Truva atı (veya “Trojan”), gerçek amacını gizlemek için çeşitli yöntemler kullanan zararlı yazılımları açıklayan geniş bir terimdir. Bununla birlikte, bir virüsün aksine, tek başına çoğalamaz veya dosyaları enfekte edemez.
Trojan bir veya bir kaç kişinin, yazdığı tıpkı hesap makinesi uygulaması, Mp3 player gibi belirli amacı gerçekleştirmeye yönelik yazılmış programlardır. Bu programı günlük hayatımızda kullandığımız programlardan ayıran tarafı tamamen zararlı olmasıdır.
Bilgisayarınızda trojan virüsü tespit ettikten sonra, virüsü manuel olarak sistemlerinizden kaldırabilirsiniz. Ancak bu yöntem uzmanlık isteyen ve oldukça zaman alıcı bir yöntemdir. Kötü amaçlı yazılımları sisteminizden temizleyen özel olarak tasarlanmış programları kullanmanız daha basit ve pratik bir yoldur.
Dosyaları açabilir-silebilir, bilgisayarı yeniden başlatabilir, uygulamaları silebilir. Kısacası bilgisayara tam kontrol sağlar, bu sebeple en tehlikeli tür olarak bilinir. Bu Trojan türü online bankacılık ve kredi kartı ile ödeme gibi sistemleri hedefleyerek, kredi kartı ve banka hesabınızdaki bilgileri çalar.
Özellikle hileli programlar çalıştırıldığında trojan virüsü hemen bilgisayara bulaşır. Trojan virüslerinin çoğu mail yolu ile gelmektedir. O nedenle bilinmeyen bağlantılara tıklamamak gerekir. Trojan çeşitleri virüs koruma programlarının açıklarından da bilgisayara sızabilirler.
İlgili 25 soru bulundu
Bu virüs cihazınıza girdiğinde bilgisayardaki tüm kontrolü ele geçiriyor. Ağınıza ve verilerinize zarar vermek ya da verilerinizi çalmak amacıyla tasarlanan bu virüs, diğer virüslerden farklı olarak başka bilgisayar ve dosyalara bulaşarak çoğalmaz. Trojan virüslerin direkt kendisi bir programdır.
Diski biçimlendir. Sonra format at. O zaman %95 tamamen silinir.
Bir iPhone'a Truva virüsü bulaşması oldukça nadirdir. Her şeyden önce, Apple'ın “walled garden” yaklaşımı, üçüncü taraf uygulamaların App Store aracılığıyla onaylanması ve incelenmesi gerektiği anlamına gelir.
Özellikleri. Solucanlar; genellikle e-posta kaynağı belirsiz programlar, forum siteleri, korsan oyun DVD'leri ve CD'leri gibi çeşitli yollarla bilgisayarlara bulaşan zararlı yazılımlardır.
Truva atı
Bu virüs türü aynı zamanda tarayıcıyı ele geçirerek akıllı telefonunuzun sizin yetkiniz olmadan yüksek ücretli metinler göndermesine de sebep olur. Ayrıca, uygulamaları devre dışı bırakır veya telefonunuzun tamamen kitlenmesine sebep olur.
Bu virüs herhangi bir bilgisayar bulaştığında bilgisayarda anormal hareketler gözlemlenir. Özellikle yeni pencerelerin açılması veya fare ve klavyenin kullanım dışı hareket etmesi, bu virüslerin göstergesidir. Trojan virüsü tespit ederek manuel olarak kaldırılması mümkündür.
Virüs, solucan ve Truva atları, bilgisayarınıza ve bilgisayarınızdaki bilgilere zarar verebilecek kötü amaçlı programlardır. Ayrıca Internet'i yavaşlatırlar ve hatta kendilerini arkadaşlarınıza, ailenize, çalışma arkadaşlarınıza ve Web'in kalanına yaymak için bilgisayarınızı kullanırlar.
E-posta Ekleri: Truva atı virüsü, e-posta ekleri aracılığıyla yayılabilirler. Kötü niyetli kişiler, çeşitli tuzaklar kullanarak kullanıcıları e-posta eklerine tıklamaya teşvik ederler. E-posta eklerini açtıktan sonra, Truva atı bilgisayarınıza bulaşabilir.
Merhaba, kesinlikle bulaşır, bunun önüne geçmenin çokta mümkünü yok.
Trojan meşru yazılım kılığındaki bir tür kötü amaçlı yazılımdır. Genellikle siber suçlular tarafından gizli verileri çalmak, kullanıcılara karşı casusluk yapmak ve sistemlere izinsiz erişim elde etmek için kullanılır.
Telefona Virüs Neden ve Nasıl Bulaşır? E-posta adresine gelen zararlı bağlantıya tıklanması ile kötü amaçlı yazılım indirilebilir. Güvenilir olmayan APK indirme sitelerindeki uygulamalarda zararlı yazılım olabilir. Uygulamaların kullandığı hizmetlerden kullanıcının cihazına malware bulaşabilir.
Virüsler kısaca zorunlu hücre içi parazitleridirler. Her ne kadar tartışmalı olsa da yaygın bilimsel kanıya göre "canlı olmayan; ancak canlılığın eşiğinde olan varlıklar" olarak tanımlanmaktadır. Bölünerek çoğalmazlar, çoğalmak için konak hücresini ve enzimlerini kullanırlar.
Virüsler Internet'ten indirilen -kaynağı şüpheli- dosyalardan, virüslü e-posta eklentilerinden ve dışarıdan bilgisayara takılan disket, flash bellek, CD gibi ortamlarda bulunan virüslü dosyalardan bilgisayara gelirler. Virüslü bir bilgisayar antivirüs programları ile taratılarak tespit edilebilir.
Virüsler zorunlu parazitlerdir, replikasyon yoluyla çoğalırlar ve replikasyon yapabilmek için konak hücreye gereksinim duyarlar.
Hürriyet'te yer alan habere göre, Trojan (virüs) sesli mesaj, sohbet, ödeme, fotoğraf veya video yoluyla ulaşabiliyor. Bu mesajlar tanımadığınız kişilerin haricinde virüsün bulaşmış olduğu arkadaşlarınızdan da gelebilir. Eğer WhatsApp üzerinden gönderilen .
Bu sorunun cevabı sadece iPhone değil, neredeyse tüm teknolojik aletler için evet olacaktır. Yetenekli bir bilgisayar korsanının eğer yeterli imkanı ve zamanı varsa erişemeyeceği bir elektronik cihaz neredeyse yoktur. Ancak endişe etmenize gerek yok. Çünkü bu durum telefonunuzun risk altında olduğu anlamına gelmiyor.
"iPhone'lara virüs bulaşır mı?" sorusunun cevabı "genellikle hayır" olsa da iPhone'lara nadiren de olsa virüs bulaştığı bilinir (jailbreak'li iPhone'lara virüs bulaşma ihtimali daha yüksektir).
Fabrika ayarlarına sıfırlama yaparak hemen hemen tüm virüslerden ve diğer kötü amaçlı yazılımlardan kurtulabilirsiniz. İşletim sistemini orijinal durumuna döndürerek, fabrika ayarlarına sıfırlama seçeneği, cihazınızdaki virüslü programları veya dosyaları istemeden kaldırır.
Bu tür virüsler genellikle uzantısı EXE ve COM olan dosyalara bulaşırlar. Virüsler genellikle bir başka dosyaya bulaşıp yer kaplamaktan öte gitmemekle birlikte bilgisayarda yavaşlama, kilitlenme ve bazen de dosyaların bozulmasına neden olmaktadırlar.
Trojan Killer Portable, tam taşınabilirlik için USB'ye aktarılmak üzere tasarlanmış olağanüstü bir ücretsiz indirmedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri