KAN ŞEKERİNİ DÜZENLER Çörek otu, yüksek kan şekerini düzenli bir şekilde tutmaya yardımcı olur. Yedi farklı çalışma sonucunda, çörek otunun açlık ve ortalama kan şekeri değerlerini iyileştirdiği tespit edildi.
Damar hastalıklarını önler ve hazmı kolaylaştırır. Çörek otu ayrıca idrar söktürücü özelliği ile safraya da iyi gelir. Yaraların çabuk iyileşmesini ve hücrelerin yenilenmesini hızlandırır. Alerjiyi önler.Savunma sistemini dengeler.
Hazmı kolaylaştırarak mide rahatsızlıklarını hafifletir. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlayarak bağırsak sağlığını korur. Zararlı alışkanlık ve sağlıksız beslenmeden kaynaklı karaciğerde biriken toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Karaciğer sağlığını koruyarak kanser riskini azaltır.
NE KADAR SÜRE KULLANILIR
Bu etkinin devam etmesi için çörekotu nu ömür boyu almak gerekir. Etkinin devamı için alınmasına 2 günden fazla ara verilmemelidir. Tam şifa elde edildikten sonra bırakılırsa hastalık tekrar nüks edebilir. Ortalama 6 aylık süre tüm hastalıklar için kesin süre değildir.
1 yemek kaşığı kadar çörek otu yağı yemeklerin içerisine ya da salatalara eklenebilir. 1 kase yoğurt içerisine 1 çay kaşığı kadar çörek otu yağı konulup tüketilebilir. 1 dilim ekmek üzerine 3 – 5 damla kadar çörek otu yağı damlatılıp tüketilebilir. Kahvaltı öncesinde aç karnına oral yol ile tüketilebilir.
İlgili 35 soru bulundu
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) çörek otu için: "Çörek otunu kullanın, ölümden başka her şeye devadır." buyurmuşlardır. Ayrıca çörek otu yağının iyileştirici ve güzelleştirici olması nedeniyle Kleopatra tarafından da kullanıldığı bilinmektedir.
Binbir derde deva olan çörek otu yağının faydaları saymakla bitmiyor. Sedef, akne, vitiligo gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan çörek otu yağı bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Peki çörek otu yağının faydaları neler, zararları var mı?
Sık kullanım formu yağ ve toz şeklinde olan çörek otu, poğaça, börek gibi hamur işlerinin yanı sıra çorba, salata ve mezelere lezzet vermesi için de kullanılır. Günlük tüketimi 1 çay kaşığı şeklinde önerilen çörek otunun sıklıkla kullanılan yağının da 1 tatlı kaşığı olarak tüketilmesi önerilir.
Eğer öğütülmeden, tohum halinde tüketilirse sindirimi çok zor olabilmektedir. Bu nedenle öğütülerek veya çiğnenerek tüketilmelidir. Çörek otu tohumu, öğünlerden önce bir çay kaşığı kadar çiğnenebilir. Sindirimini kolaylaştırmak için su veya bal kullanılabilir.
Saç, cilt ve iltihap tedavisinde kullanılabilir. Antioksidan ve antiflamatuar özelliği vardır. Birçok hastalığı iyileştiren çörek otu yağı ödem arttırcı ve zayıflatıcı özelliği vardır.
Sağlık açısından yararları olmasının yanı sıra kilo vermeyi kolaylaştırdığı da bilinen çörek otunu ya da yağını, sabahleyin aç karna öğle ve akşam öğünlerinden önce bir çay kaşığı kadar su ya da yoğurtla tüketebilirsiniz.
Bazı Hastalıklarda Çörek Otu:
Romatizma, şeker hastalığı ve yüksek kolesterol gibi metabolik hastalıklar için çok etkilidir. İktidarsızlık ve kısırlık sorunlarında da yine etkili bir destekleyicidir. Çünkü çörek otu, cinsî hormonları düzenlemekte, bedenî ve ruhî olarak zindelik ve dinçlik vermektedir.
Çörek otu, ağız yoluyla az miktarlarda alındığında genellikle çoğu insan için güvenlidir ve zarar verici değildir. Yani, yiyeceklerin ve ekmek gibi hamur işlerinin içerisinde baharat şeklinde kullanılan çörek otunun bir zararı yoktur. Çörek otu özü ve yağı ise kısa vadeli tıbbi kullanımlarda güvenlidir.
Çörek otu kan şekerini dengeler, sağlıklı bir kalp için yardımcı olur. Kan basıncını sabit tutar. Sindirim sistemini destekler. Anksiyeteyi azaltarak kaliteli bir uykuya yardımcı olur.
Çörek otu yağının faydaları arasında antioksidan, antibakteriyel, antifungal (mantar önleyici), enflamasyon (iltihap) giderici, şeker ve tansiyon düşürücü etkiler yer almaktadır.
Çörek otu direkt olarak tüketilecekse 1 çay kaşığı olacak şekilde tüketilmesi gerekir. Çörek otu yağı da yaklaşık 1 tatlı kaşığı tüketilmesi önerilir.
Çörek otunun faydaları
Hazmı kolaylaştırır, bağırsakları çalıştırır, idrar söktürür. A, E ve C vitaminlerinden dolayı antioksidan üretimine destek vererek toksinleri atar. Düzenli kullanımda kan şekerini düşürür.
Gün içinde yoğurtla karıştırılıp tüketilen çörek otu, diyabet hastalıklarına iyi gelmektedir. Ayrıca çölyak, erken menopoz gibi hastalıklara iyi gelir. Anne sütünü arttırır.
Yaraların iyileşmesini hızlandırması, adet döngüsünü düzenlemeye yardımcı olması, sindirim sistemini koruyucu etkisi çörek otunun faydaları arasında gösterilir. Çörek otu yağının tümör önleyici etkisinden dolayı; meme, cilt, karaciğer ve kolon kanserinde faydalı etkileri gözlemlenmiştir.
Çörek otunun öksürüğü kesme özelliği vardır. Hücreleri yenileyen çörek otu yaraları hızla iyileştirir. Mide dostu olan çörek otu hazmın kolaylaşmasına destek verir. Regl döneminde oluşan ağrıları ve çeşitli sorunları hafifletir.
İnsan sağlığına sayısız faydaları olan ve negatif enerjilere karşı koruyucu etkisi olduğu bilinen Çörek Otu'nu üzerinde taşıyanları nazara, negatif enerjilere karşı koruması, şans kısmet açması, bolluk ve bereket getirdiği bilinmektedir.
İşte faydalarından bazıları: Kemik, kas ve eklem ağrılarına iyi gelir. Artrit ve romatizma ağrısını geçirmeye fayda sağlar. Bu etkileri için gece yatmadan önce ağrıyan bölge çörekotu yağıyla ovulur.
"Sizlere şu çörek otunu tavsiye ederim. Zira bunda ölümden başka birçok hastalık için şifa vardır."(C.Sağir,2/53; F.Kadir, 4/338.)
Çörek otu yağı hangi ilaçlarla kullanılmaz
Çörek otu yağının bazı ilaçlarla etkileşime girme ihtimali bulunmaktadır. Özellikle warfarin (Coumadin) ve metoprolol (Beloc zok, mecorlong, saneloc vb.) gibi beta blokerlarla etkileşime girebilmektedir. Dolayısıyla bu ilaçlarla birlikte kullanımı doktora danışılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri