Hindistan cevizi; kalsiyum, doymamış yağlar, karbonhidratlar, lif, bakır, manganez, demir, magnezyum, selenyum ve çinko açısından çok zengindir. Bunun dışında bol oranda; sodyum, protein, potasyum, piridoksin, niasin, riboflavin, pantotenik asit, tiamin, C, E ve K vitaminlerini içermektedir.
Hindistan cevizi, bağışıklık sistemini güçlendirir. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde Hindistan cevizi, vücudu hastalıklara karşı koruyucu etki gösterir. Hindistan cevizini çiğ şekilde tüketmek boğaz enfeksiyonlarına ve bronşite iyi gelir.
Birçok açıdan yararlı meyveler arasında yer alan Hindistan cevizi magnezyum, potasyum, çinko, E, C, K ve vitaminlerini içinde barındırır. Aynı zamanda yağ asitleri bakımından da oldukça zengindir. Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini korur.
Özellikle içeriğindeki lif oranı sayesinde sağlıklı bir besin olarak tercih edilen Hindistan cevizini toz hali ile tanıyor olsak da günümüzde bütün bir halde erişmek de mümkün. Her damak tadına uymayan Hindistan cevizini ister direkt olarak, ister içindeki suyunu değerlendirerek tüketebilirsiniz.
Hindistan cevizini günde 1 adet tüketmek en ideal orandır. Bunun yanında hindistan cevizi yağını günde 2 yemek kaşığı tüketmek sağlık açısından daha uygundur. Diğer tüm besinlerde olduğu gibi hindistan cevizini ve yağını tüketirken herhangi bir yan etkisi olması durumuna karşın bir uzmana danışmanız daha iyi olacaktır.
İlgili 20 soru bulundu
Dört mezhep imamlarına göre; Şafiî, Malikî ve Hanbelî imamlarının açık ifadeleriyle, Hanefî ûlemasının da dolaylı olarak bu hükmü gerektiren ifadelerinden küçük hindistancevizinin haram olduğu anlaşılmıştır.
Hareketli bir yaşam ve spor düzenine sahipseniz; Hindistan cevizi suyunu içerek ihtiyacınız olan enerjiyi doğal yoldan alabilirsiniz. Şeker ve katkı maddeler içermeyen Hindistan cevizi suyu ile vücudun daha dinamik olmasını sağlamanız mümkündür.
Hindistan Cevizi Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir? Hindistan cevizi seçmenin gayet basit ve tek bir yolu var. Hindistan cevizi satın alırken meyvenin özellikle kara delikleri olan kısmını koklayın eğer ekşimiş ve bozuk bir koku alıyorsanız onu almayın.
tüm dünyada zevkle yenen , çok yönlü lezzetli bir meyvedir. İsmine rağmen, hindistan cevizi bir ceviz değil, drupe olarak bilinen bir meyve türüdür.kuruyemiş alerjisi olan çoğu insan, herhangi bir reaksiyon belirtisi olmadan hindistancevizi ve ürünlerini güvenle yiyebilir.
ÇİĞ HİNDİSTAN CEVİZİ NASIL YENİR? Dalından koparıldığı şekliyle Hindistan cevizini ikiye böldükten sonra içinde kalan etli kısmını çıkarıp dilimleyerek sade bir şekilde yiyebilirsiniz. Çiğ Hindistan cevizinin içinde kalan beyaz kısmını rendeleyerek tatlıların içerisinde ve ya üstünde de kullanabilirsiniz.
Hindistan cevizi, hızlı sindirime ve sindirim ve bağırsak bozuklukları ile ilişkili diğer semptomlara fayda sağlar. İçeriğindeki diyet lifi besinlerin ve minerallerin emilimini destekler. Ayrıca kusmayı ve mide bulantısını azaltır.
Hindistan cevizi üretimi, tüm yıl boyunca sürebilir. Ancak genellikle ilkbahar ve yaz aylarında hasadı yapılır.
Hindistan cevizi 7-13 yaşları arası meyve vermeye başlar. 60 yıl kadar ürün verir. 90-100 yıl kadar yaşar.
Hindistan cevizi; kalsiyum, doymamış yağlar, karbonhidratlar, lif, bakır, manganez, demir, magnezyum, selenyum ve çinko açısından çok zengindir. Bunun dışında bol oranda; sodyum, protein, potasyum, piridoksin, niasin, riboflavin, pantotenik asit, tiamin, C, E ve K vitaminlerini içermektedir.
Glisemik indeksi düşüktür.
Rafine şeker gibi, kan şekerini hızlı bir şekilde yükseltmez. İçeriğindeki inülin maddesi sayesinde glikoz emilimini yavaşlatır. Dolayısıyla diyabet hastaları tarafından tercih edilebilir.
Hindistan cevizinin kabuğunu hiç kırmadan ve ellemeden saklamak istiyorsan güneş görmeyen serin bir yerde 4 ay kadar saklayabilirsin. Hindistan cevizini kırdıktan sonra beyaz kısımlarını rendeleyebilir ve bu kısımları buzdolabı poşetlerine paylaştırabilir ve derin dondurucuda 6 ay kadar saklayabilirsin.
Kokonat, ülkemizde Hindistan cevizi olarak bilinen “coconut”ın Türkçe okunuşudur. Hindistan cevizi, Tropikal bölgelerde yetişir. Meyvesi yenir. Hindistan cevizi lifi elde edilir.
Hint cevizi ya da Muskat (Myristica), portakal ağacına benzeyen, anavatanı Banda Adaları olan bir tropik ağaç cinsi ve baharat olarak kullanılan meyvesi.
"Hindistan cevizi zayıflamaya ve formda kalmaya katkı sağlar. Obeziteye karşı koruyucudur. Metabolizmayı aktif tutar ve yağ yakımını hızlandırır. Besinlerden alınan karbonhidratları enerjiye dönüştürerek vücutta depolanmasını önler.
Hindistan cevizi sert olan bir palmiye türüdür. Meyvesi yenen bu palmiye türünün soyulması kolay değildir. Bunun için keskin ve dayanıklı aletler lazımdır.
Dünyadaki Hindistan cevizi üretimi en fazla Endonezya, Hindistan ve Filipinler'de yapılır. Tropikal ülkelerin yanı sıra; Sri Lanka, Malezya, Fildişi Sahilleri ve Tayland gibi ülkelerde de yetişmeye uygundur.
Hindistan cevizi doğru şekilde saklandığında bozulmayacaktır. İçeriğindeki yüksek oranda bulunan yağdan dolayı, çok sıcak ve güneşli bir yerde tutulduğunda bozulup, ekşir. Eğer dondurucuda saklanırsa da 4 veya 6 ay civarında bozulmadan rahatlıkla saklanır.
Hindistancevizi yağı anne sütü üretiminden sorumlu olan hormonların salgılanmasına yardımcı olan omega-3 yağ asitleri içerir. Anne sütünün daha yağlı ve besleyici olmasına yardımcı olur. Emziren anneler günde 1 ila 3 kaşık hindistancevizi yağı tüketmeyi hedeflemelidir.
Hindistan cevizi suyunun cilde olan pek çok yararı bulunmaktadır. Birçok kozmetik ürünü içerisinde bulunan Hindistan cevizi suyu; cildin sağlıklı görünmesinde rol oynamaktadır. Sitokin isimli minerali içermesinden ötürü Hindistan cevizi suyu, cildin yaşlanmasını ve yıpranmasını önler.
Kremsi dokusu ve hafif doğal tatlılığı ile Hindistan cevizi sütü sağlık açısından oldukça faydalı ve lezzetli bir içecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri