Yapılan araştırmalar, hindistan cevizi yağının sağlık dolu olduğunu gösteriyorlar ve bu faydaların büyük kısmı içeriğindeki orta zincirli yağ asitlerinden geliyor. Bu yağ asitlerinin kolayca sindirilmeleri ve hemen yağ olarak depolanmamaları oldukça önemli özellikleridir.
Hindistan cevizi yağını sürekli kullanan kişilerde ileriki dönemlerde kalp damar hastalığı, damar tıkanıklığı, kolesterol birikmesine bağlı plakların görülme ihtimalinin artıyor. Hindistan cevizi yağı aslında bir doymuş yağ. Dolayısıyla bu yağın tüketimini de sınırlamaları gerekiyor.
Hindistan cevizi yağı bakteri enfeksiyonları için kullanıldığında, ishale yol açabilir. Kolesterol sorunu olan kişiler bu yağı tüketmemelidir. Yağlı ciltlerde sivilcelenme yapabilir. Bazı kişilerde alerjiye neden olabilir.
Hindistan cevizi yağı orta zincirli yağ asitleri içerir ve günde iki yemek kaşığı kadar tüketilmesi faydalıdır.
Hindistan cevizi yağının gerçekten sağlıklı bir yağ olduğu tüm uzmanlar tarafından kabul edilmez. Hindistan cevizi yağının faydaları arasında; düzenli tüketildiğinde şeker yeme isteğini kontrol etme, kilo kontrolü, hazımsızlığı kolaylaştırma ve metabolizmayı hızlandırma özelliği sayılır.
İlgili 22 soru bulundu
Dikkat edilmesi gereken nokta, Hindistan cevizi yağını alırken, oda sıcaklığında katı formda (Soğuk Sıkma) olanlarını tercih etmeniz en doğrusu olur. Hindistan cevizi yağının içerisinde inceltici katkı yağı olmayan üretimlerden satın aldığınıza dikkat etmelisiniz.
Natürel Hindistan cevizi yağı kimyasal içermemesi ve besin değerlerinin yüksek olmasının yanında çok daha uzun bir raf ömrüne sahiptir. Özetle, organik ve soğuk sıkım ile elde edilmiş, en az seviyede işlem görmüş bir Hindistan cevizi yağı tercih ederek mutfağınızda bu mucizevi yağın faydalarını deneyimleyebilirsiniz.
Diğer birçok yağın aksine hindistan cevizi yağı yüksek bir erime noktasına sahiptir 24-25 C . Dolayısıyla, oda sıcaklığında katı haldedir ve sadece sıcaklığın büyük ölçüde yükselmesiyle erir. Bu nedenle buzdolabında değil oda sıcaklığında saklanmalıdır.
Hindistan cevizi yağı, yenilebilir bir meyveden üretildiği için doğal olarak kendisi de gıda amaçlı olarak tüketilebiliyor. Hindistan cevizi meyvesinden çıkarılan bu doğal yağ, lezzetli ham maddesinden dolayı tariflerde eşsiz bir tat yaratıyor.
Kemik ve kasları kuvvetlendirir. Kalp ve damar sağlığını korur. İyi kolesterolü yükseltir. Antioksidan kaynağıdır: Serbest radikallerle savaşan antioksidan kaynağı hindistancevizi yağı, grip, bronşit ve akne oluşumu engellediği gibi yaşlanmayı da geciktirir.
Yağların kilo aldırdığına dair bilinen bilgilerin aksine Hindistan cevizi yağı, kilo verme sürecinizi desteklemektedir.
Hindistan cevizi yağı, cilt için doğal bir nemlendiricidir. Özellikle kuru ve hassas ciltler için idealdir. Kuru ciltten şikayetçiyseniz Hindistan cevizi yağını ellerinizle ısıtıp doğrudan cildinize uygulayabilirsiniz.
Bu yağı temiz cilde uygulamadığınızda, cildinizdeki bakteri ve ölü deri hücreleriyle birlikte gözeneklerin daha fazla tıkanmasına neden oluyor.
Kayganlaştırıcı olarak kullanılabilir
Araştırmalar, Hindistan cevizi yağının cinsel ilişkide kayganlaştırıcı olarak kullanılmasının oldukça güvenli ve etkili olduğunu gösteriyor. Ancak Hindistan cevizi yağı latex prezervatifleri zayıflatacağından poliüretan prezervatifleri tercih etmelisiniz.
Hindistan cevizi yağı cildi beslerken kıl köklerini de beslemektedir. Bu nedenle sık kullanımında yüzde tüylenmeler meydana gelebilmektedir.
Fazla tüketim sonucu kolesterolü yükseltir ve kalp damar hastalıkları riskini artırır. Özellikle yapılan son çalışmalarda Hindistan cevizi yağının hem iyi hem de kötü huylu kolesterolü yükselttiği gözlemlenmiştir. Früktoz emilimi konusunda sıkıntı yaşayan bireylerde bağırsak rahatsızlıklarına sebep olabilir.
Öğleden sonra tokluk için 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi yağını 200 gr. tam yağlı yoğurda ekleyin. Çok uzun süre tok kaldığınızı ve akşam yemeğine kadar yiyecek düşünmediğinizi göreceksiniz.
Hindistan cevizi yağı iştahı azaltabilmektedir ve yağ yakımını artırır. Hindistan cevizi yağı, özellikle karın bölgesi yağlanmanın azaltılmasında etkili olmaktadır.
Hindistan Cevizi Yağı
Hindistan cevizi yağında, anne sütünde de bulunan laurik ve miristik asit adlı yağlar, karaciğer tarafından işlenip, vücut için gerekli enerjiyi sağladıkları için yağ olarak depolanmazlar. Bu yağ asitleri, kalori yakımını ve metabolizmayı hızlandırarak, kilo vermenize yardımcı olur.
Hindistan Cevizi Yağı Bozulduğu Nasıl Anlaşılır? Yağ bozulduğunda kendini kolayca ele verir. Dokusunda ve kokusunda değişim barizdir. Yağ üzerinde siyah bir tabaka oluşabilir.
Saklama Koşulları:
Sıvı formda İlik yağı ve Hindistan cevizi yağı faz ayrışması olabilir. Bu yüzden kullanmadan önce çalkalayınız ve +4 C de buzdolabında muhafaza ediniz. Ürün katı formuna geçtiğinde kullanabilirsiniz. Kavanoz açıldıktan sonra buzdolabında saklayınız ve 7 gün içinde tüketiniz.
güzel kokulu ve hafif bir yağ, saça iyi gelen nadir şeylerden biri.
75,00 TL Havale ile 2,25TL daha az ödeyin.
Filipinler, Endonezya ve Hindistan, dünyadaki toplam kurutulmuş Hindistan cevizi içi'nin yaklaşık% 70'ini üretmektedir, Filipinler ve Endonezya da dünyanın ana Hindistan cevizi yağı ihracatçılarıdır.
Hindistan cevizi yağı nasıl saklanır
Hindistan cevizi yağı güneş almayan, kuru ve oda sıcaklığında bir yerde yaklaşık 2 yıl dayanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri