Hindi yumurtasının akı, kan şekerinizi düzenlemede görevlidir. Bağışıklık sisteminizin ve sindirim sisteminizin düzenli çalışmasını sağlamaktadır. Yüksek protein içermesinden dolayı kas ve hücre oluşumunu desteklemektedir. Yapısında demir bulunduğu için kansızlık problemleri için de tercih edilir.
Kahvaltılarda haşlama, omlet ve salata olarak tüketilebilmektedir. Ayrıca menemen, çılbır (yoğurtlu yumurta), hamur işleri, tatlılar ve pastaların hazırlanmasında kullanılan hindi yumurtası bazı yemeklerde soğuk büfe, kanepe, sandviç ve salata olarak da sofralarda yer bulmaktadır.
1 Adet (Orta) Hindi Yumurtası 132,72 kaloridir. Hindi Yumurtası içeriğinde 0,91 Karbonhidrat(g), 10,82 Protein(g), 9,64 yağ(g), 110,60 Sodyum(mg), 110,60 potasyum(mg), 78,21 Kalsiyum(mg), 547,47 A Vitamini(ui), 0,00 C Vitamini(mg), 3,24 ve Demir barındırır. Hindi Yumurtası kalorisi ve besin değerleri…
Kaz yumurtası tıpkı ördek yumurtası ve tavuk yumurtası gibi anne sütü haricinde insan vücudu için gerekli olan tüm besin öğelerini içeren tek besindir. Protein, demir, fosfat gibi mineralleri içerir.
Yumurtalar serin-nemli bir depoda saklanmalıdır. İdeal depolama ortamının sıcaklığı 12-13 santigrat derece ve rölatif rutubeti yüzde 75 olmalıdır. Yumurtaların dar ucu baş aşağı gelecek şekilde depolamaları gerekir.
İlgili 36 soru bulundu
➽ Derin dondurucuda parça etleri 6-12 ay, kıymayı 3-4 ay, sakatatları 2-3 ay, tavuk ve hindi etini 3 ay, sucuk ve sosisi 1-2 ay saklayabilirsiniz.
Taze: Taze bir hindi buzdolabında ürün alındıktan sonra kalabilmektedir, bu yüzden pişirmeden 1 ya da en fazla 2 gün önce taze hindiyi almalısınız. Hindinin suyu akabileceği için satın aldığınız hindiyi bir tepside tutun. Dondurulmuş: Bir hindi derin dondurucuda 1 yıla kadar saklanabilmektedir.
Mavi yumurtanın 'dünyanın en yüksek besin değerlerine sahip yumurta' olduğu ve söyleniyor. Ayrıca 'A, D, E ve B vitaminleri bakımından yüksek olduğundan bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
Yumurtaların üzerinde böyle bir numaralandırma yok ise kesinlikle uzak durmalıyız. Eğer seri numarası 0 ile başlıyorsa organik yumurta, 1 ise gezen tavuk yumurtası, 2 numara köy yumurtası ve 3 numara ise endüstriyel besinlerle beslenen tavukların yumurtaları anlamına geliyor.
Bir adet hindi yumurtası için 4 veya 5 TL ödeyebilirsiniz.
Yumurtayı gizli yerlerde yapar ve folluğa da girmezler. Hindilerde yumurtlama ilkbaharda başlar. Genellikle 20-25 adet yumurta yaparak, kuluçkaya yatarlar. Bu süreçte yumurtladığı yeri göstermek istemezler.
Yıllık yumurta verimleri 40-70 arasında değişir. Hindiler için hem tabii kuluçka yöntemi hem de yapay kuluçka makinesi yöntemi kullanılır. Hindilerim kuluçka süreleri 28 gündür. İlk 24 günlük kısım gelişim süreci, son günler ise çıkım süreci olarak nitelendirilir.
Orta boy bir yumurtanın beyaz kısmı: 0.21 gram karbonhidrat, 3.33 gram protein, 0.06 yağ, 51 mg sodyum, 46.2 potasyum, 3.3 mg kalsiyum, 0.09 mg C vitamini, 0.06 demirden oluşur.
Hindi etinin yararları arasında kansızlığa iyi gelmesi ve kan basıncını düzenlemesi de sayılabilir. Yüksek protein ve düşük yağ oranı hindi etini diyet listelerinin ve kilo verme programlarının favori yiyeceği yapar. Spor yapanlar ise kas kütlesinin desteklenmesi için hindi etini özellikle tercih eder.
HİNDİ FİYATLARI NE KADAR? Bolu, Türkiye'nin hindi üretiminde yüzde 30'unu karşılıyor. Yılbaşı için üretilen hindiler, 20 Aralık 2021 itibarıyla raflardaki yerini almaya başlayacak. Bu yıl hindilerin 40-50 TL'den satılacağı belirtiliyor.
“Kayısı kıvamda denilen yarı pişmiş veya pişmemiş yumurtada biotin adlı vitamini, avidin adlı protein bağlar, her ikisinden de yararlanamayız” diyen Işın Sayın, “Yumurta tam piştiğinde ise bu istenmeyen kimyasal birleşme önlenir. Yani en sağlıklı yumurta, tam pişmiş yumurtadır.
Sağlıklı bireyler her gün yumurta tüketebilir; ancak yüksek kolesterolü olanlar yumurta tüketimini haftada 2-3 kez ile sınırlandırmalıdır.
Yumurtanın Bozulmadan Dayanma Süresi Kaç Gündür? Taze yumurtaların buzdolabında bozulmadan ne kadar süre dayanabildiği konusunda uzmanların görüşü yaklaşık beş haftadır. Beş hafta süre ile buzdolabında yumurtanın saklanabildiği biliniyor. Ayrıca yumurtanın taze mi yoksa bayat mı olduğunu anlamanın basit bir yolu var.
Western Üniversitesi bünyesinde hazırlanan incelemede özellikle yumurta sarısının kalp ve damarlara en az sigara kadar zarar verdiği belirlendi. Uzmanlar protein, vitamin ve yağ oranıyla vücudun birçok ihtiyacını karşılayan yumurtanın kalp tıkanıklarına sebep olduğunu açıkladı.
Günlük 2 Haşlanmış Yumurta Bağışıklığı Güçlendirir!
Bununla birlikte uzmanlar özellikle günde 2 adet haşlanmış yumurta yemenin sağlık açısından çok faydalı olduğunun altını çiziyor. Vücudun ihtiyaç duyduğu amino asitleri içeren haşlanmış yumurta ayrıca folik asit, demir, çinko, fosfor ve protein bakımından zengindir.
Pek çok kişi yumurtanın sarısını yemeyerek sadece akını tercih eder. Bunu yapmasının sebebi, yumurta sarısının içeriğindeki kolesterolden kendini koruma ve yumurta sarısının besin değerinin düşük olduğu düşüncesidir. Onlara göre yumurtanın akı protein ve sarısı kolesterol kaplıdır.
Bir adet haşlanmış yumurtanın altı saat tokluk etkisi var. Bu nedenle kahvaltınıza yumurta gibi protein yönünden zengin yiyecekleri dahil etmek, kilo verme konusunda size faydalı olabilir. 9. Günde en az 8 bardak su içmeyi unutmayın.
Protein açısından oldukça zengin olan bu gıda kaynağı, sağlığımız açısından da çok faydalıdır. Hindi etinin lezzeti nasıldır? Hindinin bacaklarında, uyluklarında ve kanat kısmında bulunan koyu eti sulu ve lezzetlidir.
Hindinin ağırlığı ve fırın tiplerine göre değişiklik gösterebilecek hindi pişirme süresinin; 4-5,5 kilogram hindi için 160 derecede 3-3,5 saat olduğunu söylemek mümkün. İç pilavla doldurulmuş hindi için ortalama yarım saat daha katabilirsiniz.
Her kilo başına 30 dakikalık bir pişirme süresi vermeniz ideal olacaktır. Buna göre, 3 kiloluk bir hindinin yaklaşık 1,5 saat kadar pişmesi gerekir. Pişme süresinin yanı sıra, fırın ısısının da önemi büyük elbette. Eğer fırın torbası ya da alüminyum folyo kullanmayacaksanız, fırın ısı ayarınız en fazla 160 olmalı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri