Yemeklerin yanında meze olarak sunulan havuç kızartması, 'havuç tarator' olarak da bilinir. Rendelenen havuçlar kızartıldıktan sonra yoğurt, maydanoz ve sarımsak ile birlikte servis edilir.
Fırında Havuç Kızartması, Havuçlu Tart Kek, Venedik Poğaçası, Elmalı Havuçlu Tarçınlı Kek, Yoğurtlu Havuç Kızartması, Havuç Kızartması, Havuçlu Pamuk Kek, Cevizli Havuçlu Kek, Havuçlu Dereotlu Poğaça, Havuç Mücveri, Renkli Patates Topları, seçtiğimiz tariflerin bazıları.
İlgili 17 soru bulundu
Havuç suyu içerdiği bazı etkin maddeler bakımından aynı zamanda mükemmel bir seksüel hormon grubu uyarıcısı, aktifleyicisi ve dengeleyicisidir. Bu nedenle, geçici olarak cinsel isteksizliğe veya yaşlılığa bağlı giderek azalan iktidarsızlığa karşı mükemmel bir önleyici ve de takviye edicidir.
Havuç, mideyi kuvvetlendirir ve midenin sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Bağırsakların hareketlenmesine ve görevlerini daha sağlıklı bir şekilde yerine getirmesini sağlar. Zararlı parazitleri temizleme özelliği vardır. Zararlı yağları yakmaya yardımcı olur.
Yoğurtlu havucun yağ, protein ve karbonhidrattan dengeli oluşu ana yemek yanında ve ya ara öğün olarak tüketilme imkanı sağlar. Yoğurtlu havuç, A vitamini, kalsiyum, potasyum, folik asit ve lif içeriği zengin bir yemektir.
Havuç Tarator – Yoğurtlu Havuç Salatası
Zeytinyağını tencereye bırakınız kuru soğanı doğrayıp içine atıp kavurunuz. Üzerine çenttiğimiz, havuçları ekleyip beraberce kavurunuz. Sonra salçasını ekleyiniz ve suyunu ilave edip tencerenin ağzını kapatın ve ocağın altını yarıma kısınız. Yavaş yavaş pişiriniz.
Havuçlar rendelenir tavaya yağ ilave ederek pişirilir ve soğumaya bırakılır. Bu arada kase içerisine yoğurt alınır , sarımsak rendelenir , tuzu da ilave ederek karıştırılır. Daha sonra havuçta eklenerek iyice karıştırıp dilediğiniz şekilde süsleyip servis edilir.
Az malzemeli ve hemen her sofraya yakışan pratik bir tarif havuç tarator. Anne evinde sık sık sofraya konulan, akşam yemeklerine eşlik edip övgüleri üzerine toplayan bu tarifi yapmak için özel bir gün olsun diye beklemeyeceksiniz.
Havuçlar yıkanıp soyularak halka halka doğranır. Kızgın yağda kızartılır. Yoğurt, mayonez, ezilmiş sarımsak ve tuz karıştırılarak kızartılmış havucun üzerine dökülür. Soğuk olarak servis edilir.
Havuçları geniş bir kaba alarak üzerine zeytin yağı, sarımsak tozu, tuz ve biberiyeyi ekleyin ve güzelce karıştırın. Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye havuç dilimlerini üst üste gelmeyecek şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında fanlı programda 20 dakika pişirin.
Havuçlar yumuşayacak ve suyunu bırakacak , ardından sarımsağı rendeleyelim. Karabiber ve toz kırmızı biber ile beraber havuca ekleyelim. Karıştırıp sirke ve zeytinyağını ilave edip karıştırın 2 saat dinlendirin. Bu şekilde buzdolabında 10 gün içinde tüketebilirsiniz.
Havuçları yıkayıp soyun ve rendenin iri kısmıyla rendeleyin, Sarımsağı minik minik doğrayıp havuçlara ekleyin, Maydanoz, nar ekşisi, zeytinyağ, kimyon ve tuzu da ekleyerek karıştırın.
Havuçtaki şeker miktarı ise sizi korkutmasın. Yüksek miktarlarda tüketilmesi mümkün olmayan havuç kilo almanıza neden olmaz.
Riskli bir durum olmayıp belli bir süreden sonra cilt eski rengine döner. Fakat çok fazla havuç tüketiminde A vitamini görevini yapamaz hale gelebilir. Bu durum yüzünden bağışıklık, cilt, göz kemik sorunları oluşabilir.
Yüksek oradan lif bulunduran havuç, günlük düzenli tüketilirse hazımsızlık ve kabızlık problemlerin önüne geçmeye yardımcı olmaktadır. Uzmanlar, A vitamini ve beta karoten sayesinde cilt sağlığı ve elastikiyetini de korumanın mümkün olduğunu belirtmektedir.
İçinde bulunduğumuz grip mevsiminde doğal gıdaların önemi çok daha iyi... İçerdiği vitaminlerle tam bir şifa deposu olan havuç; akciğer, meme, prostat ve mesane kanserinden koruyor. Siyah üzüm kadar kan yapan havucun etkisini görmek için her gün 1 tane yemek gerekiyor...
Her gece yatmadan önce içilen bir bardak havuç suyu güzel bir uyku sağlar. Aynı zamanda gün içinde çalışan dersleri hafızada tutar.
Havuç - Pişmiş Genelde çiğ yediğimiz havuç, bünyesindeki beta karoten seviyesi arttığından pişirilip yenmeli. Kıvırcık, sağlıklı bir cilt ve bağışıklık sistemi için gerekli olan A ve C vitaminleri bakımından zengindir. Pişirildiğinde bu C vitamini etkinliğini yitireceğinden çiğ yenmesi önerilir.
Havuç gibi sebzelerin ve meyvelerin vitaminlerinin kaybolmaması için kalın doğramak gerektiğini kaydeden Enç, "Ayrıca meyveleri tok karnına değil; aç karnına ya da yemekten 2-3 saat sonra tüketmek daha faydalıdır. Yeşil renkliler folik asit açısından çok iyi bir kaynaktır. Tansiyon rahatsızlıklarında önerilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri