Hindistan cevizini kırıp kabuklarından ayırıp en dış kahverengi kabuğunu da soyuyoruz. Ayrılan beyaz kısmı soyacak yardımıyla ince ince dilimliyoruz. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp dağıtıyoruz. Üst üste gelmemesine dikkat ediyoruz ve 150 derecelik fırında 35 dakika pişiriyoruz.
Züber Fırından Vanilyalı Hindistan Cevizi Cipsi 40 G - Migros.
1 paket (30 g) içinde 193 kadar kalori mevcut.
İlgili 27 soru bulundu
Hindistan Cevizi Diyette Yenir Mi? Hindistan cevizinin diyette tüketimi yararlıdır. Hindistan cevizi karın boşluklarının içerisinde oluşan yağların yakılıp enerjiye dönüşmesini sağlar. Açlık hissini azaltarak iştahın kesilmesine neden olur.
Hindistan cevizini kırıp kabuklarından ayırıp en dış kahverengi kabuğunu da soyuyoruz. Ayrılan beyaz kısmı soyacak yardımıyla ince ince dilimliyoruz. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp dağıtıyoruz. Üst üste gelmemesine dikkat ediyoruz ve 150 derecelik fırında 35 dakika pişiriyoruz.
Dört mezhep imamlarına göre; Şafiî, Malikî ve Hanbelî imamlarının açık ifadeleriyle, Hanefî ûlemasının da dolaylı olarak bu hükmü gerektiren ifadelerinden küçük hindistancevizinin haram olduğu anlaşılmıştır.
İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde Hindistan cevizi, vücudu hastalıklara karşı koruyucu etki gösterir. Hindistan cevizini çiğ şekilde tüketmek boğaz enfeksiyonlarına ve bronşite iyi gelir. Özellikle tenyalar ve mikropların sebep olduğu problemleri gidermekte Hindistan cevizi tercih edilebilir.
Hindistan cevizi seçmenin gayet basit ve tek bir yolu var. Hindistan cevizi satın alırken meyvenin özellikle kara delikleri olan kısmını koklayın eğer ekşimiş ve bozuk bir koku alıyorsanız onu almayın.
Bir su bardağı Hindistan cevizini bir kaba koyalım. İçerisine yarım çay bardağı süt ile bir paket krem şantiyi ilave ederek karıştıralım. Elde ettiğimiz karışımı küçük toplar haline getireyim. Dışını dilediğiniz kuru yemiş ile süsleyebilirsiniz.
Dünyadaki Hindistan cevizi üretimi en fazla Endonezya, Hindistan ve Filipinler'de yapılır. Tropikal ülkelerin yanı sıra; Sri Lanka, Malezya, Fildişi Sahilleri ve Tayland gibi ülkelerde de yetişmeye uygundur.
Hindistan cevizi sütü, aslında gerçek bir süt değildir. Hindistan cevizinin içinde bulunan olgun kısımdan elde edilen bir sıvıdır.
Hindistan cevizinin alt kısmında üç adet delik bulunur. Bu delikler sayesinde çok kısa bir zamanda içerisindeki suyu boşaltabilirsiniz. Bu üç delikten bir tanesi kısmen diğerlerine göre daha yumuşaktır.
%10 indirimle Bağdat 33 gr Hindistan Cevizi 9,76 TL'ye, %31 indirimle Bağdat 750 gr Hindistan Cevizi 99 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Not: Hindistan cevizini daha kolay açabilmek için suyunu boşalttıktan sonra 200 dereceli fırında 10 dakika ısıtabilirsiniz. Veya hindistan cevizini bir gece buzdolabında bekleterek daha kolay açabilirsiniz.
Hareketli bir yaşam ve spor düzenine sahipseniz; Hindistan cevizi suyunu içerek ihtiyacınız olan enerjiyi doğal yoldan alabilirsiniz. Şeker ve katkı maddeler içermeyen Hindistan cevizi suyu ile vücudun daha dinamik olmasını sağlamanız mümkündür.
Hindistan cevizi, hızlı sindirime ve sindirim ve bağırsak bozuklukları ile ilişkili diğer semptomlara fayda sağlar. İçeriğindeki diyet lifi besinlerin ve minerallerin emilimini destekler. Ayrıca kusmayı ve mide bulantısını azaltır.
Hindistan cevizi 7-13 yaşları arası meyve vermeye başlar. 60 yıl kadar ürün verir. 90-100 yıl kadar yaşar.
Hindistan cevizine; İngilizcede “coconut”, Almaca'da “kokosnoot” ve İtalyancada “noce di cocco” denir.
Ne yazık ki Hindistan cevizi ağacı Türkiye'de yetişmemektedir.
Süt, irmik ve şekeri tencereye alıp koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Biraz soğuduktan sonra toz krem şantiyi ekleyip karıştırın. Tamamen soğuduğunda elinizi hafif ıslatarak toplar yaparak hindistan cevizine bulayın. Buzdolabında dinlendirip servis yapın.
Mandolin dilimleyiciyle, kabak soyacağıyla veya çok keskin bir bıçakla ayvayı enine incecik (2 mm kadar) kesin. Dilimleri limon suyuyla ıslatıp pişirme kağıdı üzerine birbirine değmeyecek şekilde dizin. Üzerine biraz değirmende öğütülmüş tuz gezdirip, fırında düşük ısıda (70-90 derece) çıtır çıtır olana kadar tutun.
Fırın metodunu kullanacaksanız 180 derecede ısıtılmış fırında Hindistan cevizinizi 10 dakika kadar bekletin. Böylece kabuğu çatlayacak. O halde bir torbaya koyup tezgaha ya da yere vurduğunuzda Hindistan ceviziniz kolayca parçalarına ayrılacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri