Sebep: Telefonunuz OLED ekrana sahiptir. Ekranda aynı sabit görsel uzun süre kaldığında ekran içeriği değiştikten sonra bile bu görselin çizgileri veya hayalet görüntüsü ekranda kalmaya devam edebilir.
Hayalet Ekranının Çözümü Nedir? Hayalet ekran oluşmaya başladıktan sonra kesin çözümü onarım haricinde yoktur. Geçici bir çözüm olarak eğer cihazınız renk ayarı yapmaya izin veriyorsa cihazınızı soğuk renklere alarak bu görünen simgelerin daha az görünmesini, hatta görünmemesini sağlayabilirsiniz.
Ancak cihazın ekranında uzun süre sürekli bir şekilde açık olan görüntüler, cihazınızın ekranında silik bir şekilde görünerek telefonunuzda hayalet ekran sorunu yaşanmasına yol açabilir. Hayalet ekran, genelde akıllı telefonlarda karşılaşılan bir sorun olarak biliniyor.
Bu sorun, kablo gevşekse veya yıpranmışsa meydana gelir. Çözüm: Kablonun doğru bir şekilde takılı olduğundan emin olun ve gevşek bağlantıları sıkın. Ayrıca, kablo yıpranmışsa, yeni bir kablo alarak yatay çizgileri ortadan kaldırabilirsiniz.
İlgili 33 soru bulundu
Mikrofiber Bezle Temizleyin
Telefon ekranındaki küçük çiziklerin bazen görünür hale gelmesinin nedeni, ekranın üzerinde biriken kir ve yağ kalıntılarıdır. Bu kalıntılar ışığı saçarak çizik görüntüsü oluşturabilir. Bu durumu önlemek için düzenli olarak telefon ekranını mikrofiber bir bezle temizlemek önemlidir.
Bunlardan biri de iPhone ekranlarında beliren yeşil çizgidir. OLED ekranlar zengin renkler üretmesinin yanı sıra ekrandaki piksellere tek tek ışık verebilme teknolojisine sahiptirler. Yeşil çizgi problemi ise bu piksellere iletilen elektrik voltajında düzensizlik olduğunda ortaya çıkar.
Ekran kartının hasar görmesi veya aşırı ısınması, ekranınızda siyah çizgilerin oluşmasına neden olabilir. Ekran kartının soğutmasını kontrol etmek, termal macununu yenilemek veya ekran kartını değiştirmek bu sorunu çözebilir.
Kırık ön cam üzerinde örümcek ağı desenlerini gibi kırıklar görürsünüz. Ancak bazen cam ekran sağlam olur ve kullanmaya çalışana kadar hasarı fark etmeyebilirsiniz. iPhone iç ekran kırıldıysa: Ekranda siyah noktalar, renksiz alanlar, mürekkep benzeri lekeler veya bulanık bölümler görebilirsiniz.
İç ekranınızın kırılması durumunda cihazınızın mutlaka teknik servise ulaşması gerekmektedir. İç ekranın kırılma nedenleri; Uyumsuz/hasarlı şarj aleti kullanımında veya cihazının uzun süre şarjda bekleme durumunda bataryanız şişer ve bu durum bataryanızın patlamasına neden olabilir.
Ancak her ikisi de yönergeler takip edilerek tek seferde kolayca takılabilir. Bu nedenle “Hayalet ekran telefona zarar verir mi?” sorusuna karşılık olarak ekran koruyucular ekstra bir katman görevi gördüğü ve çıkarılabilir olduğu için telefona zarar vermez aksine koruma sağlar.
hayalet ekran denilen telefonum ısınınca ekranda daha önce girdiğim uygulamanın gölgesinin kalması durumu.
Görüntüyü bozar, bozar derken şöyle ki ekranın canlılığı gidiyor. Kamerayı da hafif bulanıklaştırabilir ne kadar iyi yapılırsa o kadar iyi olur kamera.
Peki 'Ghost Screen' sorununu çözmek mümkün mü? LCD ekranlarda sıkça yaşanan 'Ghost Screen' problemini gidermek ne yazık ki mümkün değildir. Donanımsal tamirle ya da yazılımla bu sorunun önüne geçemezsiniz. Bu sorunun çözülmesi ve cihazınızın tekrar eskisi gibi görüntü vermesi için ekran değişimi yapılması gerekir.
Hayalet Modu'nu açmak için:
Harita'yı aç Harita ekranının üst kısmındaki ⚙️ düğmesine dokun. 'Hayalet Modu'nu açık konuma getir.
Monitör hayalet ekran koruyucu kullandığınızda yan tarafınızda bulunan kişiler, incelediğiniz içerikleri ya da yaptığınız işlemleri göremez. Bu sayede cep telefonu, tablet veya bilgisayarınızda işlemlerinizi rahat bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
İç ekranla dış ekranın herhangi bir bağlantısı yok. Asıl görüntüyü veren iç ekrandır. Dış ekran basit bir çerçeve sadece. Teknik olarak iç ekranın zarar görebilmesi için dış ekranın da hasar görmesi gerekiyor. Ancak sorunu cevaplayacak olursak, evet iç ekranı değiştirirler.
Akıllı telefonlarda ekran değişimleri yaklaşık olarak 20 dakika sürer ve bir yoğunluk olması halinde ise en geç 2 saat içerisinde yapılarak müşteriye teslim edilir. Ekran değişimi için firmalar çoğu zaman hem orijinal hem orijinale yakın ekran alternatifleri ile hizmet verir.
Kırık ekran, telefona genel olarak teknik bir zarar vermez ancak dokunmatik ekranlı bir telefonda ekranın kırılması, ekranın bazı bölgelerinde dokunmatik sorunlar yaratacağından telefonu iyi bir şekilde kullanma konusunda bir engeldir.
Bir ekran bozulduğunda veya hasar gördüğünde, ekranda boyutu zamanla büyüyen çizgiler, desenler veya siyah lekeler görebilirsiniz. Hasar ciddiyse ekran tamamen siyah olabilir. Ekran çatlak değilse veya gözle görülür şekilde hasar görmemişse en grafik sürücüsüne sahip olduğunuzdan emin olun.
Çizgiler Ekran Görüntüsüyle Beraber Hareket Ediyorsa:
İşaretçi konumu etkinleştirildiğinde, telefon ekranınız dokunmatik verilerinizi parlak izler ve kesişen mavi çizgiler şeklinde görüntüler. İşaretçi konumu özelliğini Ayarlar bölümünde arayarak devre dışı bırakabilirsiniz.
Akıllı telefonların ekran kararması sorunu, çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu nedenler arasında yazılım hataları, donanım sorunları ve kullanıcı hatası bulunmaktadır. Telefon ekranının kararması, genellikle cihazın aşırı ısınması, uygulama çakışmaları veya sistem hataları sonucu meydana gelir.
Az miktarda diş macununu yumuşak bir bez ya da pamuklu kulak çubuğunun üzerine sürün. Diş macunlu bez ya da kulak çubuğunu, çizik görünmez olana dek ekrana dairesel şekilde sürün. Çiziğin görünmez olmasının ardından ekranınızı hafif nemli bir bezle silip, fazlalık diş macunlarını temizleyebilirsiniz.
iPhone 11 (Orjinal) dokunmantik alanının bir kısmı veya tamamı basmıyor veya iç ekran kırılması sonucu ekrana görüntü gelmiyor ise değişim fiyatı 3000 TL + KDV' dir. Ekran değişimi işlemini, elektronik eğitimlerini almış ve belge sahibi Profesyonel Nano Servis teknisyenleri tarafından aynı gün içerisinde yapılmaktadır. ...
simgesine dokunun. Düz çizgi çizme: Araç çubuğunda cetvele dokunun, sonra cetvelin kenarı boyunca bir çizgi çizin. Cetvelin açısını değiştirmek için iki parmağınızla cetveli basılı tutun, sonra parmaklarınızı döndürün.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri