Hidrofor Resetleme Nasıl Yapılır Dolayısıyla hidroforunuzun kullanma kılavuzunu inceleyerek bu tuşları bulabilirsiniz. Etna markalı hidrofora reset atmak için aşağı ve yukarı tuşlarına aynı anda basmak gerekir. Yaklaşık 3 saniye bu iki tuşa basılı tuttuğunuzda, resetleme gerçekleşecektir.
Hidrofor çalışmıyorsa mutlaka depodaki suyu kontrol edin ve eğer su bitmişse doluncaya kadar bekleyin, pompaların havasını alın ve sonra tekrar çalıştırın. Kontrol panosunda arıza sinyallerini kontrol edin. Eğer arıza ışığı yanıyorsa reset atmayı deneyin. Böylece sistem sıfırlanacaktır.
Hidrofor Çalışmıyorsa
– Elektrik: Elektriğin olup olmadığını kontrol ediniz. – Depo (Susuz çalışma koruması için flatör kullanılıyorsa): Depoda yeterli su olup olmadığını kontrol ediniz. Depoda su yoksa susuz çalışmaya karşı koruma devreye girmiş ve elektriği kesmiştir. Depo dolduğunda hidrofor tekrar çalışacaktır.
İlk olarak, hidroforun pompasının bozuk olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Eğer pompa bozuk değilse, hidroforun akış kontrol vana veya hidroforun içindeki filtrelerin tıkanık olup olmadığını da kontrol etmeniz gerekmektedir. Hidroforun tesisatındaki bir tıkanıklık da su basmamasına neden olabilir.
Emiş hattındaki vana kapalı olabilir ve emiş hattındaki filtrenin tıkanması da arızanın olası bir nedenidir. Bazı durumlarda pompada hava arızası meydana gelebilir, pompa hava üretiyorsa hidrofor taşmayabilir.
İlgili 43 soru bulundu
Arızayı düzeltmek ve hidrofor havası alma işlemini yapmak için ilk olarak su tankını suyla doldurun. Sonrasında pompadan havayı boşaltın ve hidroforunuzu tekrar çalıştırın. Suyun bitmesinden kaynaklanan hidrofor arızaları genellikle bu yöntemle çözülmektedir.
Hidrofor havasını almak için önce su tankını suyla doldurmak gerekir. Ardından pompa yardımıyla havayı boşaltabilir ve hidroforu tekrar çalıştırabilirsiniz. Bunu yapmanıza rağmen hidroforunuz hala çalışmıyorsa onu kapatıp açmayı ve yeniden çalıştırmayı deneyebilirsiniz.
normlarına uygun bir çözüm olacaktır. Not: Bina içerisindeki basınç dağılımı öngörülürken, tesisatın hiçbir noktasında statik su basıncının 5 bar'ı (50 mSS) geçmemesine dikkat edilmelidir.
Sıcaklığın artması ile genleşen su kontrol altına alınmaz ise borularda, kazanda ve ısıtma sisteminde sızıntılara neden olur. En zayıf noktadan patlak veren bu sızıntılar ısıtma sisteminden verim almamanıza ve sistemin arızalanmasına yol açar.
Hidrofor içinde su bulunmadığında, hidrofor otomatiği çarkın daha hızlı dönmesini sağlayacak direnç yoktur, bu da yatak milinin ve diğer bileşenlerin aşırı ısınmasına neden olur. Bu durum mil ile temas eden çark parçalarının erimesine, çarkın mile yapışmasına ve milin hareket etmesine engel olabilir.
Belli bir seviyede dolan depo sayesinde binalarda açılan herhangi bir çeşme suyun basıncını anında düşürmektedir. Depoyu tamamen doldurmanız tehlikeli olabilir. Bu nedenler kompesor yardımı ile hava elde edilir ve kompesor basınç otomatiği sayesinde basınç düştüğü an otomatik olarak devreye girer.
Tanklara üretim sırasında 1-2 bar civarında hava basılır. Ama kullanım yerinde tanktaki basıncın binanın koşullarına göre ayarlanması gerekir.
Hidrofor Bakımı Periyodik Olarak Her 6 Ayda Yapılmalıdır Hidrofor Bakımında Hidrofor Pompası, Basınç Şalteri, Genleşme Tankı Hava Basıncı Ayrı Ayrı Kontrol Edilir Sistemde Eskiyen Aşınan Ve Muhtemel Arıza Riski Taşıyan Ürün Yenisi İle Değiştirilir.
Hidroforlar için su deposu şart mı? Hidroforun amacı, su tankında bulunan suyu, hava ile basınçlandırıp uzak noktalara pompalamaktır. Su tankının bir diğer amacı ise üstünde yardımcı elemanları taşımasıdır. Su ile orantılı hava basıncının artması için kapalı depo su tankına su verilmelidir.
Sorusunun cevabı çok basittir. Kombi su basıncı düştüğü zaman kombiye su takviyesi yaparsanız kombinin basıncı tekrar yükselecektir. Kombiye su takviyesi için, her marka kombide su takviye vanası bulunur. Bu vanayı saat yönünün tersine çevirerek su takviye vanasını açmış olursunuz.
Hidrofor Çalışma Prensibi: Hidrofor çalışma şekli, hidroforlar, şebeke suyunun yetersiz kaldığı durumlarda otomatik olarak devreye giren pompalara verilen isimdir. Su tankında bulunan suyu, hava ile basınçlandırır ve uzak noktaya pompalar, özetle çalışma prensibi budur.
Eğer genleşme tankında arıza varsa sistem içindeki suyun hacmi artar ve cihazın alt kısmından su akıtmaya başlar. Özellikle kış aylarında kombi altından su akıtıyorsa genleşme tankı arızasındandır.
Her kombide bulunan genleşme tankı kombi devreye girdiğinde ve su basıncı yükseldiğinde içerisindeki hava yardımı ile yükselen basıncı absorbe eder. Eğer genleşme tankında hava kalmadıysa kombi su basıncı yüksek veya kombi su basıncı düşük gibi sorunlar ile karşılaşabilirsiniz.
Tankın direkt olarak değişmesi gerekmektedir. Yeni genleşme tankı ile değişim gerçekleşir. Delik tamiri ne yazık ki yapılamamaktadır. Çünkü yapılsa dahi bir süre sonra aynı yerden aynı hasarı verecektir.
Alt basınç değerini ayarlamak için önce su basıncını kesmeli, ardından da basıncı ayarlamak istediğiniz seviyeye gelenek kadar beklemelisiniz. Sonrasında musluğu kapatarak izole bir tornavida yardımıyla halt vidası sıkarak gevşetebilirsiniz.
Hava, membranlı tank içindeki lastik membrandan difüzyonla sürekli suya geçerek veya flanş ve sibop bağlantılarında sızarak azalır. Tank içinde hava basıncı düşerse hidroforun şalt sayısı artar. Dolayısıyla ses ve sudaki dalgalanma artar.
Genleşme tanklarına üretim sırasında 4 bar civarında hava basılır ama kullanım yerinde tanktaki basıncın binanın koşullarına göre ayarlanması gerekir.
24 Litre Hidrofor Küre Tank Özellikleri
Hidrofor Genleşme Tankı, hem ısıtma hemde soğutma sistemlerinde kullanılabilir. Maksimum 8 Bar' lık bir pompaya uyumluluk sağlar.
İçine su basıldığında suyun hacmi ile orantılı olarak hava basıncı da artar ve sıkışan hava suyun yüzeyine basınç yapar. Deniz seviyesinde normal atmosfer basıncı (10,33 m.ss) altındadır. Bu basınç suyu yükseltmeye yetmez. Bu basınç tesisatın her yerinde vardır.
Tüketici ve kullanıcılar için kabus işte şimdi başlıyor çünkü içme suyu hidrofor sistemlerinde bağlı olan tankın membranının patlaması pompanın her su ihtiyacı giderildiğinde devreye girmesi demektir. Yani pompa hiç bir şekilde korunmuyor ve enerji tüketimi büyük oranda artıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri