Hindistan cevizi doğru şekilde saklandığında bozulmayacaktır. İçeriğindeki yüksek oranda bulunan yağdan dolayı, çok sıcak ve güneşli bir yerde tutulduğunda bozulup, ekşir. Eğer dondurucuda saklanırsa da 4 veya 6 ay civarında bozulmadan rahatlıkla saklanır.
Hindistan cevizi seçmenin gayet basit ve tek bir yolu var. Hindistan cevizi satın alırken meyvenin özellikle kara delikleri olan kısmını koklayın eğer ekşimiş ve bozuk bir koku alıyorsanız onu almayın.
Hindistan cevizinin kabuğunu hiç kırmadan ve ellemeden saklamak istiyorsan güneş görmeyen serin bir yerde 4 ay kadar saklayabilirsin. Hindistan cevizini kırdıktan sonra beyaz kısımlarını rendeleyebilir ve bu kısımları buzdolabı poşetlerine paylaştırabilir ve derin dondurucuda 6 ay kadar saklayabilirsin.
Hindistan cevizi 7-13 yaşları arası meyve vermeye başlar. 60 yıl kadar ürün verir. 90-100 yıl kadar yaşar. Genellikle toz hâlinde satılır, sert kabuğunun altında hindistan cevizi suyu denen yoğun sıvı bulunur.
Hindistan cevizinin alt kısmında üç adet delik bulunur. Bu delikler sayesinde çok kısa bir zamanda içerisindeki suyu boşaltabilirsiniz. Bu üç delikten bir tanesi kısmen diğerlerine göre daha yumuşaktır.
İlgili 22 soru bulundu
Hindistan cevizi faydalı ve lezzetli bir meyvedir. Bu meyveyi kırdıktan sonra çiğ olarak zevkle tüketebilirsiniz. Ayrıca suyunu içmenizde herhangi bir sakınca yoktur. Dışı oldukça sert bir meyve olsa da içi kolayca yenebilmektedir.
Oldukça berrak bir sıvıdır. Hindistan cevizi suyu Hindistan cevizi hamurunun kabuğunda birikmesiyle elde edilir. Bu birikme Hindistan cevizi meyvesinin olgunlaşma aşamasında gerçekleşir. Hindistan cevizi suyu da tıpkı meyvesinin yenmesi gibi içilebilir.
Bütün/Tane karabiber, kişniş, hardal tohumu, rezene tohumu, kimyon tohumları, bütün hindistan cevizi, karanfiller, tarçın çubukları, bütün kurutulmuş biber, limon otu bu baharatlara örnektir. -Tuz, boyutu ve şekli ne olursa olsun bozulmadan veya lezzetini kaybetmeden süresiz olarak kullanılabilen tek baharattır.
Oda sıcaklığında uzun süre saklandığında tüm yağlar bozulabilir. Bu durum özellikle daha az kullanılan hindistan cevizi, susam ve ceviz yağı için geçerlidir. Taze kalması için hindistan cevizi yağını buzdolabında muhafaza edin. Hindistan cevizi yağı oda sıcaklığında katı bir yağdır.
Dönüşünde yanında getirdiği insan kafasını andıran bu meyvelere, Hindistan'dan geldiği sanılarak hindistan cevizi adı verilir.
Bağıl nem çok yüksek olursa hindistan cevizlerinde küflenme meydana gelir. Taze Hindistan cevizleri kolay depolanır ancak nem seviyesi yüksek olursa küflenme meydana gelir.
Eğer dondurucuda saklanırsa da 4 veya 6 ay civarında bozulmadan rahatlıkla saklanır. Derin dondurucu da ise kilitli buzdolabı poşetlerinde kolaylıkla saklayabilirsiniz. Buzdolabının içerisinde de en fazla 4 gün saklanabilir. Ancak mümkün olduğunca az ışık yerde saklamak uygun olacaktır.
Taze Hindistan cevizi, olgun büyük kardeşinin aksine buzdolabında saklanmalı ve açıldığı gün tüketilmelidir. Kesilmemiş halinde ise buzdolabında bir haftaya kadar saklanabilir. Bu saklama sırasında suyunun rengi biraz bulanıklaşabilir ancak bu durum tüketime engel değildir.
Peki en iyi Hindistan cevizi nasıl seçilir? Hindistan cevizi satın alırken içi sulu olanlar tercih edilmelidir. Hindistan cevizinin içinde su olup olmadığını anlamanın en kolay yolu, Hindistan cevizini sallayarak içindeki su sesini kontrol etmektir.
Besin değerleri zengin olması bakımından da Hindistan cevizi, cinsel gücü artırıcı etki gösterir.
Hindistan Cevizi Yağı Bozulduğu Nasıl Anlaşılır? Yağ bozulduğunda kendini kolayca ele verir. Dokusunda ve kokusunda değişim barizdir. Yağ üzerinde siyah bir tabaka oluşabilir.
Hindistan cevizi yağı nasıl saklanır
Hindistan cevizi yağı güneş almayan, kuru ve oda sıcaklığında bir yerde yaklaşık 2 yıl dayanabilir.
Hindistan cevizi yağı tüm özelliklerinin yanı sıra iyi bir yüz temizleme ürünüdür. Cildi kir, yağ ve makyaj kalıntılarından arındırır.
Baharatlar yalnızca böceklendiğinde bozulmaz, baharatın aroması kaybolduğunda da bozulduğunu anlayabilirsiniz. Bazı durumlarda baharatlarınız yalnızca kokusunu ya da tadını kaybedebilir. Şayet baharatlarınızdan hiç koku gelmiyor ya da tat vermiyorsa bozulduğu anlamına gelir.
Kokonat, ülkemizde Hindistan cevizi olarak bilinen “coconut”ın Türkçe okunuşudur. Hindistan cevizi, Tropikal bölgelerde yetişir. Meyvesi yenir. Hindistan cevizi lifi elde edilir.
O nedenle son kullanma tarihi geçen ürünleri kullanmak kesinlikle sakıncalıdır, sağlığınızı tehdit edebilir. Gıda zehirlenmesine yol açabilir ya da uzun süre etkisi belli olmayan toksik bileşikler ileriki zamanlarda sağlık sorunlarına sebep olabilir.
Hindistan cevizi, hızlı sindirime ve sindirim ve bağırsak bozuklukları ile ilişkili diğer semptomlara fayda sağlar. İçeriğindeki diyet lifi besinlerin ve minerallerin emilimini destekler. Ayrıca kusmayı ve mide bulantısını azaltır.
Hindistan cevizini günde 1 adet tüketmek en ideal orandır. Bunun yanında hindistan cevizi yağını günde 2 yemek kaşığı tüketmek sağlık açısından daha uygundur. Diğer tüm besinlerde olduğu gibi hindistan cevizini ve yağını tüketirken herhangi bir yan etkisi olması durumuna karşın bir uzmana danışmanız daha iyi olacaktır.
Aynı şekilde, Hindistan cevizi yağının bağırsak hareketlerini hızlandırma etkisi vardır. Günde 2 fincan kahve içmek, kabızlığın giderilmesinde yardımcı olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri