Porsiyonu doğru ayarlandığında ufak bir atıştırmalık olarak tercih edebileceğiniz simit kilo aldırmaz ve üzerindeki susam sayesinde kalori yakılmasını hızlandırır. Fakat tek başına karın doyurmak için ana öğünlerde simit yemek kilo almaya neden olur. Diyette simit yemenin bir sakıncası yoktur.
Simit de kilo aldırır
Bir simit yaklaşık 40 gr olmasına rağmen, 250 ile 300 kalori arası değişen enerji miktarına sahiptir. Bu yüksek enerji üzerindeki susamdan gelir, yağlı bir besin olan susam, simidin kalorisi artırır. 1 tane simit, yaklaşık olarak dört dilim ekmeğe eşdeğerdir. Bu nedenle simit tüketirken dikkat.
¼ (çeyrek) simit 1 dilim ekmeğe eşdeğerdir, 70 kaloridir. Simidin boyutu ve susam oranı kalorisini değiştirebilmektedir. Dolayısıyla 1 tam simidin kalorisi ortalama 280 ila 430 kalori arasında oynayabilmektedir. Tercihen haftada 1-2 kez, 2 dilim ekmek hakkı yerine yarım simit olarak kahvaltı veya ara öğünde yenebilir.
Susamlı simidin 100 gramı 57,14 gram karbonhidrat, 10,71 gram protein, 3,57 gram yağ, 3,6 gram lif içermektedir. Bir simit yaklaşık 4 dilim ekmek yerine geçer. Susam, simidin kalorisini iki katına çıkardığından kilo kontrolü için ekmek yerine yenilecek miktar olarak kontrollü tüketilmelidir.
Sade poğaçanın yanında peynir, zeytin, kıyma ve kaşar gibi iç malzemeler ile zenginleştirilen poğaça, daha yüksek kaloriye sahip olur. İçerdiği yüksek karbonhidrat oranıyla enerji vermesine rağmen düzenli tüketildiğinde kilo almanıza neden olur.
İlgili 19 soru bulundu
Porsiyonu doğru ayarlandığında ufak bir atıştırmalık olarak tercih edebileceğiniz simit kilo aldırmaz ve üzerindeki susam sayesinde kalori yakılmasını hızlandırır. Fakat tek başına karın doyurmak için ana öğünlerde simit yemek kilo almaya neden olur. Diyette simit yemenin bir sakıncası yoktur.
Bu durum aşırı yememize, kilo almamıza, trigliserid seviyelerinin yükselmesine ve zamanla insülin direnci ile Tip 2 diyabet riski gelişmesiyle sonuçlanır. Rafine karbonhidrat ve şekeri yüksek diyetler beraberinde yüksek tansiyon, kalp hastalığı, obezite, hiperaktivite, duygudurum bozuklukları ile bağlantılı olmuştur.
Mısır cipsi, pirinç kek, glutensiz simit gibi atıştırmalıklar glutensiz karbonhidrat kaynakları olarak sporcular tarafından tüketebilir.
Metabolizma normal bir günde yaktığın kalorileri tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Büyük ölçüde farklılık gösterse de birçok insan günde 1.800-2.800 kalori yakar.
Simit elbette kilo aldırabilir. Tabii eğer miktarını fazla kaçırırsanız! Ancak kendi porsiyon kontrolünüzü yapıyorsanız ve sadece simit ile karın doyurmaya çalışmıyorsanız o zaman diyetinize simidi ekleyebilir, hatta simit tüketerek zayıflayabilirsiniz.
Bir adedinde 272 kalori bulunan susamlı simidin başrolünde olduğu simit diyeti doyurucu olması yani kişiyi aç bırakmadan kilo verdirmesi açısından oldukça popüler.
Simit, lezzetli bir besin olduğu kadar aynı zamanda yararlı da bir besindir. Simidin üzerinde bulunan susamların içerisinde bulunan vitamin ve antioksidan maddeler sağlığımıza oldukça yararlıdır. Bağışıklık güçlendirici özelliği bulunmaktadır. Daha dirençli bir vücut yapısının oluşmasını sağlar.
Çünkü poğaça vücuda daha çok karbonhidratın girmesine sebebiyet verir. Bu nedenle hızlı bir şekilde kilo alınmasına neden olur. Özellikle diyet yapan ve günlük kalori alımına dikkat eden kişilerin mutlaka poğaça tüketirken dikkatli olması gerekir.
Verilebilecek vücut yağ miktarı kişinin vücut yağ yüzdesi, genetiği ve vücut tipi gibi pek çok koşula bağlıdır. 5 Kilo Vermek İçin Kaç Kalori Yakmak Gerekir? Kilo vermenin arkasındaki bilim gerçekten çok basittir. 7000 kalori yakarsan 1 kg verirsin. Dolayısıyla 1 haftada 5 kg vermek için 35.000 kalori yakılmalıdır.
Bazal metabolizma hızının altında, özellikle 1000 kalori gibi çok düşük bir miktarda kalori ile beslenmek vücudun kendini kıtlık durumunda sanmasına neden olarak yağ yakımını durmasına ve vücudun kendini korumaya alıp kapatmasına yol açar.
Kişi günde kaç saat uyku çekiyorsa harcayacağı kalori miktarı da bu sayıya oranla artmaktadır. Bu oranı spesifik bir bilgiyle açmamız gerekirse; 50 kilo civarında olan bireyler uyku durumunda, ortalama olarak 1 saatte 60 kalori ve 8 saatte 480 kalori civarında kalori yakmaktadır.
Yeterli miktarda ekmek, tahıl ve süt ürünlerinden hazırlanan kahvaltıya ek kuru yemiş, bal, marmelat, muz gibi ek gıdalar ekleyebilirsiniz. Yumurtada çok yüksek oranda protein bulunduğundan yumurta, sporcu kahvaltısı için olmazsa olmazdır.
Tam yağlı süt ürünleri içerdiği hayvansal yağ ve beraberinde getirdiği yüksek kaloriden dolayı spor yapan bireylerin tercih ettikleri ürünler değildir.
Her sabah simit veya poğaça yediğinizde;
Kan şekerini ani olarak yükseltir. Şeker hastalığına davetiye çıkarabilir.
Kilo almak istiyorsanız, bunu doğru bir şekilde yapmak çok önemlidir. Poğaça ve börek gibi yiyecekler kilo almanıza yardımcı olabilir, ancak sağlığınızı da olumsuz yönde etkileyebilir.
Öncelikle, poğaçanın içeriğindeki yağ ve karbonhidrat oranı oldukça yüksektir. Bu nedenle, aşırı tüketimi kilo alımına neden olabilir. Ayrıca, poğaçanın içindeki katkı maddeleri ve koruyucular da sağlığımız için zararlı olabilir. 1 ay boyunca her gün poğaça tüketmek, vücudumuzda ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri