Bazı yemeklerin günlük tüketilmesi uygun, bazı yemekler ise 2-3 gün buzdolabında bekletildikten sonra kullanılabilir. Sebze çorbaları da buzdolabında bekleyebilir. Ancak yoğurt, etli ve tavuklu çorbalar günlük olarak tüketilmelidir. 12 saati geçmemesine özen gösterilmelidir.
İçinde renklendirici, koruyucu ve trans yağ bulunmamasından dolayı oldukça sağlıklı öğünler sağlıyor. Yayla hazır çorbalar koruyucu madde içermediğinden dolayı açıldıktan sonra buzdolabında saklanmalıdır. Yayla hazır çorbalar açıldıktan sonra en fazla iki gün içinde tüketilmelidir.
Çorbanın ısısı oda sıcaklığına geldikten hemen sonra buzdolabına kaldırıyorum. Uzmanlar pişmiş yemeklerin oda sıcaklığında en fazla 2 saat, hatta yaz mevsiminde en fazla 1 saat bekletilebileceğini belirtiyorlar. Bu süre aşıldığında gıda zehirlenmesine yol açabilecek bakterilerin sayısı hızla çoğalıyor.
hazır çorba soğuk suya dökülür ve hemen karıştırmaya başlayarak ısıtılır, en sonunda da kaynar. yine topaklanma varsa çöpe atılır.
Piştikten sonra en fazla iki gün muhafaza edebilirsiniz. Buzdolabında çapraz bulaşmayı önlemek için mümkün olduğunca en alt rafta tutmanızda fayda var. dondurucuda bekletmeyin.
İlgili 41 soru bulundu
Bazı yemeklerin günlük tüketilmesi uygun, bazı yemekler ise 2-3 gün buzdolabında bekletildikten sonra kullanılabilir. Sebze çorbaları da buzdolabında bekleyebilir. Ancak yoğurt, etli ve tavuklu çorbalar günlük olarak tüketilmelidir. 12 saati geçmemesine özen gösterilmelidir.
Su olmayınca da haliyle ürün bozulmaz ve bu şekilde hazır çorbalar içerisinde hiçbir koruyucu madde olmadan 2 yıl dayanabilmektedir."
Çorbanızı poşete ya da saklama kapıda yerleştirdikten sonra ağzını hava almayacak şekilde kapatmanız önemli, unutmayın. Bunun yanı sıra poşetin ya da kabın üzerine mutlaka bu işlemi yaptığınız tarihi ve çorbanın ismini not edin.
Yemeklerin en fazla 1 kere ısıtılması gerekir.
İkinci kere ısıtılacak yemekte bakteri oranı üretim oranı artacaktır. Yemekler nerede ısıtılırsa ısıtılsın fark etmez, kesinlikle kaynama derecesine gelene kadar ısıtılması gerekmektedir. Yemeğin ısıtıldığı, kokusunun gelmesi ile anlaşılacaktır.
► Artan çorbaları buzlukta saklamanın en pratik yolu buzluktaki ısılara dayanıklı buzdolabı poşetleri ya da kilitli poşetlere koymaktan geçiyor. Çorbanız iyice soğuduktan sonra buzdolabı poşeti ya da buzluğa atılmaya uygun kilitli poşetin içine çorbayı dikkatlice boşaltın.
Buzdolabından çıkan yemeğin yeniden ısıtılmasının değil, kaynatılması gerektiğine dikkat çeken Doğan, “Bir çorbayı tekrar ısıtmak doğru değil, kaynatmak gerekiyor.
Pişmiş yemekler, buzdolabında bekleseler dahi, uzun süre tüketilmezlerse bozulabilirler. Yemeğin bozulduğunu kokusundan ve tadından kolaylıkla anlayabilirsiniz. Bozulan yemeğin tadı ekşi olur.
Bir kavanoz çorbanın buzdolabındaki raf ömrü sebze çorbaları için bir hafta, hayvansal içerikli çorbalar için 2 gün olacaktır.
Buzdolabında hava almayan bir kapta 2-3 gün saklanabilir. Çelik tencerenizde hava almadığı için 2-3 gün bozulmadan duracaktır. Ayrıca, hava geçirmez kavanozlara konarak, derin dondurucuda 6 ay saklanabilir.
Araştırmalar, düzenli olarak çorba yiyenlerin, çorba yemeyenlere kıyasla obez olma olasılığının daha düşük olduğunu ortaya koymuştur. Çorba düşük kalorilidir ve aynı zamanda inanılmaz derecede doyurur. Günlük menünüze çorba eklemek, günlük yediğiniz kalori miktarını azaltmanıza yardımcı olabilir.
Diyet listelerine eklenecek olan çorbanın kalori değeri düşük besin değeri yüksek olanlardan olmasına özen gösterilmesi gerekmektedir. Özellikle kremalı, bol yağlı ve hazır çorbalardan uzak durmak gerekmektedir. Hazır çorbalar içlerinde bulunan nişastadan dolayı diyet listeleri için uygun olmamaktadır.
Bu yüzden çorbaları tencereye koyup kapağını kapatın ve buzdolabında muhafaza edin. Çorbayı ısıtmadan önce içerisine bir miktar su ekleyin. Ardından kısık ateşte ısıtabilirsiniz. Sulu yemekler, ağzı kapalı kaplarda buzdolabında 4 güne kadar muhafaza edilebilir.
Doğru şekilde saklanmış yiyeceklerin ne kadar süreyle yenebilecekleri, her kaynakta farklı yazıyor. Uluslararası bildirilerde kullanılan sağlık tavsiyeleri, “En fazla 4 gün yenebilir” diyorlar. Bazı kaynaklar ise bu sürenin, her hangi bozulma belirtisi görülmüyorsa, bir haftaya kadar uzatılabileceğini söylüyor.
Hazır çorbaların sık tüketimi ile metabolizma ve bağırsak florasında bozukluk oluşabilir ve kalp-damar rahatsızlıkları, kanser, metabolik sendrom gibi birçok hastalığa davetiye çıkarabilir.
Pişmiş et ve balığın buzdolabındaki dayanma süresi 3 ila 4 gün arasındadır, ancak balık veya deniz ürünleri çorbası genel olarak buzdolabında 1 gün saklanmalıdır. Tavuk ve hindi gibi kümes hayvanları ise yaklaşık 2 gün saklanabilir. Ancak, ürünler pişirilmediğinde saklanma süreleri değişir.
Anne sütü ve formül mama ilave edilmiş çorbayı soğuduktan sonra tekrar ısıtmayınız, ertesi gün tekrar aynı çorbayı bebeğinize servis etmeyiniz. Mümkünse az miktar tek öğün için hazırlayınız.
Evet buzdolabında muhafaza edip sonradan ısıtarak tüketebilirsiniz. Bu şekilde 2 gün saklayabilirsiniz.
Hava almadığı için 2-3 gün bozulmadan duracaktır. Sonuç: Tavuk suyunu hazırladıktan sonra kapalı ve hava geçirmez kaplara alırsanız, buzdolabında 3 ila 4 gün dayanacaktır.
Özellikle ani açlık anlarında kolayca hazırlanan hazır çorbalar hiçbir besleyici madde içermez. Aksine sağlığa zarar verir. Hazır çorbaların içinde TBHQ adı verilen madde bulunur. Tersiyer bütil hidrokinon olarak bilinen koruyucu madde petrol yan ürünüdür ve genellikle antioksidan olarak bilinir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri