Hayıtbükü'nün plajı kum ve yer yer çakıldan oluşur. Bu nedenle bölgeye gelirken yanınızda bir deniz ayakkabısı getirmeniz iyi olabilir.
Tertemiz, sakin, rüzgarsız bir deniz. Samimi insanlardan oluşan bir kitle. Sırtınız yemyeşil dağ. Araba ile de gidilebiliyor Donuzçukuru gibi değil.
Datça merkezde olan bu plajı da deneyimlemek istedik. Adından da anlaşılacağı gibi dibi kum, ki Datça'da kum plaj bulmak güç. Suyu sıcak, dalgasız ve uzun süre derinleşmiyor bu yüzden çocuklar içinde uygun.
Hayıtbükü ve Ovabükü
Hayıtbükü, restoran ve konaklama seçeneklerinin çeşitli olduğu, denizi sığ ve berrak popüler bir plaj. Ovabükü işletmelerin daha az sayıda olduğu, uzun kum plajıyla ve hafif esintisiyle deniz keyfini, sessizliği tatmak için en keyifli noktalardan biri.
1. Ovabükü Plajı Datça'nın en güzel, en bakir, en sessiz koyu. Etrafta Restaurant ve yeme içme imkanı mevcut.
İlgili 39 soru bulundu
Plaj; kıyı şeridinde denize girmek için düzenlenmiş, genellikle kumluk veya çakıl taşlı alan. Bir Plajı oluşturan parçacıklar tipik olarak kum, çakıl, zona, çakıl taşları gibi kayadan yapılır. Kumluk olanlarına kumsal denir.
Datça'nın merkezinde girilebilecek en güzel deniz diyebilirim,adından da anlaşılacağı üzere plajı taşlık, denizi dalgasız ve berrak,burada yüzmek çok keyifli.
Küçük, imkanları az olan bir plaj. Suyu Akdeniz için oldukça soğuk ancak plajın içinde kalan küçük gölün suyu ılık.
Palamutbükü
Palamutbükü, Datça merkeze 30 kilometre uzaklıkta bulunan oldukça popüler bir koy. Koy içerisinde geniş kapsamlı bir işletme bulunuyor. Palamutbükü'nde her ne kadar kum plaj değil taşlık plaj bulunsa da, biz burayı çok seviyoruz.
Palamutbükü'nün denizi tertemiz ve sahil şeridi taşlık. Deniz çabuk derinleşiyor, bu yüzden çocuklu ailelerin dikkatli olmasını öneririz. Plajın içerisinde şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz, yiyecek ve içecek gibi ihtiyaçlarınızı temin edebileceğiniz işletmeler bulunuyor.
İzlanda'nın güney kıyılarında bulunan bu görkemli plaj, sıcak lavların okyanusa akmasıyla meydana geldi. Plaj yalnızca siyah kumlarıyla ünlü değil; bölgede bulunan palyaço gagalı Puffin kuşlarına da aynı zamanda ev sahipliği yapıyor.
Kum denizi plajı, İzmir ilinin urla ilçesine bağlı olan bir plaj olarak yer almaktadır. Bu plaj İzmir ilinin en güzel ilçelerinden birindedir. Bu plaja isteyen kişiler kendi araçları ile ulaşabilirler. Plaja ulaşmak için İzmir ilinden urla ilçesine gidilir ve sonrasında tabelalar takip edilerek plaja varılır.
Deniz dalgasız ve sığ, ısısı da oldukça iyi.
Denizinin sığlığı ve rüzgâra karşı korunaklı yapısı nedeniyle özellikle çocuklu ailelerin tercih ettikleri Hayıtbükü Plajı, Datça ilçe merkezine 18 kilometre uzaklıktaki Mesudiye Köyü'nde bulunuyor.
Muze kart ile giris yapabiliyorsunuz, otopark ucreti alinmiyor. İsterseniz kiyisdinda denize de girebilirsiniz .
Datça'ya bağlı Mesudiye köyü sınırları içerisinde bulunan Kızılbük ve Hayıtbükü koyları, Antik Çağ'dan kalma tarihî Knidos Antik Kenti'ne oldukça yakın bir konumdadır. Hayıtbükü, Datça'nın en seçkin koylarından biri olarak bilinmektedir.
Bahamalar'daki Harbour Adası'nda pembe renk, aslında kırmızımsı pembe bir kabuğu olan ve mikroskobik bir organizma olarak bilinen foraminifera'dan gelirken kum mercan, kabuklar ve kalsiyum karbonatın bir karışımıdır.
İnce tanecikli kumların çevrelediği sahili bulunan plajın denizi sığ olması nedeniyle çocuklu aileler tarafından tercih edilebilmektedir.
Erdek Sahili
Yaz sezonunda sık sık ziyaret edilen sahil düzenli olarak temizlenmektedir. Çevresindeki rakımın oldukça yüksek olduğu bilinirken ağaçların da oldukça fazla olduğu görülmektedir. Kafa dinlemek isteyenlerin uğrak noktası olan bu sahil temiz olmasıyla yüzme keyfi vermektedir.
Marsa Alam gerçekten büyüleyici bir cennet! Muhteşem mercan resiflerini ile ve dünyanın en sıcak denizi ile meşhur.
Ayvalık plajlarında dikkat etmeniz gereken iki şey var; biri (çok fazla) çocuk gürültüsü. O yüzden yanınıza müzik dinlemek için kulaklığınızı almanızı öneririm. İkincisi ise denizi. Ayvalık ve Cunda'nın denizi neredeyse Bozcaada'nın denizi kadar soğuk.
Suyun sıcaklığı enfes, tertemiz, dibi görünen bir deniz. Sahili tamamen çakıl. Tüm sahil boyunca küçük işletmeler mevcut, tüm gün kiralama yapabilme ve yemek/içecek hizmetlerinden faydalanma şansınız var..
DATÇA'DA İKLİM
Kuzeyden esen serin yaz meltemleri bunaltıcı sıcağı ve nemi yok eder.
Akdeniz'de olmasının bir sonucu olarak suyu Haziran'da çoktan ısınmış oluyor. Buraya gelirken deniz ayakkabısı getirirseniz çok iyi olur, aynı zamanda yiyecek ve içecekleri de yanınızda getirmeniz gerekiyor.
Trekking yapabileceğiniz güzel rotalar da var burada. Datça Kaç Günde Gezilir? Datça'yı 3 ya da 4 günde hem gezebilir hem de tatil yapabilirsiniz. Ne zaman gidilir derseniz Mayıs ayından Eylül sonuna kadar olan süreci tercih edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri