👉🏻 Eğer günlük beslenmenizde almanız gerekenden fazla enerji aldıysanız ve enerjiyi aşmanızın büyük payı alkoldeyse e pek tabi kilo almanıza neden olacaktır. Bunun dışında kan şekerinizin aniden düşmesine sebep olarak daha fazla şeker / basit karbonhidrat tüketmenize neden olabilir.
Aşırı miktarda tüketilirse kilo aldırıyor
En son yapılan çalışmalara göre, aşırı miktarda alkol tüketimi kilo alma riskini doğururken, hafif veya orta derecede alkol tüketmek kilo artışına neden olmaz. Protein, yağ ve karbonhidratlardan farklı olarak, alkol vücutta depolanmayan toksik bir maddedir.
Tüketti-ğiniz alkol rakı, viski ya da votkaysa işiniz daha da zorlaşıyor çünkü bu tür distile içkiler daha çok kalori içeriyor, daha kolay şişmanlatıyor.
Evet yapılan son araştırmalar fazla alkol tüketiminin kişilerde belirli hastalıklara yol açarken kilo almaya da neden olduğunu göstermektedir. Yoğun bir şekilde alkol tüketimi kişilerin vücudundaki su dengesini bozmakta ve bu da çoğu zaman ödem miktarının artmasına neden olmaktadır.
Özellikle bel bölgesinde yoğunlaşan yağlardan kaynaklı birçok kişi olduğundan daha fazla kilolu gözükmektedir. Fakat alkolü bıraktıktan bir ay sonra kişilerin bel bölgesindeki yağ yakımı hızlanmakta ve kilo verme süreçleri kısalmaktadır.
İlgili 22 soru bulundu
- Dr. Başak: Her gün düşük dozlarla içmek veya 40 yılda bir sarhoş olmak sizin alkolik olduğunuzu göstermez.
Alkolün vücutta su tutulmasını sağlayan antidiüretik hormonun salınımını azaltarak susuzluğa neden olduğunu belirten Yiğit, 'Bu susuzluktan en çok etkilenen bölgelerden biri cildimizdir. 30 gün alkol alınmadığında cilt, ihtiyacı olan neme kavuşacağından daha sağlıklı görünür, ince çizgiler, kırışıklıklar azalır.
En düşük kalorili içki hangisi diye bakacak olursak aralarında az kalori değerinde olan şaraptır. İşlenmesi ve oluşumu bakımından alkollü içkiler sınıfında kilo aldırmayan ve kalorisi az olan içecekler arasındadır.
Bira, içerdiği alkol, malt ve şeker nedeniyle kalorilerle dolu bir içecektir. Bir adet standart bir bira, genellikle 150-200 kalori arasında değişebilir. Bu kaloriler, vücuda enerji sağlar, ancak gereğinden fazla alındığında kilo artışına neden olabilir.
En iyiler: Yüksek alkol oranına sahip, az kalori ve karbonhidrat içeren cin, rom, viski ve vodka olacak. Bu alkol tipleri kilo almamak için kullanılabilir.
Bunun temel nedeni ise karaciğerin vücutta bulunan yağlar yerine alkolü yakmasından kaynaklanır. Karaciğerde yakılan bu alkol, göbeğin oluşmasına ortam hazırlar. Biranın göbek yapmasının altında yatan bir diğer neden ise alkollü içeceklerin yüksek kaloriye sahip olmasıdır.
Şeker içermeyen alkollere votka, cin, tekila, rom ve viski gibi içkiler verilebilir. En sağlıklı içki hangisi? En sağlıklı içki kırmızı şaraptır. Kırmızı şarabın kontrollü tüketildiğinde kalbe iyi geldiği bilinmektedir.
Alkol tüketimi de ödem oluşumuna sebep olan diğer bir faktör olarak rol almaktadır. Alkolün tüketim miktarı ve sıklığı ödem oluşumunu etkilemektedir.
Çok fazla alkol almak başlangıçta karaciğerde yağ birikimine neden olabiliyor. Çok miktarda içilmeye devam edildiğinde karaciğer iltihaplanabilir, bu da karaciğer yetmezliğine ve ölümle sonuçlanabilecek alkolik hepatite neden olabilir. Karaciğer kanser ve siroz riskini de artırabiliyor.
Beslenme uzmanlarına göre bira, fazla miktarda tüketilirse kilo aldırmaktadır. Çünkü biranın kalorisi diğer alkollü içeceklere oranla daha yüksektir. Özellikle diyet yapanlar ve kilo konusunda hassas olanların birayı sık tüketmemesi önerilmektedir.
Yetişkinlerde düşük riskli alkol tüketiminin sınırı söyle tanımlanmıştır: Kadınlar haftada en fazla beş gün olmak şartıyla günde bir standart birim içki, erkekler ise aynı şartlarda günde iki standart birim içki içebilirler.
Bu doğrultuda, Tuborg Gold kalori değeri de oldukça merak edilmektedir. 100 gram Tuborg Gold , ortalama 215 kaloriye, 18 karbonhidrata, 2,50 proteine ve 0 yağ değerine sahiptir.
Bir bardak biranın içerdiği kalori çok yüksektir. Bu nedenle yüksek kalorili içeceklerden biri olarak kilo alımını gerçekleştirebilir.
Alkol karaciğerde parçalanıp yağ aktarım mekanizmalarını etkiler, bu nedenle kan dolaşımında daha fazla yer kazanabilir ve daha fazla yağ olarak depolanır. Vücutta yağ dokusu arttıkça kas dokusu azalır, buna paralel olarak metabolizma yavaşlar.
Tüketimi arttıkça, damar sertliği ve damar daralmasına yol açar; vücuttaki tüm organlara zarar verir. UYKU: Alkol kullanan kişinin uyku düzeni ve uyku kalitesi bozulur. Alkol kullanımı sık sık uyanmaya ve derin uykuya dalamamaya neden olur.
Alkol alımı ile ilgili, tespit edilmiş kesin bir zararsızlık limiti yoktur. Genel olarak kabul edilen görüş, günde 10-15 g alkolün bir sorun olmayacağı yönündedir.
Alkol tüketiminize bağlı olarak, alkol alımını bıraktığınız zaman, kalori ve şeker alımını da düşürürsünüz. Bu da gözle görünür bir zayıflamaya yok açar.
Alkolizm çoğunlukla genetik yatkınlıkla oluşan, yüksek dozda ve çok sık alkol tüketimine bağlı olarak gelişen, psikolojik ve sosyal etkenlerle etkinleşen, alkol bağımlılıkla giden bir beyin hastalığıdır. Beynin ön bölgesindeki irade alanlarının işlevinin bozulmasıyla oluşur.
Alkol kullanımının cinsellik üzerine etkileri şunlardır: Kronik alkol kullanımı sertleşmeyi bozmakta, boşalmayı geciktirmekte veya engellemektedir. Alkol cinsel istek kaybına ve fertilite azalmasına sebep olabilmektedir. Alkol kullanımı testosteron seviyesinde düşüş yaratabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri