Vahiy meleği peygamberler dışında kimseye gönderilmediğine göre Hz. Meryem'in peygamberliğinden de şüphe edilmez. Hz. Havva annemiz başta olmak üzere çok sayıda kadın peygamber olduğu da bilinmektedir.
Kadının biyolojik yapısı, peygamberlik vazifesini kaldıramaz
Kadının biyolojik yapısı da bu ağır vazifeyi yüklenmeye uygun değildir. Kadınların ayın belli günlerinde ibadete mani hallerinin olması ve çocuk sahibi olmaları gibi peygamberlik vazifesini yapmaya mani durumları vardır.
Sadece şu biliniyor ki, bu peygamberlerin arasında hiç kadın peygamber yoktur. Çünkü peygamber olmanın özelliklerinden biri de erkek olmaktır. Kuran-ı Kerim ayetlerinde bundan açıkca bahsedilmiştir.
Tevrat, ilk kadın peygamber olarak Miryam'ı göstermesine rağmen, Talmud'a göre ilk kadın peygamber, ilk erkek peygamber olan İbrahim'in7 eşidir. Buna göre ilk kadın peygamber İsrailoğullarının ilk maderşahı Sara'tır (Babil Talmudu Megila 14a).
Secah bint el-Hâris bin Süveyd (Arapça: سجاح بنت الحارث بن سويد), Peygamber olduğunu iddia etmiş Arap kadın.
İlgili 45 soru bulundu
Bu insanlar içerisinde ismi doğrudan zikredilen tek hanım, Hazret-i Meryem'dir. Allah Rasûlü -sallâllâhu aleyhi ve sellem- Efendimiz'in annesinin ismi bile Kur'ân-ı Kerîm'de yer almazken, Hazret-i Meryem'in isminin, hem de defalarca zikredilmesinin elbette pek çok hikmeti vardır. Kadınlardan peygamber gelmemiştir.
Abdulbaki Erdoğmuş Independent Türkçe için yazdı Müslüman alimlerinin Fıkıh geleneği ile sumen altı yaptığı önemli sorunlardan biri "kadın peygamber" konusudur. Esas itibarıyla kadından peygamber olmadığı yönünde genel bir kanaat yoktur.
En son “Kadın Peygamberler” adlı, alanında en geniş çaplı esere imzasını atan İbrahim Sediyani, İslam dünyasının geri kalmışlığının en temel nedeni olarak kadını ihmal etmesi ve kadın karşıtı bir tutum takınması olduğu düşüncesinde.
İslam peygamberi Muhammed'in farklı kaynaklarda geçen değişik isimlere göre 9 ile 19 arasında kadınla evlendiği düşünülmektedir. İranlı araştırmacı Ali Daşti ise Muhammed'in evlendiği 23 kadının listesini vermiştir.
Meryem peygamberdir. Çünkü Allah Teâlâ ona melek aracılığı ile vahiy göndermiştir. Âsiye'ye gelince, onun peygamberliğine delâlet eden bir nakil yoktur.” Kadınlardan da peygamber olabileceğini savunan Ebü'l-Hasan el-Eş'arî, peygamberliğini kabul ettiği altı kadın arasında Meryem'i de saymıştır.
4. Hüseyin Hüsameddin Yaşar (Efendi) adı geçen kitapta Türklere 24 peygamberin gönderildiğinden söz ederek, bunların adlarını verir. Bu konuda kullandığı kaynak, kendisinin bildirdiğine göre; "Şerhu Esmâi'l-Mürselîn" adlı bir kitap olarak gösterilir.
Maturidi mezhebine göre kadından peygamber olamazken, Eş'ari mezhebinin genel kanaati kadının peygamber olabileceği yönünde olmuştur.
Kur'an'da 25 peygamberin ismi geçer. Kur'an'da geçen peygamberlerin yaklaşık kronolojik sırası şöyledir: Adem, İdris, Nuh, Hud, Salih, İbrahim, Lut, İsmail, İshak, Yakub, Yusuf, Eyüp, Şuayb, Musa, Harun, Zul-Kifl, Davud, Süleyman, İlyas, Elyesa, Yunus, Zekeriya, Yahya, İsa ve Muhammed.
İslam dininde kadın kutsaldır. Bu durum bir takım hadislerle ve ayetlerle de belirtilmiştir. Müslüm Birr 149. hadisine göre "Sizin en hayırlınız kadınlarına en iyi şekilde davrananlarınızdır denilmiştir. " Aynı zamanda yüce peygamberimiz kadınlar için "Kadınlar size Allah'ın bir emanetidir." demiştir.
Hz. Muhammed (asm) son semavi din olan ve hükmü kıyamete kadar geçerli olacak, dini ve daveti umumi ve tüm beşereyiti kapsayan İslam dinini getirdiği ve bundan sonrada herhangi bir din ve şeriat gelmeyeceği için, o da peygamberlerin sonuncusu olmuştur. Ondan sonra resul ve nebi gelmeyecektir.
Hazret-i Âişe validemiz 9 yaşında iken nikahlandı, daha sonra evlendi. Resulullah efendimize, Hazret-i Âişe'den başka, hiçbir zevcesinin yatağında (vahiy) gelmedi. Bu da, Hazret-i Âişe'nin Allahü teâlâ indinde kıymetinin pek çok olduğunu göstermektedir.
İlk hanımı Hz. Hatice ile kendisi 25 yaşındayken evlenmiştir. Bu evlilikten ikisi erkek dördü kız olmak üzere altı çocukları olmuştur. Hz.
Eşi, sevgilisi, ilk aşkı olan Hz. Hatice'nin hayatı. Çok güçtü tabii. Çünkü son peygamber, bir insanın gelebileceği en kâmil manada son örnek ve Allah'ın 'sevgilim' diye hitap ettiği bir suret.
Hz. Hatice'den sonra İslamiyet'i seçen ve Müslüman olan ikinci kadındır. Peygamberimizin diğer eşlerinin isimleri: Cüveyriye binti Hâris, Mâriyetü'l-Kıbtiyye, Hz. Zeyneb, Meymûne binti Hâris ve Safiyye binti Huyey.
Zeyneb bint Muhammed (Arapça: زينب بنت النبي محمد), İslam peygamberi Muhammed ile Hatice'nin en büyük kızıdır. Muhammed'in, ilk çocuğu Kasım'dan sonraki ikinci çocuğudur.
Ey Peygamber biz sana, mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah'ın sana ganimet olarak verdiği cariyeleri, seninle beraber hicret eden amcanın kızlarını, halalarının kızlarını, dayının kızlarını, teyzelerinin kızlarını sana helal ettik.
Hanna (İbranice: חַנָּה, Grekçe: Ἄννα) ya da Peygamber Hanna Luka İncili'nde adı geçen bir kadındır. Bu İncil'e göre, Kudüs Tapınağı'nda İsa hakkında kâhinlik eden Aşer kabilesi'nden yaşlı bir kadındır. Luka 2:36–38'de İsa'nın Tapınak'ta takdimi sırasında görünür.
Yahudilikte kadınların da peygamber olabileceği kabul edilir; yedi kadın peygamber vardır. En son peygamber Malaki'dir.
Cennetin Dört Hanımefendisi: Hz.Asiye, Hz.Meryem, Hz.Hatice, Hz.Fatıma.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri