İÇERİK: %100 Soğuk Sıkım Hindistan Cevizi Yağı. Saklama Koşulları ve Raf Ömrü: Oda sıcaklığında muhafaza ediniz. Ambalajı yırtılmış ürünleri satın almayınız. Raf ömrü: 3 yıldır.
Oda sıcaklığında uzun süre saklandığında tüm yağlar bozulabilir. Bu durum özellikle daha az kullanılan hindistan cevizi, susam ve ceviz yağı için geçerlidir.
Saklama Koşulları:
Sıvı formda İlik yağı ve Hindistan cevizi yağı faz ayrışması olabilir. Bu yüzden kullanmadan önce çalkalayınız ve +4 C de buzdolabında muhafaza ediniz. Ürün katı formuna geçtiğinde kullanabilirsiniz. Kavanoz açıldıktan sonra buzdolabında saklayınız ve 7 gün içinde tüketiniz.
Hindistan cevizi seçmenin gayet basit ve tek bir yolu var. Hindistan cevizi satın alırken meyvenin özellikle kara delikleri olan kısmını koklayın eğer ekşimiş ve bozuk bir koku alıyorsanız onu almayın.
Hindistan cevizi yağı, cilt için doğal bir nemlendiricidir. Özellikle kuru ve hassas ciltler için idealdir. Kuru ciltten şikayetçiyseniz Hindistan cevizi yağını ellerinizle ısıtıp doğrudan cildinize uygulayabilirsiniz.
İlgili 22 soru bulundu
Dişleri fırçalamadan önce bir yemek kaşığı hindistan cevizi yağı 10 dakika boyunca ağızda çalkalanır. Yağ, ağızdaki salya sayesinde dişlerde ince ve beyaz bir tabaka oluşturur.
Cildinize direkt sürebileceğiniz Hindistan cevizi yağı, düzenli olarak kullanıldığında yaşlanma belirtilerini azaltmaya yardımcı olabilir. Hızla emilerek cilde nüfuz eder, küçük çizgilerin ve kırışıklıkların daha az belirgin görünmesini sağlar.
Hindistan cevizi yağı uzun süre saklanabilir ve bozulmadan dayanabilir. Kilerde, buzdolabında veya serin bir ortamda uzun süre depolanabilir. Yumuşak ve sıvı formda tutmak için Hindistan cevizi yağını oda sıcaklığında, tezgahınızda ya da dolabınızda tutabilirsiniz.
Hindistan cevizinin kabuğunu hiç kırmadan ve ellemeden saklamak istiyorsan güneş görmeyen serin bir yerde 4 ay kadar saklayabilirsin. Hindistan cevizini kırdıktan sonra beyaz kısımlarını rendeleyebilir ve bu kısımları buzdolabı poşetlerine paylaştırabilir ve derin dondurucuda 6 ay kadar saklayabilirsin.
Hindistan cevizinin alt kısmında üç adet delik bulunur. Bu delikler sayesinde çok kısa bir zamanda içerisindeki suyu boşaltabilirsiniz. Bu üç delikten bir tanesi kısmen diğerlerine göre daha yumuşaktır.
Bütün/Tane karabiber, kişniş, hardal tohumu, rezene tohumu, kimyon tohumları, bütün hindistan cevizi, karanfiller, tarçın çubukları, bütün kurutulmuş biber, limon otu bu baharatlara örnektir. -Tuz, boyutu ve şekli ne olursa olsun bozulmadan veya lezzetini kaybetmeden süresiz olarak kullanılabilen tek baharattır.
Hindistancevizi yağı hemoroit semptomlarına yardımcı olan doğal bir nemlendiricidir. Hindistan cevizi yağı uygulamak, tahrişi ve şişliği azaltabilir ve hemoroid belirtileri azaltmaya yardımcı olur.
Saç köklerini besleyen Hindistan cevizi yağı, kadın ve erkeklerde saçların kısa sürede sağlıklı şekilde uzamasına destek olmaktadır.
Hindistan cevizi yağını saçlarınıza her hafta bir kere uygulamanız yeterli. Bakım yapmadan önce saçlarınızı normal şampuanınızla yıkayın ve saçlarınızı bol su ile durulayın. Sonrasında saçlarınızı havlu ile sarın ve saçlarınızdaki fazla suyu alın. Saçlarınızı bir tarak ile tarayın ve düzgün bir form almasını sağlayın.
Natürel Hindistan cevizi yağı katıyken bembeyaz, eriyip sıvılaştığında ise berrak bir görünüme sahiptir. Piyasada ulaşabileceğiniz en saf Hindistan cevizi yağı natürel olanlarıdır. Üstelik hiçbir katkı maddesi barındırmayan bir ürün olduğu için cilt ve saç bakımınızda da rahatlıkla bu tür bir yağ kullanabilirsiniz.
Ortalama bitkisel yağlar da saklama koşullarına uygun olarak bekletilme süresi maksimum 2 yıl fakat bu tüm bitkisel yağlar için geçerli bir süre değildir. Bitkisel yağ satın alırken mutlaka üretim ve son kullanma tarihlerine dikkat edin.
Hindistan cevizi yağının faydaları arasında; düzenli tüketildiğinde şeker yeme isteğini kontrol etme, kilo kontrolü, hazımsızlığı kolaylaştırma ve metabolizmayı hızlandırma özelliği sayılır. Ayrıca cildin nemini korumasına ve ağız sağlığına da iyi geldiği söylenir.
Hindistan cevizi doğru şekilde saklandığında bozulmayacaktır. İçeriğindeki yüksek oranda bulunan yağdan dolayı, çok sıcak ve güneşli bir yerde tutulduğunda bozulup, ekşir. Eğer dondurucuda saklanırsa da 4 veya 6 ay civarında bozulmadan rahatlıkla saklanır.
Yemeklerinize ekleyip tüketebilirsiniz. Hastalıklardan korur ve vücut direncinizi yüksek tutar. Faydalarını almak için ise dilediğiniz yemeklere, sıvı gıdalara, soğuk ve sıcak içeceklere 1 veya 2 kaşık Hindistan cevizi yağı ekleyebilirsiniz. Yüksek ısıya diğer bitkisel kaynaklı yağlar gibi dayanıklıdır.
Kemik ve kasları kuvvetlendirir. Kalp ve damar sağlığını korur. İyi kolesterolü yükseltir. Antioksidan kaynağıdır: Serbest radikallerle savaşan antioksidan kaynağı hindistancevizi yağı, grip, bronşit ve akne oluşumu engellediği gibi yaşlanmayı da geciktirir.
Hindistan Cevizi Yağı Cilde Faydaları
Kuruyan, çatlayan ciltlerin iyileşmesine etkisi vardır. Kış aylarında el kremine alternatif olarak kullanılabilir. Cilt tonunu eşitlenmesini sağlar ve cilt lekelerine iyi gelir. Antienflamatuar özellikli bir üründür.
Dikkat edilmesi gereken nokta, Hindistan cevizi yağını alırken, oda sıcaklığında katı formda (Soğuk Sıkma) olanlarını tercih etmeniz en doğrusu olur. Hindistan cevizi yağının içerisinde inceltici katkı yağı olmayan üretimlerden satın aldığınıza dikkat etmelisiniz.
Yüze iyi gelen bitkisel ve doğal yağlar avokado yağı, Hindistan cevizi yağı, argan yağı ve lavanta yağıdır. Avokado yağı cildin iyileşmesi ve hücre onarımı için önemlidir. Argan yağı cildin yumuşamasını sağlarken Hindistan cevizi yağı da cilt tonunu eşitler.
Hindistan cevizi yağı yüz ve vücudunda aydınlatıcı ve izleri yok edici bir etkisi olsa da cildini yağlandırdığını da unutmamalısın. Dolayısıyla bu yağı bir pamuk yardımı ile sadece lekelerin üzerine sürmek önemli.
Hindistan cevizi yağı bakteri enfeksiyonları için kullanıldığında, ishale yol açabilir. Kolesterol sorunu olan kişiler bu yağı tüketmemelidir. Yağlı ciltlerde sivilcelenme yapabilir. Bazı kişilerde alerjiye neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri