tüm dünyada zevkle yenen , çok yönlü lezzetli bir meyvedir. İsmine rağmen, hindistan cevizi bir ceviz değil, drupe olarak bilinen bir meyve türüdür.kuruyemiş alerjisi olan çoğu insan, herhangi bir reaksiyon belirtisi olmadan hindistancevizi ve ürünlerini güvenle yiyebilir.
Hindistan Cevizi gerek kurutulmuş gerekse taze hali ile sevilerek tüketilen tropikal bir meyvedir. Taze Hindistan cevizinin iç kısmında bulunan su çok besleyicidir. Yüksek miktarda diyet lifi ve protein içerdiği için diyet yapanlar tarafından rahatlıkla tercih edilecek tropikal meyveler arasında yer almaktadır.
Hindistan cevizi (Cocos nucifera), palmiyegiller (Arecaceae) familyasından tropik bölgelerde yetişen meyvesi yenen bir palmiye türü.
Kokonat, ülkemizde Hindistan cevizi olarak bilinen “coconut”ın Türkçe okunuşudur. Hindistan cevizi, Tropikal bölgelerde yetişir. Meyvesi yenir. Hindistan cevizi lifi elde edilir.
Bazıları adından da belli olduğu gibi aslında ceviz gibi bir kuru yemiş olduğunu iddia eder. Ancak işin aslı hindistan cevizi hem bir tohum hem bir meyve hem de bir kuru yemiş çeşididir. Tohumdur çünkü hindistan cevizi ağacının üremesini sağlayan kısımdır.
İlgili 23 soru bulundu
Hindistan Cevizi demirden ve liften oldukça zengin bir meyvedir. Yüksek oranda fakat kolayca sindirilebilen yağlar içerir. Kalorisi ve doymuş yağ oranı ise oldukça yüksek bir meyvedir.
Hindistan cevizi üretimi, tüm yıl boyunca sürebilir. Ancak genellikle ilkbahar ve yaz aylarında hasadı yapılır.
Hindistan cevizinin alt kısmında üç adet delik bulunur. Bu delikler sayesinde çok kısa bir zamanda içerisindeki suyu boşaltabilirsiniz. Bu üç delikten bir tanesi kısmen diğerlerine göre daha yumuşaktır.
İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde Hindistan cevizi, vücudu hastalıklara karşı koruyucu etki gösterir. Hindistan cevizini çiğ şekilde tüketmek boğaz enfeksiyonlarına ve bronşite iyi gelir. Özellikle tenyalar ve mikropların sebep olduğu problemleri gidermekte Hindistan cevizi tercih edilebilir.
Hindistan cevizini günde 1 adet tüketmek en ideal orandır. Bunun yanında hindistan cevizi yağını günde 2 yemek kaşığı tüketmek sağlık açısından daha uygundur. Diğer tüm besinlerde olduğu gibi hindistan cevizini ve yağını tüketirken herhangi bir yan etkisi olması durumuna karşın bir uzmana danışmanız daha iyi olacaktır.
Dört mezhep imamlarına göre; Şafiî, Malikî ve Hanbelî imamlarının açık ifadeleriyle, Hanefî ûlemasının da dolaylı olarak bu hükmü gerektiren ifadelerinden küçük hindistancevizinin haram olduğu anlaşılmıştır.
Taze Hindistan cevizi kalsiyum deposu olması nedeniyle kemik ve diş sağlığı için çok faydalı. Düzenli kullanımda vücutta oluşan mikropları öldüren Hindistan cevizi tok tutma özelliğinden dolayı ramazan ayında tüketilebilir. Diyetlerde ise ara öğün olarak kullanıldığında açlık hissini yok eder.
Dünyadaki Hindistan cevizi üretimi en fazla Endonezya, Hindistan ve Filipinler'de yapılır. Tropikal ülkelerin yanı sıra; Sri Lanka, Malezya, Fildişi Sahilleri ve Tayland gibi ülkelerde de yetişmeye uygundur.
Zeytin bir meyve türüdür.
Hindistan cevizi vitaminlerin bağırsakta emilimini kolaylaştırır. Sindirim problemleri, hazımsızlık, kolit, mide ülseri, ishal, kusma, gaz, dizanteri gibi rahatsızlıklara karşı da oldukça değerli bir besindir.
Hint cevizi ya da Muskat (Myristica), portakal ağacına benzeyen, anavatanı Banda Adaları olan bir tropik ağaç cinsi ve baharat olarak kullanılan meyvesi.
Hareketli bir yaşam ve spor düzenine sahipseniz; Hindistan cevizi suyunu içerek ihtiyacınız olan enerjiyi doğal yoldan alabilirsiniz. Şeker ve katkı maddeler içermeyen Hindistan cevizi suyu ile vücudun daha dinamik olmasını sağlamanız mümkündür.
Bununla birlikte, bazı kişiler Hindistan cevizi yağını, cilt temizleyici veya nemlendirici olarak doğrudan cilde uygulayabiliyor. Bu durum, akne karşısında faydalı olabilir ancak çok yağlı cilde sahip kişiler için önerilmiyor. Çünkü Hindistan cevizi yağı yüksek oranda komedojeniktir yani akne üretimine meyillidir.
Aynı şekilde, Hindistan cevizi yağının bağırsak hareketlerini hızlandırma etkisi vardır.
Hindistan cevizinin kabuğunu hiç kırmadan ve ellemeden saklamak istiyorsan güneş görmeyen serin bir yerde 4 ay kadar saklayabilirsin. Hindistan cevizini kırdıktan sonra beyaz kısımlarını rendeleyebilir ve bu kısımları buzdolabı poşetlerine paylaştırabilir ve derin dondurucuda 6 ay kadar saklayabilirsin.
Hindistan cevizi faydalı ve lezzetli bir meyvedir. Bu meyveyi kırdıktan sonra çiğ olarak zevkle tüketebilirsiniz. Ayrıca suyunu içmenizde herhangi bir sakınca yoktur. Dışı oldukça sert bir meyve olsa da içi kolayca yenebilmektedir.
Tüm suyunu boşalttıktan sonra sert bir aletle veya bıçağın tersiyle hindistan cevizi kabuğuna vurun. Böylece kabukta çatlaklar oluşacaktır. Çatlaklar yeterince açıldıktan sonra, elinizle iki parçaya ayırın. Hindistan cevizinin iç kısmındaki beyaz kısımları afiyetle yiyebilirsiniz.
Açılmış taze hindistan cevizini hava geçirmeyen bir kaba alın, buzdolabı ya da derin dondurucuya kaldırın buzdolabında 3 hafta derin dondurucuda ise 6-8 ay kadar dayanabilir.
Hindistan cevizi seçmenin gayet basit ve tek bir yolu var. Hindistan cevizi satın alırken meyvenin özellikle kara delikleri olan kısmını koklayın eğer ekşimiş ve bozuk bir koku alıyorsanız onu almayın.
Hindistan Cevizi Sıkça Sorulan Sorular
%10 indirimle Aktar Diyarı Kuru Hindistan Cevizi 1 Kg 230 TL'ye, %29 indirimle Hindistan Cevizi 1000 gr - 1kg 131 TL'ye, %18 indirimle Aktarmarka Rende Hindistan Cevizi Kuru 1 kg 150 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri