Hindistan cevizinin kabuğunu hiç kırmadan ve ellemeden saklamak istiyorsan güneş görmeyen serin bir yerde 4 ay kadar saklayabilirsin. Hindistan cevizini kırdıktan sonra beyaz kısımlarını rendeleyebilir ve bu kısımları buzdolabı poşetlerine paylaştırabilir ve derin dondurucuda 6 ay kadar saklayabilirsin.
Hindistan cevizi 7-13 yaşları arası meyve vermeye başlar. 60 yıl kadar ürün verir. 90-100 yıl kadar yaşar. Genellikle toz hâlinde satılır, sert kabuğunun altında hindistan cevizi suyu denen yoğun sıvı bulunur.
Hindistan cevizi seçmenin gayet basit ve tek bir yolu var. Hindistan cevizi satın alırken meyvenin özellikle kara delikleri olan kısmını koklayın eğer ekşimiş ve bozuk bir koku alıyorsanız onu almayın.
Taze Hindistan cevizi, olgun büyük kardeşinin aksine buzdolabında saklanmalı ve açıldığı gün tüketilmelidir. Kesilmemiş halinde ise buzdolabında bir haftaya kadar saklanabilir. Bu saklama sırasında suyunun rengi biraz bulanıklaşabilir ancak bu durum tüketime engel değildir.
Hindistan cevizi doğru şekilde saklandığında bozulmayacaktır. İçeriğindeki yüksek oranda bulunan yağdan dolayı, çok sıcak ve güneşli bir yerde tutulduğunda bozulup, ekşir. Eğer dondurucuda saklanırsa da 4 veya 6 ay civarında bozulmadan rahatlıkla saklanır.
İlgili 32 soru bulundu
Ya da yine rendeleyebilir ve buzdolabı poşetlerinde 4 gün kadar buzdolabının normal kısmında da saklayabilirsin.
Hindistan cevizinin alt kısmında üç adet delik bulunur. Bu delikler sayesinde çok kısa bir zamanda içerisindeki suyu boşaltabilirsiniz. Bu üç delikten bir tanesi kısmen diğerlerine göre daha yumuşaktır.
Oda sıcaklığında uzun süre saklandığında tüm yağlar bozulabilir. Bu durum özellikle daha az kullanılan hindistan cevizi, susam ve ceviz yağı için geçerlidir. Taze kalması için hindistan cevizi yağını buzdolabında muhafaza edin. Hindistan cevizi yağı oda sıcaklığında katı bir yağdır.
Peki en iyi Hindistan cevizi nasıl seçilir? Hindistan cevizi satın alırken içi sulu olanlar tercih edilmelidir. Hindistan cevizinin içinde su olup olmadığını anlamanın en kolay yolu, Hindistan cevizini sallayarak içindeki su sesini kontrol etmektir.
Hindistan cevizi üretimi, tüm yıl boyunca sürebilir. Ancak genellikle ilkbahar ve yaz aylarında hasadı yapılır.
Besin değerleri zengin olması bakımından da Hindistan cevizi, cinsel gücü artırıcı etki gösterir.
Hindistan cevizi faydalı ve lezzetli bir meyvedir. Bu meyveyi kırdıktan sonra çiğ olarak zevkle tüketebilirsiniz. Ayrıca suyunu içmenizde herhangi bir sakınca yoktur. Dışı oldukça sert bir meyve olsa da içi kolayca yenebilmektedir.
Hareketli bir yaşam ve spor düzenine sahipseniz; Hindistan cevizi suyunu içerek ihtiyacınız olan enerjiyi doğal yoldan alabilirsiniz. Şeker ve katkı maddeler içermeyen Hindistan cevizi suyu ile vücudun daha dinamik olmasını sağlamanız mümkündür.
Kokonat, ülkemizde Hindistan cevizi olarak bilinen “coconut”ın Türkçe okunuşudur. Hindistan cevizi, Tropikal bölgelerde yetişir. Meyvesi yenir. Hindistan cevizi lifi elde edilir.
Hindistan cevizini günde 1 adet tüketmek en ideal orandır. Bunun yanında hindistan cevizi yağını günde 2 yemek kaşığı tüketmek sağlık açısından daha uygundur. Diğer tüm besinlerde olduğu gibi hindistan cevizini ve yağını tüketirken herhangi bir yan etkisi olması durumuna karşın bir uzmana danışmanız daha iyi olacaktır.
Kırılmamış Hindistan cevizi 4 aya kadar oda ısısında muhafaza edilebilir. Rendelenmiş taze Hindistan cevizi buzdolabı poşetin ya da saklama kabı içerisinde 4 gün buzdolabında, derin dondurucuda ise 6 ay saklanabilir.
Hindistan cevizi kokusu, meyvenin iç kabuğundan ve içindeki tatlı sudan kaynaklı çok özel bir kokudur. Hafif, taze, tatlı, kremsi ve biraz egzotik...
Dünyadaki Hindistan cevizi üretimi en fazla Endonezya, Hindistan ve Filipinler'de yapılır. Tropikal ülkelerin yanı sıra; Sri Lanka, Malezya, Fildişi Sahilleri ve Tayland gibi ülkelerde de yetişmeye uygundur.
Hindistan cevizi; kalsiyum, doymamış yağlar, karbonhidratlar, lif, bakır, manganez, demir, magnezyum, selenyum ve çinko açısından çok zengindir. Bunun dışında bol oranda; sodyum, protein, potasyum, piridoksin, niasin, riboflavin, pantotenik asit, tiamin, C, E ve K vitaminlerini içermektedir.
Hindistan Cevizi Yağı Bozulduğu Nasıl Anlaşılır? Yağ bozulduğunda kendini kolayca ele verir. Dokusunda ve kokusunda değişim barizdir. Yağ üzerinde siyah bir tabaka oluşabilir.
Hindistan cevizi yağı güneş almayan, kuru ve oda sıcaklığında bir yerde yaklaşık 2 yıl dayanabilir.
Hindistan cevizi yağı tüm özelliklerinin yanı sıra iyi bir yüz temizleme ürünüdür. Cildi kir, yağ ve makyaj kalıntılarından arındırır.
Hindistan Cevizi Sıkça Sorulan Sorular
%10 indirimle Aktar Diyarı Kuru Hindistan Cevizi 1 Kg 230 TL'ye, %29 indirimle Hindistan Cevizi 1000 gr - 1kg 131 TL'ye, %18 indirimle Aktarmarka Rende Hindistan Cevizi Kuru 1 kg 150 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Taze Hindistan cevizleri kolay depolanır ancak nem seviyesi yüksek olursa küflenme meydana gelir. Kurutulmuş rende hindistan cevizleri doğal ve tatlandırılmış olabilir. Rendeleme için kabuk soyulduktan sonra et kısmı yıkanır, rendelenir.
Tüm suyunu boşalttıktan sonra sert bir aletle veya bıçağın tersiyle hindistan cevizi kabuğuna vurun. Böylece kabukta çatlaklar oluşacaktır. Çatlaklar yeterince açıldıktan sonra, elinizle iki parçaya ayırın. Hindistan cevizinin iç kısmındaki beyaz kısımları afiyetle yiyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri