Sürekli olarak kalça hareketleri yapmak ve üst kas gruplarını ihmal ediyor olmak, başka duruş bozukluklarının meydana gelmesine ya da vücudun orantısız şekilde gelişmesine sebep olabilir. Bu sebeple, bu spor programının içine, omuz, kol ve sırt kaslarının da çalışmasını sağlayan hareketler de eklenmelidir.
1) Kalçalarınızı sıkılaştırır:Squat yaparken kalçayı sıkma ve bırakma hareketi kalçalarınızı sıkılaştırır, kaldırır ve yuvarlak bir görünüm vererek toparlar. Sarkık kalça görünümünü ortadan kaldırır.
En İyi Cevaplar. Soruyu kalçaları genişlermi anlamında sorduğunuzu düşünerek cevaplıyorum,hayır öyle bir şey olmaz,hiç yerinizden kalkmadan da oturacak değilsiniz ki.
Hafta da 3 gün kalça büyütme programını uygulamanız gerekiyor. Programa başladığınız ilk haftanın birinci günü, egzersizler için 1Tm tespitlerini yapmanız çok önemli. Sonrasında ise programda bulunan yüzdeleri hesaplayıp kullanacağınız kiloları hesaplamanız gerekiyor.
Barbunya, kuru fasulye, nohut, çökelek peyniri, tavuk göğsü, protein tozu kalçayı büyütmeye yardımcı olan gıdalar arasında yer almaktadır.
İlgili 45 soru bulundu
Squat kalça büyütme egzersizi değildir; squat kalça şekillendiren bir egzersizdir. Ekstra büyüme sağlamaz; var olan kasların güçlenmesini sağlar, ayrıca kalçada daha yuvarlak ve dik bir görünüm oluşturur.
Kalçanın küçülmesini istiyorsan sağlıklı beslenme ve fitness seni istediğin sonuca ulaştırır. O zaman düzenli şekilde squat ve lunge yaparsan harika kalçalara sahip olursun. Tabiki. İkiside güzel şekilde kasları çalıştırır.
“Kilo aldıkça kalça, uyluk ve bacak daha çok şişer. Ancak kilo vermeyle bu bölgelerdeki yağlanma azalmaz ve kilo kaybı vücudun üst kısmından olur. Bacağın alt kısmında biriken yağ dokusu ayak bileğinden ayağa sarkan halka şeklinde bir şişliğe sebep olabilir.
Spor salonuna ayda bir ağırlıksız çalışma yapılır, bunun sebebi de kasları yırtmadan, dayanıklılık kazanmaktır. Kalçan düz ise asla büyümez, uyruk kemiğinde çıkıntı olmadığını gösterir. Ama hafif bir çıkıntı varsa maximus kasları için egzersiz yapılabilir.
Kalça büyütme hareketleri arasında sıklıkla tercih edilen squat dışarıdan destek alınmadıkça aşırı derecede kalça büyümesi gerçekleştirme şansı yoktur. Çünkü hareketin esas görevi kalçaya şekil vermektir.
Bölgesel zayıflama mümkün değildir ama popondaki kasları güçlendirerek daha sıkı görünmesini sağlayabilirsin. Beslenme de kalçanın büyüklüğünde rol oynayabilir. Sıkılaşma egzersizleri ve beslenmeyle, çok kısa sürede popon küçülebilir.
Yüksek tempolu yürüyüşler, kalori açığı oluşturmanız konusunda da en etkili egzersizlerin başında gelir. Özellikle yokuş tırmanma, merdiven çıkma gibi aktiviteler direkt olarak kalça bölgesini çalıştırır. Aynı şekilde bisiklete binme de kalça ve basen bölgesini çalıştırır ve kalori açığı oluşturmanıza katkıda bulunur.
Estetik açıdan çekici olmanın yanı sıra çok çeşitli fonksiyonel hareketleri kontrol eder. Büyük, güçlü kalçalar sizi daha ağır kaldırmaya, daha yükseğe zıplamaya, daha hızlı koşmaya ve daha sert sallanmaya hazırlar ve hatta diz, kalça ve bel ağrılarını/sakatlıklarını önlemede çok büyük rol oynar.
1. Squat. Çok yönlü bir egzersiz olan squat; kalça, basen, uyluk ve karın kaslarını güçlendiren oldukça etkili bir egzersizdir. Basen eritme yöntemleri dendiğinde ilk akla gelen egzersiz hareketlerinden biridir ve doğru yapıldığında kısa sürede basenlerin istediğin ölçülere gelebilir.
Düzenli squat kas kütlesini artırır. Squat egzersizinin amacı kilo verdirmek değildir. Bedenin alt kısmının güçlendirilmesini ve sıkılaştırılmasını sağlar. Egzersiz tekrarı ilerledikçe daha da etkili hale gelir ve eklem sakatlanmaları riskini azaltır.
Çöküp kalkma hareketi boyunca yüz ve ayaklar karşıya bakmalı ve hareket esnasında ayaklar oynatılmamalıdır. Squat'a başlanan ilk iki haftada ağırlık kullanılması önerilmez. Setler 10-12 tekrarlık şekilde yapılmalı ve diğer hareketlerde olduğu gibi dayanıklılık arttıkça yavaş yavaş artırılmalıdır.
Squat kalça büyütme egzersizi değildir; squat kalça şekillendiren bir egzersizdir.
Antrenman sıklığı olarak haftada 2, en fazla 3 gün bacak ve kalça kaslarımızı çalıştırmanın yeterli olacağından bahsetmiştik ve bu günlerde kaç hareket uygulamamız lazım ve ne kadar uygulamamız lazım buna değinelim, Antrenman sıklığı 2 veya 3 olduğuna göre her antrenmana çok fazla egzersiz eklemeye gerek olmayacaktır.
Her gün, yüksek tekrarlı ve ağırlıklı kalça çalışmak düşündüğünüz gibi hızlı sonuç sağlamayacaktır, tam aksine, böylesi bir antrenman sistemi postürel ve bel sağlığı açısından zararlı bile olabilir. Doğru açılarda ve bilinçli ağırlık ile yapılan en az 8 – 15 tekrar yeterli olacaktır.
Güncel kuvvetlendirme egzersiz programları ana kas grupları için (bacaklar, kalça, bel, göğüs, karın, omuzlar ve kollar) haftada 2 veya daha fazla kez yapılmasını öneriyor. Her seans için tek set etkili olur ancak 2 veya 3 set daha iyi olabilir. Her egzersizi 8 ile 12 kez tekrar edin.
Kilo verirsem kalçalarım küçülür mü? BBL ameliyatı sonrasında önemli miktarda kilo verirseniz kalçalarınıza aktarılan yağ hücreleri, vücudunuzun geri kalanındaki yağ hücreleri gibi küçülür. Bu aynı zamanda kalçalarınızın küçülmesine de neden olabilir; ancak hiçbir zaman operasyondan önceki gibi görünmeyecekler.
Ne Kadar Zamanda Kalçam Sıkılaşır ve Basenlerim Erir
Fakat bu programı uygulamaya başladığınızdan 2 hafta sonra kesinlikle farkı hissetmeye başlayacaksınız ve en fazla 1,5 ay içerisinde çevrenizden de kalçanız ile ilgili tepki alacaksınızdır. 3 ay bittiğinde ise belirgin şekilde fark göreceksiniz.
Kalçalarınızı inceltmenin ve genel sağlığınızı geliştirmenin yolu, dışarıda düzenli ve tempolu yürüyüşten geçiyor.
Kardiyovasküler egzersiz olduğu için de yağ yakmanızı sağlar. Özellikle yürürken kalçanızda bulunan kasları sıkıp bırakmaya çalışın. Bu sayede hem selülit sorununuz azalacak hem de daha sıkı ve kıvrımlı bir kalçaya sahip olacaksınız. Öte yandan beslenmenizi de kontrol altında tutmanız önemli.
Spordan hemen sonra tüketilen karbonhidratın yüksek glisemik indeksli olması glikojen depolarını daha hızlı doldurur. Bu sebeple spor sonrası pirinç, makarna, olgun muz, fırın patates, meyve suyu ve diğer glisemik indeksi yüksek besinler tercih edilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri