Sarımsağı sabahları aç karnına yutmak yağ yakımını hızlandırır. Buda kısa sürede kilo vermek için önemli olarak görülmektedir. Çünkü yağ yakım hızı arttıkça kilo vermeniz daha kolay bir hale gelir. Sarımsağı yutarak veya yiyerek zevke tüketebilirsiniz.
İştah kesen ve kilo vermenize yardımcı olan bir kür olacaktır. Tarif denenmiştir ve de ayda 8 kilo bile verebileceğinizi söyleyebilirim.
- Sarımsak yutmak enerji kaynağı olarak bilinir. Halsizlik veya yorgunluk sıkıntıları sarımsak yutarak geçebilmektedir. - Ayrıca aç karnına sarımsak yutmanın hazımsızlığa iyi geldiği de bilinmektedir. Özellikle kabızlık problemlerine çok iyi gelmektedir.
Düzenli sarımsak tüketiminin metabolizmayı hızlandırarak daha çok kalori yakma etkisi de vardır. Diyetsiz ya da sporsuz tek başına yutulan sarımsak sadece metabolizmayı hızlandırıyor iken çeşitli egzersiz hareketleri ve doğru beslenme ile fark edilir derecede kilo verebilirsiniz.
Doğal bir antibiyotiktir. Enfeksiyonları iyileştirir. Düzenli olarak yutulması halinde bağışıklık sistemini güçlendirerek soğuk algınlığına karşı direnç geliştirir. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur.
İlgili 34 soru bulundu
7 ila 24 saat arası: Sarımsağın vücutta gösterdiği ilk ve hızlı etkiler tamamlandıktan sonra, yani 10. saatin ardından sarımsak daha büyük etkileriyle boy gösteriyor. Şöyle ki: Damarlar temizleniyor ve vücut, kalp ve damar rahatsızlıklarına karşı daha korunaklı hale geliyor.
Adinopektin adlı hormonun kandaki seviyesini artırmaya yardımcı olan sarımsak kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olarak Tip 2 diyabete karşı koruma sağlarken aynı zamanda diyabet hastalarındaki glukoz regülasyonunu sağlamaya da yardımcı olur. İnsülin direncinin azaltılması üzerinde olumlu etkilere sahiptir.
40 Gün Aç Karnına Sarımsak Yutmak
Mide yanması ve ağrısı gibi sorunlar yaşamayanlar bu süreyi 41 güne kadar uzatabilir. 41 gün boyunca sarımsak yutmak, tüm vücudu baştan sona yenileyerek kalp ve damar hastalıklarından iltihabın vücuttan atılmasına kadar pek çok hastalığa karşı etkilidir.
Sarımsağı sabahları aç karnına yutmak yağ yakımını hızlandırır. Buda kısa sürede kilo vermek için önemli olarak görülmektedir. Çünkü yağ yakım hızı arttıkça kilo vermeniz daha kolay bir hale gelir. Sarımsağı yutarak veya yiyerek zevke tüketebilirsiniz.
SARIMSAK VE ZENCEFİLLE ZAYIFLAMAK İÇİN...
Üzerine 4 ya da 5 diş sarımsağı ezip kaynattıktan sonra suya ezip rendelediğiniz malzemeleri ilave edin. 30 dakika daha kaynatın. Karışımın soğumasını bekledikten sonra isteğinize bağlı bal ya da limon sıkarak tüketmeye başlayabilirsiniz.
Sarımsak yutmak yüksek enerji verir. Eğer halsizlik ve yorgunluk gibi sıkıntıları çok yaşıyorsanız sarımsak sizin için faydalı olabilir. Kabızlık problemi yaşıyorsanız her gece yatmadan önce bir diş sarımsak yutmak size iyi gelebilir. Sarımsak bağırsaklarda bulunan parazitlerin yok olmasını sağlar.
Sarımsak çiğ veya pişmiş olarak kullanılabilir. Genellikle pişmiş yemeklerde kullanılan sarımsak sabahları çiğ olarak yutulduğunda pek çok yararı olduğu bilinir. Özellikle çiğ olarak sabah aç karnına yutulması antibiyotik özelliğinin ortaya çıkmasına etki sağlamaktadır.
İçeriğinde bulunan yararlı bileşikler vücut yağını azaltarak daha zinde görünmenize neden oluyor. 24 SAAT İÇİNDE ETKİSİNİ GÖSTERİYOR! Uzun süren çalışmalar sonucunda günde 6 diş közlenmiş sarımsak tüketen kişilerin 24 saatte vücudunda gerçekleşen sonuçlar şaşırttı.
Aç karnına yenilen sarımsak kolesterol seviyesini düşürmeye yardımcı yardımcı olur. Aynı zamanda kalp sağlığını korur ve kanın incelmesine olanak sağlar. Bu nedenle sarımsağı tüketmenin en iyi yollarından biri aç karnına sarımsak yemektir.
Sarımsak, bedeninizden ödemi attırmaya ve metabolizmayı hızlandırmaya yarayan en önemli yardımcı besinler arasında yer alıyor.
Sarımsak tüketiminde miktara dikkat edilmelidir. Antiseptik özelliği çok yüksek bir besin maddesi olan sarımsak gün içinde 2 dişten fazla tüketilmemelidir.
Sağlık açısından çok yararlı olan sarımsak iştahı da kısa bir sürede kapatabilir. Uzun süre kişide tokluk hissi sağlayan sarımsak zayıflamak için de çok önemli bir gıdadır. Güçlü bir kokuya sahip olan sarımsak sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyen kişiler tarafından tüketilmelidir.
Sarımsak suyundaki besleyici öğeler bağışıklık sistemini güçlendirir, enfeksiyonları engeller ve kötü kolesterolden korur. Kilo vermek isteyenler için sarımsak suyu kürü zayıflatıcı özelliğiyle idealdir. İçerisindeki alisin maddesi sayesinde obeziteye karşı çok etkilidir ve zayıflamayı destekler.
Kalp dostu olan sarımsak, kan dolaşımını hızlandırarak kalp krizi ve felç geçirmeye neden olabilecek damar tıkanıklıklarının önüne geçer. Kansere yakalanma riskini azaltır. Pankreas ve kolon kanserini önleyici özelliği vardır. Kanserli hücrelerin gelişimini yavaşlatır.
Sarımsağın içerisinde bol miktarda sülfür bulunur. Sülfür, yeni saç üretimi için gerekli olan keratin de dahil olmak üzere birçok proteinin bir parçasıdır. Tüm bu özellikler sarımsağı saç çıkarma konusunda etkili bir doğal reçete yapmaktadır.
Kastamonu Üniversitesinde (KÜ) yürütülen çalışmayla yutularak tüketilmesi halinde sarımsaktan beklenen faydanın sağlanamayacağı, insan vücuduna yararlı maddelerin açığa çıkması için mutlaka çiğnenerek tüketilmesi gerektiği saptandı.
Sağlıklı bir birey günde 2 diş çiğ sarımsak yiyebilir. Sarımsak çok fazla tüketildiğinde mide ve bağırsak rahatsızlığına neden olabilmektedir. Halihazırda kanın pıhtılaşmasını önleyen antikoagülan ilaç kullanan kişiler ile tansiyonu düşük olan kişiler düzenli olarak fazla olmamak şartıyla sarımsak tüketebilir.
Her gün sarımsak yutmak, içerdiği antioksidan, mineral ve vitaminler sayesinde vücuda direnç kazandırır. Mide, prostat, göğüs gibi pek çok kansere karşı koruma sağlar. Vücudun savunma mekanizmasını güçlendirir ve metabolizmayı düzenler. Tümör oluşumunu engellemeye yardımcı olur.
Peki, sarımsak yutmanın zararları var mıdır? - Sarımsak faydasına rağmen, aşırı sarımsak yutmak kişilerde mide sıkıntılarına neden olabilir. Özellikle midesinde gastrit ve reflü problemi olan kişilerin sarımsak yutarken en fazla bir diş olacak şekilde yutmaları önerilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri