Başarıyı, genel olarak bir işi belirli bir süre içinde istenilen biçimde bitirmek, hedefe ulaşmak olarak tanımlayabiliriz. Diğer bir ifade ile bir dizi beklentiyi karşılama durumudur da diyebiliriz. Kimilerine göre başarı; para, şöhret, zenginlik, eğitim, güçlü ilişkiler kurabilmektir.
İlgili 19 soru bulundu
Başarılı insan hedeflerinden vazgeçmeyen, başarısız olmaktan asla korkmayan, karşılaştığı her probleme çözüm odaklı yaklaşan ve sonuca kolay ve kısa sürede ulaşılmayacağını bilen insandır. Başarı ise hayatımızdaki en göreceli kavramlardan biridir.
Çalışkan olmak için kişinin istekli, gayretli, sabırlı, disiplinli, planlı ve düzenli olması gerekir. Sabırlı olmak ve azimle çalışmak çalışkan olmak için ilk şarttır. Kişinin sorumluluklarını bilmesi, iç disipline sahip olması, hedeflerini belirlemesi ve amacına ulaşmak için gayret sarf etmesi gerekir.
Başarının temel adımları arasında disiplinli, planlı olmak, zamanı iyi yönetmek, kitap okumak, daha az uyumak ve daha çok çalışmak yer alır. Başarılı her bireyin temelinde, onları hedeflerine ulaşmaya iten bir disiplin düzeyi vardır.
Bu kelimeden türetilmiş olan başarılı, hedeflerini gerçekleştiren, rakiplerini arkada bırakan ve belli başlı alanlarda rüştünü ispat eden kişi anlamına gelir. Başarılı ne demek, TDK sözlük anlamı nedir?
Mutlak başarı şanstır. Göreli başarı çalışmak, seçimler ve alışkanlıklardır. Doğal olarak bu tanımdan sonra gelen önemli bir iç görü vardır: Sonuçlar daha aşırı hale geldikçe, şansın rolü artar. Yani, mutlak anlamda daha başarılı hale geldikçe, başarınızın daha büyük bir kısmını şansa bağlayabiliriz.
Herkes başarılı olabilir. Başarıya yalnızca üstün yetenekli insanların ulaştığı düşünülmemelidir. Başarıyı elde etmek için çabalamak gerekir. Konuyu daha detaylandırmak gerekirse başarıya giden yollar konuşulmalıdır.
Kitap Alıntısı on X: ""Başarının sırrı nedir bilmiyorum ama başarısızlığın sırrı herkesi mutlu etmeye çalışmaktır." Bill Cosby" / X.
Neden başarılı olmak istediğimizi bilmek başarılı olmamızda bizi en çok tetikleyecek unsurdur. Eğer neden başarılı olmak istediğimizi bilirsek hedeflerimizi belirlememiz kolaylaşır, aynı anda farklı şeyler yapmaya çalışmayız, kendimizi hedefimiz doğrultusunda geliştiririz. Bu da başarıya ulaşmamızı sağlar.
Başarı, birçok faktörün bir arada etkileşimi sonucunda oluşur. Bu nedenle, şans ve çalışma arasındaki ilişki, başarının oluşması için gereklidir. Örneğin, bir oyuncunun profesyonel bir spor kariyerine sahip olması için, oyuncunun yetenekli olması şarttır ancak aynı zamanda çok çalışması ve antrenman yapması gerekir.
Başarı, gücü kendinden alabilmek, kendi ayaklarının üzerinde durabilmektir. Başarı, hiç yılmamak, azimli ve kararlı olmaktır. Başarı, kendini yazgısını ancak kendisinin çizeceğini bilmektir. Başarı, kendisi olabilmektir.
“PARA başarının ölçütü müdür” sorusunun cevabı, başarılı olmak istediğiniz alana göre değişir. Başarıyı ölçmek için, birincil ve ikinci ölçütler vardır. Kariyer alanına göre, birincil ve ikincil ölçütler değişir. İşadamları için, para başarının birincil ölçütüdür, kültür seviyesi ise ikincil ölçüttür.
Arık, A., Arkonaç, S. A., Yılmazer, N. Ve Cinan, S. (1991)'de yaptığı çalışmada lise öğretmenlerine göre ideal bir öğrencide bulunması gereken özellikler; araştırıcı, öğrenen, çalışkan, dürüst, saygılı, terbiyeli, gayretli, azimli, insanları seven, sorumluluk sahibi, irdeleyici tutuma sahip olmalarıdır.
Başarı Duası Okunuşu: “Rabbi zidni ilmen ve fehmen ve el-hıkni bi's salihin.Rabbişrahli sadri ve yessir li emri vahlü'l-ukdeten min lisani yefkahu kavli. Ya Hafız, Ya Rakib, Ya Nasır, Ya Allah. Rabbi yessir ve la tüassir, Rabbi temmim bi'l hayr.”
Çalışkan, azimli, odaklı ve en önemlisi pozitif bir tutuma sahip olurlar. Kendilerine güçlü bir şekilde inanırlar ve kendilerinin daha iyi bir versiyonu olmak için sürekli olarak zihinlerini motive ederler. Başarılı insanlar iyimser ve pozitif tavırlarıyla çevrelerindeki diğer insanlara da cesaret verirler.
Başarı, belirli bir hedefe ulaşma veya istenen sonucu elde etme durumudur. Bu hedef veya sonuç, kişinin kendine veya başkalarına karşı belirlediği bir ölçüt olabilir. Başarı, birçok farklı alanda ve düzeyde ölçülebilir, örneğin akademik başarı, spor başarısı, iş başarısı, sanatsal başarı vb.
Başarılı insanlar, öncelikle hedef odaklı ve sonuç elde etmeye yönelik düşünürler. Bu düşünce yapısı, iş hayatında daha fazla sorumluluk üstlenme, işleri daha hızlı ve etkin yönetme, sürekli öğrenme ve gelişme arzusu gibi sonuçlar doğurur.
Sonuç olarak, güvenilir insanı tanımlamak için “dürüstlük”, “yalan söylememek”, “sadakat”, “samimiyet”, “saygılı olmak”, “sır tutmak”, “güvenilir olmak”, “yardım severlik”, “açık sözlülük”, “sözünü tutmak” ifadeleri ilk 10 sırada yer almıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri