Havuçları şoklama yöntemiyle buzlukta 12 aya kadar muhafaza edebilirsiniz.
Havuçların derin dondurucu da depolama süresi 12 aydır. Şoklama yöntemi ile 3 dakika süre ile kaynar su içerisine bıraktıktan sonra musluk suyu altında soğutun, süzün ve poşetledikten sonra üzerine ambalajlama tarihini yazın, dondurucuya kaldırın. Dilediğiniz yemek ve salatalarda kullanabilirsiniz, afiyet olsun.
Havuçlar soyulup halka halka doğranır. Süzgece konup yıkanır. Suyu süzdürüldükten sonra buzdolabı poşetine konup derin dondurucuda saklanır. Dilediğiniz zaman dilediğiniz miktarda çıkarıp yemek, pasta, tatlı ve salatalarda kullanılabilir.
Buzlukta Havuç Rendesi Saklama Tarifi Nasıl Yapılır? Havuçları yıkayın, sonra rendeleyin, sonra yemeklik şekilde poşetlere yerleştirin, küp küp de doğrayabilirsiniz. Ben bir yaşındaki kızım için yaptım yemeklerine koyuyorum. Bence minikler için harika bir çözüm yapmanızı öneririm.
Buzdolabına daha sonra kullanmak için koyduğunuz havuçları yıkamayın. Havuçlar, buzdolabınızın sebze çekmecesinde elma gibi etilen üreten meyve sebzelerden ayrı saklanmalıdır. Havuçları yeşil yaprakları ile beraber saklamayın. Yapraklar köklerden nemi çekerek havuçların kurumasına neden olur.
İlgili 27 soru bulundu
Islak şartlar altında hasat edilen havuçlar depoya alınmadan önce yıkanabilir. Bu yolla çürümeye neden olan pek çok mikroorganizma elimine edilmiş olur. Ayrıca temizlenmiş olan havuçların arasında hava geçişi daha kolay olacaktır ki solunum ısısının alınması açısından bu çok önemlidir.
Ve bir aya kadar kısa süreli saklama için, buzdolabında kapalı bir kapta soğuk su banyosunda serbestçe yüzebilirler. Bunu yapmak, onları buzdolabında bir aya kadar ve uzun süreli depolamada 6 aya kadar taze ve gevrek tutmalıdır.
Fırında Havuç Kızartması, Havuçlu Tart Kek, Venedik Poğaçası, Elmalı Havuçlu Tarçınlı Kek, Yoğurtlu Havuç Kızartması, Havuç Kızartması, Havuçlu Pamuk Kek, Cevizli Havuçlu Kek, Havuçlu Dereotlu Poğaça, Havuç Mücveri, Renkli Patates Topları, seçtiğimiz tariflerin bazıları.
Meyveler: Ahududu meyvesi, çilek, yaban mersini, böğürtlen, kuş üzümü, kızılcık gibi meyveler buzlukta muhafaza edilebilir. Bu meyveler ile birlikte; muz, mango, ananas, şeftali, yeşil erik, kırmızı erik ve kiraz gibi sert çekirdekleri olan meyveler de derin dondurucuda muhafaza edilebilir.
Birkaç tane fazladan organik yumurtanız varsa dondurucuya atabilirsiniz ama kabuklarıyla birlikte değil. Çünkü sıvı genişleyerek yumurta kabuklarını çatlatır ve tüm dondurucuya bulaşabilir.
Haşlanmış yumurtayı bu şekilde 4-5 gün saklayabilirsiniz. Haşlanmış yumurtayı dondurabilirsiniz. Haşlanan yumurtaların kabuklarını soyun, uygun bir kap içerisine yumurtaları yerleştirin. Dondurucuda yumurtayı 3 aya kadar saklayabilirsiniz.
Salatalıkları tamamıyla soyuyoruz. Sonra küçük küçük doğruyoruz ve hepsini bir buzdolabı poşetine koyuyoruz. Ağzını sıkıca bağlayıp, dondurucuya yerleştiriyoruz. Kışın kullanacağımız zaman önceden çıkarıp eridikten sonra, yoğurda katıp her zaman yaptığımız şekilde cacığımızı yapıyoruz.
Muz, derin dondurucuda 6-8 ay saklanabilir.
Taze fasulye konserveleri, bin bir çeşit domates sosları, köz patlıcanlar ise en leziz kış hazırlıklarındandır. Bamya sevenlere ise bamyanın dondurucuya atılmış hali mutlaka tavsiye edilir. Turşu, tarhana ve erişte ise hemen ilk akla gelen kış hazırlıklarındandır.
Havuçlar yumuşayınca bir kaba alınır ve sıcakken içine bisküviler ufalanarak eklenir. Hindistan cevizi hariç tüm malzemeler yoğurulur ve ceviz büyüklüğü şeklinde yuvarlanır. Hindistan cevizine bulanır ve soğuk olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Havuç suyu içerdiği bazı etkin maddeler bakımından aynı zamanda mükemmel bir seksüel hormon grubu uyarıcısı, aktifleyicisi ve dengeleyicisidir. Bu nedenle, geçici olarak cinsel isteksizliğe veya yaşlılığa bağlı giderek azalan iktidarsızlığa karşı mükemmel bir önleyici ve de takviye edicidir.
Havuç, mideyi kuvvetlendirir ve midenin sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Bağırsakların hareketlenmesine ve görevlerini daha sağlıklı bir şekilde yerine getirmesini sağlar. Zararlı parazitleri temizleme özelliği vardır. Zararlı yağları yakmaya yardımcı olur.
Ayrıca kalorisi düşük bir besindir.100 gr.havuç 20-30 kalori içerir. Havuç “çiğ” olarak yendiğinde kan şekerini artırıp, insülin dalgalanmalarına yol açmadığı gibi, kilo artışına da neden olmuyor. Bu tür sorunlar havuç pişince ortaya çıkıyor.
Yumuşamış, şekli bozuk, solgun renkte olanlar alınmamalı. Havuç kullanılmadan önce, dış kabuktaki kir ve toprak fırça ile uzaklaştırılmalı, sonra soyucu ile dış katman alındıktan sonra tekrar yıkanmalı. Havuç çiğ, haşlanmış, yemeklere eklenmiş, kızarılmış, suyu sıkılmış olarak tüketilebilir.
İlk olarak havuçları temizleyin ve kalın bir şekilde rendeleyin. Ardından zeytinyağını yanmaz tavaya alıp ısıtın. Rendelediğiniz havucu tuzla tavaya alıp suyunu bırakıp çekinceye kadar sürekli karıştırarak kavurun.
Havuçları cam kavanoza doldurun ve üzerini geçecek şekilde su ekleyin. Kavanozun kapağını kapak yardımıyla kapatın ve havuçları buzdolabına yerleştirin. Su bulanık görünmeye başladığında, yani 4-5 günde bir havuçların suyunu değiştirin. Havuçları bu şekilde ortalama 1 aya kadar muhafaza edebilirsiniz.
Havuç özellikle uykudan önce yendiğinde gece boyunca vücudun temizlenmesine yardımcı oluyor. Gün boyu yediklerimizden ve çevresel faktörlerden dolayı vücudumuza giren toksin maddelerin atılması sürecinde havuç çok büyük etki yaratıyor.
Pek çok kişi günde kaç tane havuç yenmeli diye merak etmektedir. Günlük olarak 1 ya da 2 tane orta boy havucun tüketilmesi yeterli ve faydalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri