Hindistan cevizi yağı uzun süre saklanabilir ve bozulmadan dayanabilir. Kilerde, buzdolabında veya serin bir ortamda uzun süre depolanabilir. Yumuşak ve sıvı formda tutmak için Hindistan cevizi yağını oda sıcaklığında, tezgahınızda ya da dolabınızda tutabilirsiniz.
Hindistan cevizi yağı güneş almayan, kuru ve oda sıcaklığında bir yerde yaklaşık 2 yıl dayanabilir.
Oda sıcaklığında uzun süre saklandığında tüm yağlar bozulabilir. Bu durum özellikle daha az kullanılan hindistan cevizi, susam ve ceviz yağı için geçerlidir.
Hindistan cevizinin kabuğunu hiç kırmadan ve ellemeden saklamak istiyorsan güneş görmeyen serin bir yerde 4 ay kadar saklayabilirsin. Hindistan cevizini kırdıktan sonra beyaz kısımlarını rendeleyebilir ve bu kısımları buzdolabı poşetlerine paylaştırabilir ve derin dondurucuda 6 ay kadar saklayabilirsin.
Sıvı formda İlik yağı ve Hindistan cevizi yağı faz ayrışması olabilir. Bu yüzden kullanmadan önce çalkalayınız ve +4 C de buzdolabında muhafaza ediniz. Ürün katı formuna geçtiğinde kullanabilirsiniz. Kavanoz açıldıktan sonra buzdolabında saklayınız ve 7 gün içinde tüketiniz.
İlgili 28 soru bulundu
Hindistan cevizi yağı uzun süre saklanabilir ve bozulmadan dayanabilir. Kilerde, buzdolabında veya serin bir ortamda uzun süre depolanabilir. Yumuşak ve sıvı formda tutmak için Hindistan cevizi yağını oda sıcaklığında, tezgahınızda ya da dolabınızda tutabilirsiniz.
Hindistan cevizi seçmenin gayet basit ve tek bir yolu var. Hindistan cevizi satın alırken meyvenin özellikle kara delikleri olan kısmını koklayın eğer ekşimiş ve bozuk bir koku alıyorsanız onu almayın.
Bütün/Tane karabiber, kişniş, hardal tohumu, rezene tohumu, kimyon tohumları, bütün hindistan cevizi, karanfiller, tarçın çubukları, bütün kurutulmuş biber, limon otu bu baharatlara örnektir. -Tuz, boyutu ve şekli ne olursa olsun bozulmadan veya lezzetini kaybetmeden süresiz olarak kullanılabilen tek baharattır.
Hindistan cevizi 7-13 yaşları arası meyve vermeye başlar. 60 yıl kadar ürün verir. 90-100 yıl kadar yaşar. Genellikle toz hâlinde satılır, sert kabuğunun altında hindistan cevizi suyu denen yoğun sıvı bulunur.
Hindistan cevizinin alt kısmında üç adet delik bulunur. Bu delikler sayesinde çok kısa bir zamanda içerisindeki suyu boşaltabilirsiniz. Bu üç delikten bir tanesi kısmen diğerlerine göre daha yumuşaktır.
Hindistan cevizi yağı tüm özelliklerinin yanı sıra iyi bir yüz temizleme ürünüdür. Cildi kir, yağ ve makyaj kalıntılarından arındırır.
Hindistan cevizi yağını krem halinde saçlarınıza uygulayabilirsiniz. Eğer saçlarınız kıvırcık bir yapıya sahipse, saçların hafif nemli olduğu anda bu yağı sürmeniz yeterli olacaktır. Yine saçlarınız nemliyken Hindistan cevizi yağını saçlarınıza serum şeklinde uygulayın.
Kemik ve kasları kuvvetlendirir. Kalp ve damar sağlığını korur. İyi kolesterolü yükseltir. Antioksidan kaynağıdır: Serbest radikallerle savaşan antioksidan kaynağı hindistancevizi yağı, grip, bronşit ve akne oluşumu engellediği gibi yaşlanmayı da geciktirir.
Hindistan Cevizi Yağı: Hindistan cevizi yağı; kaş, kirpik ve saçlarda uzatıcı etkiye sahip olmasıyla bilinir. Bu yağı temiz bir pamuğa batırarak kaşlarınıza uygulayın ve 1 saat kadar bekledikten sonra yıkayıp durulayın.
Natürel Hindistan cevizi yağı katıyken bembeyaz, eriyip sıvılaştığında ise berrak bir görünüme sahiptir. Piyasada ulaşabileceğiniz en saf Hindistan cevizi yağı natürel olanlarıdır. Üstelik hiçbir katkı maddesi barındırmayan bir ürün olduğu için cilt ve saç bakımınızda da rahatlıkla bu tür bir yağ kullanabilirsiniz.
Hindistan cevizi yağını yüzünüz ve vücudunuz için maske olarak kullanın. Az miktarda yağ ile cildinize masaj yapın; özellikle de dizler, dirsekler, ellerinizin arka kısımları ve ense gibi ihtiyaç duyulan bölgelere odaklanın. Yıkanmadan önce en az 10 dakika bekleyin.
Hindistan cevizi yağı saça nasıl uygulanır? Katı formda olan Hindistan cevizi yağı oda sıcaklığından daha sıcak bir ortamda sıvılaşır. Sıvı formdaki Hindistan cevizi yağını saç diplerinize masaj yaparak yedirebileceğiniz gibi, yalnızca saç uçlarınıza da sürüp bekletebilirsiniz.
Yemeklerinize ekleyip tüketebilirsiniz. Hastalıklardan korur ve vücut direncinizi yüksek tutar. Faydalarını almak için ise dilediğiniz yemeklere, sıvı gıdalara, soğuk ve sıcak içeceklere 1 veya 2 kaşık Hindistan cevizi yağı ekleyebilirsiniz. Yüksek ısıya diğer bitkisel kaynaklı yağlar gibi dayanıklıdır.
Ayçiçek yağlarının son kullanma tarihinden sonra kullanılabiliyor olması, sonsuza kadar bozulmayacağı anlamına gelmez. Sıvı yağınızda aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, sakın riske girmeyin.
Tamamen eritilen yağı saçın tüm alanlarına sürmek gerekiyor. Saçlarına güzelce sürülen bu yağ daha sonra bekletilmelidir. Tam olarak 2 saat bekletilmesi yeterli olacaktır. 2 saat boyunca saçta bekletilen Hindistan cevizi yağı, yıkanarak kurulanmalıdır.
Beklenmeyen etki görüldüğünde bir hekime başvurunuz. Üretim ve son kullanma tarihi teslim edilen Hhs Çörek Otu Yağı ürünü ambalajı üzerindedir. Son kullanma tarihi geçmiş ürünleri kullanmayınız!
Hindistan cevizi suyunun zararları yoktur. Sadece fazla tüketildiğinde Hindistan cevizi suyunun ancak yan etkileri olabilmektedir. Bu yüzden günde bir bardak Hindistan Cevizi Suyu içilebilmektedir. En büyük yan etkisi de eğer Hindistan cevizine ve yağına alerjiniz varsa olabilmektedir.
Hindistan cevizinin bilinen faydaları da şu şekilde sıralanabilir: Hindistan cevizi, bağışıklık sistemini güçlendirir. İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde Hindistan cevizi, vücudu hastalıklara karşı koruyucu etki gösterir. Hindistan cevizini çiğ şekilde tüketmek boğaz enfeksiyonlarına ve bronşite iyi gelir.
Hindistan cevizi yağı, yapısı gereği çok hızlı hal değiştirebilen özel bir yağdır. 22 derecenin üzerinde şeffaf bir görüntü alır, altında ısılarda ise donmaya ve 3-4 dereceye geldiğinde tamamen kar beyazı bir görüntüye dönüşecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri