Hindistan cevizi yağı, yapısı gereği çok hızlı hal değiştirebilen özel bir yağdır. 22 derecenin üzerinde şeffaf bir görüntü alır, altında ısılarda ise donmaya ve 3-4 dereceye geldiğinde tamamen kar beyazı bir görüntüye dönüşecektir.
Hindistancevizi yağı çok az ısıyla erir. Ufak bir tencere veya kaseyi ocakta ısıt. Kabı ateşten al ve yağı içine koy. Yağı erimeye ve ısınmaya bırak.
Natürel Hindistan cevizi yağı katıyken bembeyaz, eriyip sıvılaştığında ise berrak bir görünüme sahiptir. Piyasada ulaşabileceğiniz en saf Hindistan cevizi yağı natürel olanlarıdır. Üstelik hiçbir katkı maddesi barındırmayan bir ürün olduğu için cilt ve saç bakımınızda da rahatlıkla bu tür bir yağ kullanabilirsiniz.
Özellikle yaz aylarında bulunduğu alanda sıvı hale geçebilir. Aynı şekilde kışın donmuş vaziyette olacak fakat el ısısı ile açılacaktır. Hindistan cevizi yağının dolaba konmasında bir sakınca yoktur.
Dikkat edilmesi gereken nokta, Hindistan cevizi yağını alırken, oda sıcaklığında katı formda (Soğuk Sıkma) olanlarını tercih etmeniz en doğrusu olur. Hindistan cevizi yağının içerisinde inceltici katkı yağı olmayan üretimlerden satın aldığınıza dikkat etmelisiniz.
İlgili 38 soru bulundu
Kayganlaştırıcı olarak kullanılabilir
Araştırmalar, Hindistan cevizi yağının cinsel ilişkide kayganlaştırıcı olarak kullanılmasının oldukça güvenli ve etkili olduğunu gösteriyor. Ancak Hindistan cevizi yağı latex prezervatifleri zayıflatacağından poliüretan prezervatifleri tercih etmelisiniz.
Hindistan cevizi yağı cildi beslerken kıl köklerini de beslemektedir. Bu nedenle sık kullanımında yüzde tüylenmeler meydana gelebilmektedir.
Hindistan cevizi seçmenin gayet basit ve tek bir yolu var. Hindistan cevizi satın alırken meyvenin özellikle kara delikleri olan kısmını koklayın eğer ekşimiş ve bozuk bir koku alıyorsanız onu almayın.
Hindistan cevizi yağı güneş almayan, kuru ve oda sıcaklığında bir yerde yaklaşık 2 yıl dayanabilir.
güzel kokulu ve hafif bir yağ, saça iyi gelen nadir şeylerden biri.
Hindistan cevizinin kabuğunu hiç kırmadan ve ellemeden saklamak istiyorsan güneş görmeyen serin bir yerde 4 ay kadar saklayabilirsin. Hindistan cevizini kırdıktan sonra beyaz kısımlarını rendeleyebilir ve bu kısımları buzdolabı poşetlerine paylaştırabilir ve derin dondurucuda 6 ay kadar saklayabilirsin.
Peki en iyi Hindistan cevizi nasıl seçilir? Hindistan cevizi satın alırken içi sulu olanlar tercih edilmelidir. Hindistan cevizinin içinde su olup olmadığını anlamanın en kolay yolu, Hindistan cevizini sallayarak içindeki su sesini kontrol etmektir.
İçeriğindeki doğal yağlar sayesinde birçok bakım ürününde kullanılan hindistan cevizi yağı göz altı morluğuna iyi gelir ve ciltteki renk deformasyonunun giderilmesine yardımcı olur. E vitamini içeriğine sahip doğal yağlar morlukların iyileşmesine yardımcı olur.
Hindistan cevizi yağı tüm özelliklerinin yanı sıra iyi bir yüz temizleme ürünüdür. Cildi kir, yağ ve makyaj kalıntılarından arındırır. Ayrıca antibakteriyel özelliği sayesinde ciltteki bakteri ve mikropları yok eder. Sivilcelere karşı etkilidir.
Hindistan cevizi yağı nemli saça çok daha kolay bir şekilde yayılır. Bu maskeyi uygularken saçınızın nemli veya kuru olması gerekmektedir.
Soğuk sıkım hindistan cevizi yağı lezzetli bir tada sahiptir, bu sebeple yemeklerde birçok yağın yerini alabilir. Soğuk sıkım hindistan cevizi yağının içerisinde önemli yağ asitleri daha iyi korunur. Ayrıca tüketildiği zaman hızlı bir emilim oranına sahip olmasını sağlar.
Hindistan Cevizi Yağı: Hindistan cevizi yağı; kaş, kirpik ve saçlarda uzatıcı etkiye sahip olmasıyla bilinir. Bu yağı temiz bir pamuğa batırarak kaşlarınıza uygulayın ve 1 saat kadar bekledikten sonra yıkayıp durulayın.
Cildi besleyen, saçları yumuşatan Hindistan cevizi yağı dudakları da pürüzsüzleştiriyor, kurumuş dudakları nemlendiriyor ve çatlakları onarıyor.
Yağlı saçlara sahip olanlar yağı sadece saç uçlarına uygulayabilir. Kuru saçlılar ise hindistan cevizi yağını rahatlıkla saç diplerinde de kullanabilirler. Yağın saçlarınıza nüfuz etmesi için en az 5 dakika boyunca saçlarınıza masaj yapın. Masaj sonrası yağı saçlarınızda bekletmek için duş bonesi kullanabilirsiniz.
Hindistan cevizinin alt kısmında üç adet delik bulunur. Bu delikler sayesinde çok kısa bir zamanda içerisindeki suyu boşaltabilirsiniz. Bu üç delikten bir tanesi kısmen diğerlerine göre daha yumuşaktır.
Hindistan cevizi suyunun zararları yoktur. Sadece fazla tüketildiğinde Hindistan cevizi suyunun ancak yan etkileri olabilmektedir. Bu yüzden günde bir bardak Hindistan Cevizi Suyu içilebilmektedir. En büyük yan etkisi de eğer Hindistan cevizine ve yağına alerjiniz varsa olabilmektedir.
Yumuşatmak için kullanmadan 30-60 dakika önce buzdolabından çıkarmanız yeterlidir. Oda sıcaklığında uzun süre saklandığında tüm yağlar bozulabilir. Bu durum özellikle daha az kullanılan hindistan cevizi, susam ve ceviz yağı için geçerlidir. Taze kalması için hindistan cevizi yağını buzdolabında muhafaza edin.
Hindistan cevizi yağı yüz ve vücudunda aydınlatıcı ve izleri yok edici bir etkisi olsa da cildini yağlandırdığını da unutmamalısın. Dolayısıyla bu yağı bir pamuk yardımı ile sadece lekelerin üzerine sürmek önemli.
Hindistan cevizi yağı, içeriğindeki zengin E vitamini ile cildi derinlemesine nemlendirir. Bu nedenle kuru cilt ve egzama gibi atopik cilt sorunlarına da yardımcı olur. Tüm cilt tipleri için iyi olan Hindistan cevizi yağı, temizleyici, nemlendirici ve balsam gibi çok farklı cilt bakım ürünlerinde kullanılır.
Hindistan cevizi yağı bakteri enfeksiyonları için kullanıldığında, ishale yol açabilir. Kolesterol sorunu olan kişiler bu yağı tüketmemelidir. Yağlı ciltlerde sivilcelenme yapabilir. Bazı kişilerde alerjiye neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri