O halde et yerine hindi yiyerek kolaylıkla zayıflayabilirsin!" Amerika'da, kâr amacı gütmeyen bir kilo yönetim organizasyonu olan Shape Up America! tarafından yapılan bir çalışmaya göre, kırmızı et yerine hindi yemek, bir öğünde ortalama 108 kalori daha az almanı sağlıyor.
Hindi eti düşük kaloriye sahip bir besindir. Bu yüzden diyet listelerinde yer alan proteinlerden biridir. Hindi eti hem kilo vermek hem de kilo verirken kas kütlesini korumak için vücudun en fazla ihtiyaç duyduğu besinlerden biridir.
Hindi füme ödem yapar mı? Bir hindi füme porsiyonunda, önerilen dozun neredeyse dörtte biri oranında, 418,3 miligram sodyum bulunuyor. Sodyum açısından yüksek beslenmek kalp hastalığı, yüksek tansiyon ve ödem riski gibi çeşitli sağlık sorunlarına yol açabiliyor.
Hindinin göğsü, diğer et kesimlerinin çoğundan daha az yağ ve kaloriye sahiptir. Bu yüzden diyette tüketmek için en iyi besinlerden biridir.
4 dilim hindi füme
Uzun süre tok tutacaktır.
İlgili 25 soru bulundu
Udi hindi yağının fazla tüketilmesine bağlı olarak ishal, kusma ve mide bulantısı gibi yan etkilerin görülebileceği söylenebilir.
Genele baktığımızda ise hindi tavuktan daha yüksek besin değerine sahiptir. Tavuk göğsü daha düşük seviyede sodyum içerir ve düşük sodyum tüketimi gerektiren diyetler için daha idealdir.
Hindi eti, selenyum, kalsiyum, potasyum, bakır içeriği ile öne çıkarken tavuk eti, B6 vitamini, fosfor, niasin ve selenyum kaynağı. Diğer yandan protein oranı tavuk etinde çok daha yüksekken hindi eti ise daha besleyici yönüyle öne çıkıyor.
Hindi eti, selenyum da ihtiva etmektedir. Selenyum tiroit bezinin çalışmasını ve bağışıklık sisteminin güçlü olmasını sağlamaktadır. Zengin bir protein kaynağı olan hindi eti, insan sağlığı açısından çok faydalıdır. Aynı zamanda doğal bir aminoasit olan triptofan kaynağıdır.
Diyetisyenler salamın tüketilmesine karşı olmaktadır. Bunun nedeni ise salamda tuz ve yağ miktarının fazla olmasıdır. İşlenmiş etlerin uzun süre tüketimi kilo alımına neden olacaktır. Bu amaçla diyet beslenmesinde yasaklı olan bir yiyecektir.
1 kilo verebilmek için vücutta 7700 kalorilik bir açık oluşturmak gerekir. Yani ortalama 2000 kalori alan bir kişi diyetini 600 kalori eksik olacak şekilde beslenirse 2 haftada 1 kilo vermiş olur. Tabii kilo verimi kişinin metabolik hızına göre de farklılık gösterebilir.
Protein değeri yüksek olan bir besindir hindi füme. Bu nedenle diyet beslenmelerinde sık sık tercih edilir. Özellikle de sandviç ve omletler içinde yer aldığında kas kütlesinin artmasına yardım edecektir.
Doğal beslenmiş hayvanlardaki kırmızı et proteinlerinin kilo vermeyi başlattığını ve dinç kalmayı sağladığını söyleyen Prof. Canan Karatay, "En sağlıklı kırmızı et kuzu, keçi ve av hayvanlarında bulunur" dedi. İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof.
Kilo aldırıcı protein içeren et, tavuk, balık ya da kuru baklagil yemekleri kilo aldırıcı programın olmazsa olmaz protein kaynaklarıdır.
Her besin gibi diyette eti de ölçülü bir şekilde tüketmek gerekir. Haşlanmış et, diğer yağda kızartılmış ve Mangalda pişirilmiş etlere göre daha az kaloriye sahip olsa da fazla tüketilmesi halinde kilo alımına yol açabilir.
Hindi etinin yararları arasında kansızlığa iyi gelmesi ve kan basıncını düzenlemesi de sayılabilir. Yüksek protein ve düşük yağ oranı hindi etini diyet listelerinin ve kilo verme programlarının favori yiyeceği yapar. Spor yapanlar ise kas kütlesinin desteklenmesi için hindi etini özellikle tercih eder.
Hindi etinin sindirimi kolay protein oranı yüksektir (%'20) Yağ miktarı düşük (%5) ve çok az kolesterol içerir. Bu nedenle kilo sorunu olanlar ile hastalar rahatlıkla tüketebilir.
Hindi eti, selenyum, kalsiyum, potasyum, bakır içeriği ile öne çıkarken tavuk eti, B6 vitamini, fosfor, niasin ve selenyum kaynağıdır. Protein oranı tavuk etinde daha yüksektir. Hindi eti ise daha besleyicidir.
Hindi eti özellikle yılbaşı kutlamalarında tercih edilen kolesterol ve yağ oranı düşük bir beyaz et türüdür.
Tavuklarda olduğu gibi hindilerede hormon verilmesi hem yasal açıdan hem de uygulama da tek tek hindilere enjeksiyon gerektirdiği için fiziki açıdan mümkün değildir. Piliçlerimizden, hindilerimizden ve yemlerimizden Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirli aralıklarla numuneler alınır ve testler yapılır.
Hindi etinin tadı tavuk etine göre daha yoğundur. “Hindi eti alerji yapar mı?” sorusunun yanıtı kişilerin bünyesine göre değişir. Hindi eti yemek bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. “Hindi eti haram mı?” sorusunun yanıtı da haram değildir şeklinde yanıtlanır.
Ayrıca yemek olarak tüketildiğinde, hindi eti mideyi dolduracağı için triptofan kendine has etkiyi yaratamayacaktır. Dolayısıyla yemek içerisinde tüketilmesinin, uyku ile doğrudan hiçbir alakası yoktur. Ne kadar hindi eti yerseniz yiyin, triptofana bağlı bir uyku tetiklenmeyecektir.
Pişmiş hindi veya tavuk eti 3-4 gün içinde tüketilmeli ya da dondurulmalıdır. Tavuk ve hindi eti derin dondurucuda 9-12 ay kadar saklanabilir.
Protein açısından oldukça zengin olan bu gıda kaynağı, sağlığımız açısından da çok faydalıdır. Hindi etinin lezzeti nasıldır? Hindinin bacaklarında, uyluklarında ve kanat kısmında bulunan koyu eti sulu ve lezzetlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri