Kabukları soyulmuş havuçlar cam bir kavanoza alınır. Ve üzerlerini geçecek kadar su eklenir. Kavanozun kapağını sıkıca kapatarak buzdolabında rahatlıkla saklayabilirsiniz. Buzdolabına bu şekilde konulan havuçların bir süre sonra suları bulanıklaşmaya başlayacaktır.
Havucun yeşillik ve yaprak kısımlarını keserek temizleyin. Ardından plastik poşete koyup ağzını hava almayacak şekilde kapatın. Havuçları buzdolabının sebze rafında 2-3 haftaya kadar saklayabilirsiniz. Saklama esnasında havucu elma, armut gibi olgunlaşan meyvelerin yanına koymayın.
Havucun tepesindeki yeşillik ve yaprak bölgelerini kesin. Devamında plastik bir poşete koyup ağzını sıkıca kapatın. Burada amaç havuçların hava ile temasını kesmektir. Bu şekliyle havuçları 2 ila 3 hafta kadar buzdolabında saklayabilirsiniz.
İlgili 38 soru bulundu
Taze, soyulmamış havuçların nemli kalması gerekir, bu yüzden onları saklamanın en iyi yolu havuçları suyla birlikte buzdolabına koymaktır. Havuçları kapalı bir torba veya büyük bir kaba koyun ve ardından tamamen suyla kapatın. Kabı kapak veya plastik sargı ile kapatın.
Yeşillikler Kavanozda Nasıl Saklanır? Eğer poşet yerine kavanoz kullanmak istiyorsanız, yeşillikleri kağıt havluya sarılı bir şekilde cam kavanoza doldurabilir ve kapağını kapatabilirsiniz. Yeşillikleri bu şekilde 1 haftaya kadar taze taze muhafaza edebilirsiniz.
Havuçlar sıradan bir dondurucuda, sıradan plastik bir kapta ya da poşette yaklaşık 9 ay kadar tazeliğini korur. Eğer vakumlanmış bir poşet kullanarak derin dondurucuda saklıyorsan havuçlar genelde niteliği değişmeden 14 ay dayanır. En iyisi donmuş havuçları çiğ olarak değil de yemeklerde kullanmaktır.
Havuç, mideyi kuvvetlendirir ve midenin sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Bağırsakların hareketlenmesine ve görevlerini daha sağlıklı bir şekilde yerine getirmesini sağlar. Zararlı parazitleri temizleme özelliği vardır. Zararlı yağları yakmaya yardımcı olur.
Havuçların üzerine 1 yemek kaşığı iri kaya tuzu ve 1 tatlı kaşığı toz şeker ekleyin. Ardından kavanozun içine 1 çay bardağı elma sirkesi ve havuçların üzerini geçecek kadar su koyun. Son olarak havuçların üzerine 2 tutam kereviz yaprağı yerleştirin. Daha sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
Maydanozları yıkamadan sap kısmını bütün bağ olarak keselim. Temiz ve kuru cam kavanozlara sapları aşağı gelecek şekilde koyulur ve kapağını iyice kapatılır. Buz dolabında saklayalım, yaklaşık 1 hafta taze kalıyorlar.
Maydanozlar 5 dak suyun içinde bekletilir, ardından yıkanır ve süzülmeye bırakılır. Süzülmeye bıraktığımız maydanozları ince ince doğrayıp, buzdolabı poşetine doldurup buzluğa atılır. Lazım oldukça kullana bilirsiniz.
Ben domates, biberi ve salatalığı yıkayıp kurutuyorum, maydanozları ve yeşillikleri, kıvırcığı seçiyorum ve yıkıyorum. Silkeleyerek veya salata kurutucuda fazla suyunu aliyorum sapları dipte kalacak şekilde cam kavanozlara koyuyorum.
Olgun olmayan demet yapılmış havuçların depolama ömrü üst yaprakların pörsüme süresi ile sınırlıdır. %95-100 bağıl nem içeren 0 °C sıcaklıktaki bir depoda 2 hafta kadar depolanabilir. Tazeliğin korunması açısından buzlama metodu tavsiye edilmektedir. Taze tüketim için olan havuçları tamamen olgun değildir.
Havuç suyu amniyonu arttırır, anne adaylarına zindelik verir ve bebeğin gelişimine olumlu katkı sağlar. İçeriğindeki A vitamini sayesinde kan basıncı düzenler ve daha sağlıklı bir hamilelik geçirmeye imkan verir. Havuç suyunun iyi geldiği diğer bir durum ise cinselliktir.
SOĞUK SUDA 5 DAKİKA BEKLETİN
Buzdolabında beklemekten pörsüyen havucu artık atmanıza gerek yok. Buzdolabında bekleyen havuçların yumuşamasının sebebi susuz kalmasıdır.
Öncelikle dereotunu temiz bir havlunun üzerine koyun ve kurutun. Tamamen kuruduktan sonra saplarını tek tek ayırın. Ayıkladığınız dereotunu cam bir kavanoza koyup kapağını kapatarak buzdolabının alt rafında saklayabilirsiniz.
Maydanozları poşetin içine düzgünce yayın. Maydanozların üzerine güzelce bastırıp, poşetin havasını iyice alarak poşeti düğümleyin. Hazırladığınız maydanozları buzluğa düzgün bir şekilde koyup, aylarca saklayabilirsiniz.
Bu işlemde maydanozların nemli olmaması gerekmektedir. Sonrasında maydanozların yaprak ve saplarını ince ince doğrayın. Doğranan maydanozlar buzdolabı poşetinde ya da vakumlu bir poşette buzlukta saklanabilir.
Marulu kesme tahtası üzerine alarak kesin. Marulu kağıt havluya sarın. Bu sayede marulun nemi içerisinde kalacaktır ve marul çıtır kalacaktır. Kağıt havluya sarılı marulları buzdolabı poşetlerine ya da plastik kaplar içerisinde saklayın.
Bunun için otları kağıt havlu veya sebze kurutucusu ile iyice kurutun. Bunun için yıkayıp, iyice kuruttuğunuz otları ve yeşillikleri hava geçirmez kapların içine koyarak buzdolabında saklayabilirsiniz.
Koroplast Buzdolabı Poşeti'ne koyarak dondurunuz, yemek yaparken zamandan kazanırsınız. Maydanoz ve dereotunu baş aşağı gelecek şekilde su dolu kavanozda bozulmadan saklayabilirsiniz.
Küçük bir bidona biraz havuç, biraz aralarına tat versin diye acı yeşil biberlerden ve soyulmuş sarımsaklardan sıra sıra döşenir. Daha sonra bir leğende tuzu, şekeri ve limon tuzu ile sirkesi karıştırılır ve bidonunuza göre su eklenir. Hazırladığımız havuçların üzerinden boşaltılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri