ya da motor beyni komple tamiri yapılabilir. Ortalama motor beyni tamir fiyatları aracın ve motorun modeline göre değişiklik gösterebilir. Ayrıca, arızanın kapsamı da fiyatları değiştirebilir.
Bu, hava yastığının yaklaşık olarak saatte 20 km'nin üzerindeki hızlarda meydana gelen çarpmalarda açılacağı anlamına gelir. Hava yastığının görevini yerine getirebilmesi için, içinde tutulduğu hazneden saatte yaklaşık 320 km'ye eşit bir hızla çıkması gerekir.
Ağır hasar kaydı, kaza sonucu aracın değerini en fazla %70 olarak kaybetmesi anlama gelmektedir. Ağır hasar kayıtlı araçların onarılarak eski işlevine dönmesi mümkündür. Aksi halde trafiğe çıkma izinleri bulunmayacaktır.
10 yıl, süre sonunda yenisi ile değiştirilir.
İstediğin aracın plaka bilgisini boşluk bırakmadan yazarak ''5664'' numaralı hatta gönderebilir, ağır hasar kaydı sorgulama işlemini tamamlayabilirsin. Bu işlem ücretli olarak yapılır ve işlem sonucunda yaklaşık ''9 TL'' ücret tahsil edilir.
Hava yastığı patlarsa araç perte mi çıkar? Hava yastığınızın patlaması aracınızın perte çıkması için başlı başına yeterli bir sebep değildir. Aracınızın hasar oranı, hava yastığınız patlamış olsa dahi %70 oranlarında gerçekleşmediyse aracınız pert olarak adlandırılamaz.
2. elde ekspertiz işleminde, araç sahibi ya da alıcının göremeyeceği birçok hasar kolayca tespit edilebilir. Araç ile ilgili tüm bilgiler hem yazılı hem de sunum şeklinde taraflara verilir. Rapor, hem alıcının mağduriyete uğramaması hem de satıcının işlem sonrasında oluşabilen problemler karşısında korunmasını amaçlar.
Bu tür bir işlem için ekspertiz ücret tarifesi 626,13 TL'den az ve 6.261,32 TL'den fazla olmamak üzere tespit edilen hasar tutarının %1'i olarak karşımıza çıkıyor. Tüm bu hizmetlerin yanı sıra değer kaybı için 375,69 TL, kaza tespit tutanağı tanzim ücreti için de 676,23 TL olarak belirleniyor.
Hava yastığı lambasının yanıp sönmesi, aracın ilk çalıştırılma anında meydana gelir. Bu sorun geçici bir durum ise, aracın stop ettirilip tekrar çalıştırılması ile çözüme ulaşır. Çünkü sistem devreye girer ve ışık da bu sayede söner.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri